Leer jezelf verdedigen tegen gewapende aanvallers! – Vechtsport Info
Home / Columns / Leer jezelf verdedigen tegen gewapende aanvallers!

Leer jezelf verdedigen tegen gewapende aanvallers!

Vechtsporten zijn al eeuwen een verdediging tegen aanvallen of aanvallers, ook als deze gewapend zijn. Denk niet dat je machteloos bent als je geen wapen bij je draagt, want ook dan kan men zich verdedigen.

Er zijn diverse systemen zoals Krav Maga waar men leert om zich tegen een gewapende aanvaller verdedigen, maar er is meer zoals Doce Pares!

Doce Pares multi style knife fighting system

Ron Bouwman is een gepassioneerd instructeur die mensen leert zich te verdedigen tegen een aanval, zijn systeem is gebaseerd op een een vecht en verdedigingssysteem uit de Filipijnen, Doce Pares multistyle knife fighting system. Wij kwamen met Ron Bouwman in contact en waren benieuwd naar zijn systeem.

“De allerhoogste prioriteit ligt in het verdedigen, ontwapenen en tijdelijk onschadelijk maken van een aanvaller die je aanvalt met een mes, zegt Bouwman. En laten wij eerlijk zijn met de lone wolf terroristen die terug grijpen naar een primitief wapen als het mes, is jezelf hier tegen leren verdedigen in onze ogen geen overbodige luxe.

“De exacte reden is dat ik interactieve workshops instrueer is omdat het nu echt met de dag gekker wordt met steekincidenten in Nederland. Neem de recente aanval op twee Amerikaanse toeristen op het Centraal Station in Amsterdam afgelopen week, “vervolgt hij.

“Maar ook over heel de wereld zijn er steekincidenten, waarbij zwaargewonden en doden te betreuren zijn, bij mij kunnen ze zichzelf leren verdedigen tegen mes aanvallen. “

Multi discipline

Naast het instrueren hoe men zich kan verdedigen tegen mes aanvallen is Bouwman ook Pangamot instructeur dat is ongewapend vechten en verdedigen en Jeet Kune Do instructeur en dit alles zit in Doce Pares.

Wil je meer weten over Doce Pares of mee doen aan een workshop/Training van Ron Bouwman kijk dan op zijn website https://www.ronbouwmanmesinstructeur.nl, en leer jezelf verdedigen tegen gewapende aanvallers.

Bekijk ook

‘Verhoeven treft lastige tegenstander in Overeem’: als het gevecht ooit komt (video)

Alistair Overeem tekende vorige week bij Glory Kickboxing

7-seconden ‘KO’ in UFC-debuut: Vechter blesseert knie tijdens viering

Terrance McKinney had afgelopen nacht een top-debuut op UFC 263.

🎥 Scheids gooit handdoek uit ring: Weigert wedstrijd te stoppen

De scheidsrechter weigerde de wedstrijd te stoppen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page