Moeten Europeanen nog wel vechten op de K-1 in Japan? - Vechtsport Info
Home / Columns / Moeten Europeanen nog wel vechten op de K-1 in Japan?

Moeten Europeanen nog wel vechten op de K-1 in Japan?

K-1 Japan, een van de meest bekendste kickboks organisaties ter wereld, hield afgelopen weekend een nogal beladen 57.5kg Kampioenschap Toernooi. Men kroonde daar een nieuwe kampioen in wat een van hun meest prestigieuze titelstrijd toernooien was van de afgelopen periode. De vechtkaart zag veel bekende (vooral Japanse) gezichten, enkele spannende overwinningen scoren. Yuta Murakoshi liep weg met het K-1 Japan 57.5kg kampioenschap na een zware nacht vol gevechten, met als hoogtepunt een overwinning op Haruma Saikyo in de eerste ronde van de finale.

Europese overheersing op de K-1 voorbij?

Waar in de glorietijden veelal Europese en met name Nederlandse top vechters overheersten op de K-1 lijken deze tijden voorbij. Over het algemeen zijn er meest Japanse vechters die aantreden (in de lichtere gewichtsklassen vooral), daar waar recentelijk in het zwaargewicht Roel Mannaart nog kampioen werd. K-1 blijft groeien maar de niet Japanse aanwas lijkt wat achter te lopen.

Moeten Europeanen nog wel vechten op de K-1 in Japan?

Partijdigheid of gewoon onkunde

Afgelopen weekend ontstond er een flinke controverse omtrent de partij van Massaro Glunder tegen de Japanse Yasuhiro Kido. Op zich geen probleem zou men denken, zei het niet dat men een scheidsrechter in de ring had staan die niet geheel objectief bleek te zijn en een voorkeur vertoonde voor de Japanse vechter. Hij deelde maar liefst twee kaarten uit een gele en een rode waardoor Glunder verloor, reden het te veel vasthouden van de tegenstander?

Boze fans reageren op social media

Wij plaatsten het artikel wat wij schreven over het verlies van Glunder op onze Facebook pagina, gevolg veel boze reacties en onbegrip. Er werd gesteld dat het K-1 op deze manier een puur Japanse aangelegenheid blijkt te zijn, en dat men het maar moet boycotten. Maar is dit wel verstandig, en zouden wij gewoon juist niet nu nog meer vechters moeten afvaardigen naar de K-1 Japan. Natuurlijk zouden er dan ook onpartijdige scheidsrechters moeten komen, want op een vertoning als in de partij van Massaro Glunder zit men niet echt te wachten.

Europese K-1 dan maar de oplossing

Is wellicht een K-1 in Europa dan de oplossing? Feit is dat het systeem van de K-1 veel door andere organisaties is overgenomen, wellicht in een iets andere vorm. Echter een echt K-1 toernooi onder de vlag van de K-1 organisatie zou niet misstaan. Wat denkt u daarvan, moet de K-1 haar vleugels uitslaan buiten Japan, en meer niet Japanse vechters laten meedoen?

 

Bekijk ook

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd verruilt UFC voor PFL na genadeloos ontslag

Aspen Ladd, 27, werd onlangs ontslagen uit de UFC-selectie

Agentje boksen loopt verkeerd af! 'GTA in het echt' (video)

Agentje meppen loopt verkeerd af! ‘GTA in het echt’ (video)

Agressie op straat komt in alle vormen voor.

Pereira huurt oud rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht met Adesanya

Pereira huurt Glory rivaal Belgaroui in voor UFC titelgevecht

Alex Pereira heeft de hulp ingeroepen van

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page