MISHANDELING: MMA-vechter of zwakbegaafde alcoholist? – Vechtsport Info
Home / Columns / MISHANDELING: MMA-vechter of zwakbegaafde alcoholist?

MISHANDELING: MMA-vechter of zwakbegaafde alcoholist?

MISHANDELING: MMA-vechter of zwakbegaafde alcoholist?

Stigmatisering lijkt tegenwoordig niet alleen met ras, sekse of levensstijl te worden geassocieerd, ook de vechtsport moet er vaak aan geloven.

De mainstream media heeft vaak zijn pijlen gericht op verschillende groepen, vooral als het om geweld of andere misdaden gaat. Hoe vaak staat niet te lezen dat een lidmaatschap aan iets leidend is voor benaming van een dader. Een voorbeeld, Piet A slaat collega Henk J op zijn gezicht, beiden zijn schilders in dit geval.

Maar Piet A kwam die dag op de motor naar zijn werk met een leren hesje aan. In de krant is de berichtgeving vervolgens “Motorbende lid slaat schilder in elkaar.” Maar wat heeft dat met de vechtsport te maken zou u denken, mijn oog viel op het volgende artikel in de Leeuwarder Courant met de koptekst; “Rechtbank stuurt agressieve MMA-vechter uit Drachten naar kliniek.”

Wat is het nou

Het bleek te gaan om een man waarvan gezegd wordt dat deze een geoefend MMA vechter is die zijn ex-vriendin zwaar mishandeld had. Ook werd er terloops gemeld dat de man zwakbegaafd zou zijn en aan de alcohol verslaafd is, ook nam hij geregeld veel medicijnen.

Voor het incident had de man volgens de krant “16 flessen bier op, drie flessen wijn en hij had vier doosjes medicijnen geslikt.” De man is ook borderline patiënt en lijdt hij aan verschillende stoornissen. In feite had de koptekst ook kunnen melden: “Zwak begaafde alcoholist met borderline mishandeld vrouw”, of Borderline patiënt met alcohol probleem extreem gewelddadig.

Aandacht trekken

Maar het feit dat de man die niet bij naam genoemd wordt, waar zelfs geen initialen van worden vermeld aan MMA vechtsport doet, waar overigens wordt geleerd geen geweld op straat te gebruiken moest de aantrekkingskracht naar het artikel vast verstevigen.

Laat ik het houden op onwetendheid van de desbetreffende journalist, die wellicht met meer achtergrond informatie een andere conclusie had getrokken en een iets minder stigmatiserende koptekst had gebruikt. Voor de geïnteresseerden klik hier voor het artikel in de Leeuwarder Courant.

Column bijdrage door: Piet Ranzijn

Bekijk ook

Verraadt van Macho Man Randy Savage Zorgde Voor carrière Switch Jerry Lawler

De spanning was echter zo hoog dat er niet langer genoeg ruimte meer was voor beiden

McGregor zegt zoontje (3) kind terug te slaan, boze reacties ouders

Conor McGregor ligt onder vuur door een video die hij online plaatste

🎥 MMA-debuut topbokser Claressa Shields op 10 juni

Shields topbokser en de regerend WBC en WBO licht middengewicht kampioen, is klaar voor haar eerste MMA-wedstrijd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page