De laatste ninja in heel Japan – Vechtsport Info
Home / Columns / De laatste ninja in heel Japan

De laatste ninja in heel Japan

Er is nog maar 1 echte ninja over in Japan en zijn naam is Jinichi Kawakami

Soms is het moeilijk om treurig nieuws uit de wereld van de donkere kunsten te brengen, het blijkt dat er nog maar 1 ninja in heel Japan is.

De Ban-clan

Jinichi Kawakami is het 21ste hoofd van de Ban-clan, een dynastie van geheime spionnen die zijn geschiedenis meer dan 500 jaar kan achterhalen en hij is van mening dat hij de laatste ninja van Japan is.

Kawakami, die een ingenieur is in de handel, begon op zesjarige leeftijd de kunst van Ninjitsu te beoefenen, bijgebracht door zijn vader en moeder en een boeddhistische meester.

Boeddhistische meester Masazo Ishida

Onder het ontzagwekkende regime van de boeddhistische meester Masazo Ishida, zou hij uren doorbrengen door het staren in de vlam van een kaars om zijn concentratie te verbeteren en zijn gehoor te scherpen door te oefenen om te luisteren naar een pen die in een belendende kamer werd gebruikt om hem uit zijn concentratie te brengen.

‘Ik denk dat ik de laatste ninja wordt genoemd, omdat er waarschijnlijk geen andere persoon is die alle vaardigheden heeft geleerd die direct aan de laatste vijf eeuwen van de ninja-meesters zijn aangeleerd. Ninjas bestaan niet meer, “vervolgde hij. Kawakami heeft in 2012 de beslissing genomen om niemand aan te wijzen als de volgende ninja grootmeester.

Ninja’s hebben geen plek in de moderne tijd

In de tijd van burgeroorlogen of tijdens de Edo-periode kunnen ninjas de mogelijkheid hebben om te spioneren en te doden, of het mixen van medicijnen kan nuttig zijn geweest. Maar we hebben nu geweren, internet en veel betere geneesmiddelen, dus de kunst van ninjutsu heeft geen plek in de moderne tijd.

Natuurlijk worden over de hele wereld mensen onderwezen in het Ninjitsu, maar is dit de daadwerkelijke authentieke kunst zoals die van de Ban-Clan? Volgens Kawakami is dit niet zo en een verzameling van technieken uit diverse vechtsporten, men wordt als echte Ninja geboren volgens hem.

 

 

Bekijk ook

‘Ik eerst’: Nederlander Buist eist titelkans bij ONE Championship op

Pieter Buist, MMA-lichtgewicht die onder de vlag van ONE Championship vecht eist zijn kans op een titelgevecht bij de organisatie op

‘Fury zal Wilder sneller verslaan dan de vorige keer’

De zwaargewicht rivalen zullen op 24 juli opnieuw vechten

‘Stop met janken pak je verlies, ik ben de betere vechter’

Ik zweer het je, zijn volgende gevecht zal verbeteren als hij het werk goed doet.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page