Home / Columns / LEEN MATERIAAL GYMS: Bokshandschoenen bron coronavirus

LEEN MATERIAAL GYMS: Bokshandschoenen bron coronavirus

Het Corona monster heeft nu eindelijk de sportschool deuren doen openen. Na veel stoeien en vechten met autoriteiten en het aanpassen van regels mag de leerling weer naar binnen.

Het worden interessante tijden in de sportscholen. De hygiëne maatregelen zullen strenger zijn dan ooit en zelfs het douchen blijft is een hekel punt. Maar ja we moeten verder dus alle schouders eronder en aan de slag. Veel trainingen zijn, naar ik hoop, weer volgepland.

Toch is er een puntje waar ik mij wel afvraag wat nu de regels zijn; mogen de sporters nu wel of niet leen materiaal gebruiken? Leen bokshandschoenen en scheenbeschermers worden door veel mensen gedragen en houden van iedere gebruiker lichaamsvocht of erger vast.

Infectie bron

Dit kan een besmettingsbron vormen. Althans dat is de logische gedachten want er zijn al veel mensen bij mij in de zaak geweest die schimmel hadden gekregen, allergieën opgelopen of zelfs infecties van het leen materiaal.

Tot op heden hebben we geen autoriteit een standpunt hierover zien innemen en we moeten dus aannemen dat het gewoon mag toch? Wat niet duidelijk verboden is, moet kunnen. Of toch niet? Graag horen we jou mening en als de autoriteiten durven ook een duidelijke uitspraak van die kant aub.

Bijdrage: Arnaud van der Veere

Bekijk ook

GAME OVER: De bokser waar niemand meer tegen wil vechten

Jarrell Miller (L) na een gevecht met Mirko CroCop (R) De carrière van Jarrell Miller ...

ONE Championship tekent jong Muaythai supertalent

De grootste vechtsport organisatie in Azie heeft het vrouwelijk Muaytahi supertalent Ann ‘Supergirl’ Jaroonsak getekend. ...

🎥 DOOD VADER: President Kadyrov troost UFC Kampioen Khabib

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov troostte UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov, na de dood van ...