Met vechters als Tayfun Ozcan is de toekomst van het kickboksen veilig gesteld – Vechtsport Info
Home / Columns / Met vechters als Tayfun Ozcan is de toekomst van het kickboksen veilig gesteld

Met vechters als Tayfun Ozcan is de toekomst van het kickboksen veilig gesteld

Kickboksen in Nederland maakt een gigantische sprong voorwaarts

Het kickboksen in Nederland bevindt zich in een stroomversnelling, steeds vaker komen er top vechters boven drijven zoals Tayfun Ozcan die afgelopen zaterdag kickboks legende Andy Souwer wist te verslaan op RFP presents Enfusion 5th Anniversary in Eindhoven, en dit was nog maar één van de top partijen van dit goed georganiseerde gala als het op matchmaking aankomt. Maar zo zien wij er de afgelopen tijd meer ook op lokale gala’s waar tenslotte de talenten vechten die de Tayfun Ozcan’s, Rico Verhoeven’s en andere topvechters van de toekomst zullen zijn.

Tayfun Ozcan de Turkse vechtmachine en groot kickboks talent.

De levende legende Andy Souwer

Maar even terugkomend op de partij die Tayfun Ozcan gisteren midden in het spotlicht neerzette, wij zagen daar wat zovelen noemde de “Old Skool” tegen de “New school” generatie tegen elkaar in de ring staan. En wat een geweldige partij waar beide vechters elkaar het beste gaven en geen voetbreed terrein cadeau gaven. Een hard bevochten partij waar een legende als Andy Souwer verloor door een goed gerichte stoot van Ozcan, maar waar duidelijk werd dat vechters van het kaliber van Souwer niet zomaar afgeschreven zijn, in tegendeel.

Zichzelf overstegen

Tayfun Ozcan stak in de aanloop het respect wat hij heeft voor Andy Souwer niet onder stoelen of banken, en terecht want Souwer moet vast als een voorbeeld hebben gediend voor Ozcan in de aanloop naar zijn nu al zeer succesvolle carrière. Natuurlijk was er voor het gevecht de nodige uitdagende woorden naar elkaar maar dat hoort erbij. Wat moet er in een vechters hoofd omgaan als je daar staat tegen een door de wol geverfde vechter als Souwer met jaren van ervaring, en hoe pak je dit aan in de ring. Ozcan liet een zeer doordacht spel zien in de ring en bleef ijzig kalm op de antwoorden die Souwer had op zijn aanvallen, hier sprak de ervaring. Maar toch lukt het De Turkish Turbine Ozcan om te zegevieren.

Er staat een team achter elke grote vechter

Dat het talent van Ozcan een grote rol speelt in zijn weg naar de absolute top staat buiten kijf, net als het team wat hij achter zich heeft staan. Dat was ook duidelijk te zien tijdens de partij, en bij de opkomst werd dit nog eens benadrukt. Wij kunnen niet meer doen dan een die buiging brengen aan Tayfun Ozcan over zijn top prestatie gisteren. Wij kijken dan ook uit naar zijn volgende partij die al op de rol staat tijdens het Enfusion Glorious Heroes Enfusion gala in Groningen van 23 juni aanstaande, daar treft hij Mohamed Khamal. Ook hulde aan Andy Souwer voor zijn deel in deze top partij, dit willen wij vaker zien. Met dit soort partijen en vechters als Ozcan is het  kickboksen in Nederland veilig gesteld! En laten wij de andere toppers in de ring niet vergeten wij excuseren ons alvast voor het niet noemen van namen, maar deze weten zelf en hun fans ook over wie wij het hebben. Stuk voor stuk knallers. Dus op naar meer……

 

 

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page