Krijgt Glory in 2018 een nieuwe zwaargewicht kampioen? - Vechtsport Info
Home / Columns / Krijgt Glory in 2018 een nieuwe zwaargewicht kampioen?

Krijgt Glory in 2018 een nieuwe zwaargewicht kampioen?

2018 zou zomaar eens een verander jaar kunnen worden voor de Glory Kickboxing zwaargewicht divisie

Als je zo je gedachten eens laat gaan over de recente ontwikkelingen in het kickboksen, en de terugkeer van Badr Hari naar het strijdtoneel onder de vlag van Glory, kan dit wel eens een ommekeer betekenen in de zwaargewichtklasse binnen Glory. En de gedachte is zo gek nog niet want Rico Verhoeven regerend kampioen lijkt op eenzame hoogte te staan, maar net als in elke sport geldt ook hier, je bent zo goed als je laatste wedstrijd.

Krijgt Glory in 2018 een nieuwe zwaargewicht kampioen?

Wat kan er dan gebeuren, wie wordt dan de nummer één?

Er zijn verschillende theorieën en geruchten dat 2018 wel eens een ommezwaai zou kunnen betekenen. Verhoeven is nu al enige tijd de kampioen en boegbeeld bij Glory,maar dat neemt niet weg dat andere vechters misschien wel populairder zijn bij de fans. Neem Badr Hari, je houdt van de man of je haat hem, maar een ding staat voorop het is een echte knokker en laten wij eerlijk zijn hij heeft charisma. Het filmpje wat gedeeld werd over zijn terugkeer naar Glory in Rotterdam Ahoy tijdens Glory 49, moet zelfs zijn grootste tegenstander kippenvel hebben bezorgt. De zaal ging helemaal los, en menig TV toestel zal door de kamer gevolgen zijn door juichende fans. Het zou zomaar kunnen dat Badr Hari de nieuwe kampioen wordt, en niet pas in december, hoor je de fans denken.

Passende tegenstanders maar wie?

Dat er passende tegenstanders gevonden moeten voor zowel Badr Hari als Rico Verhoeven om tegen te vechten is duidelijk maar is er wel iemand? Als je op de vechters pagina kijkt bij Glory op haar site zie je een groot scala van zwaargewichten. Maak daar een keuze uit zul je zeggen, maar zo gemakkelijk is het niet, niet allen zijn nog elke dag aan het trainen, of überhaupt actief. Maar er zijn enkele die wel in de picture komen. Neem een Mirko CroCop, deze zegt met pensioen te gaan en vecht een laatste MMA partij binnenkort, maar zou zo maar eens tegen Badr de ring in kunnen. Of een Errol Zimmerman, en hoe zit het met Remy Bonjasky die laatstelijk nog vocht in de WFL tegen Melvin Manhoef?

Eerst tegen Hesdy Gerges en de rest zal volgen

Feit is dat Badr maart 2018 tegenover Hesdy Gerges in de ring staat. Gerges die verloor van Mladen Brestovac op Glory 45 Amsterdam eerder dit jaar door middel van een trap naar het hoofd met als gevolg een snoeiharde knockout. Wat als Gerges weer neergaat, of op andere manier verliest wie staat dan als eerste in de rij om tegen Badr te vechten, Brestovac wellicht? Of zal Jamal Ben Saddik dit zijn, die al had aangegeven de partij in maart te willen vechten. Dit houdt het wel spannend, en dan de hamvraag wanneer dan de partij Rico Verhoeven vs Badr Hari?

Geen eindejaar gevecht maar de zomer zal beslissend kunnen zijn

Stel het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven vindt ergens in de zomer plaats, waar en hoe zal deze dan gehouden worden? Wellicht in de voormalige Amsterdam Arena? Het zal wel een groot stadion of evenementen gebouw moeten zijn, want je kunt er gif op innemen dat dit duizenden fans en geïnteresseerden zal trekken. Waarom de zomer theorie? Ook daar liggen een aantal geruchten aan ten grondslag, een tussentijdse kampioen titel wisseling kan een nog groter spektakel brengen voor de kickboks sport in Nederland. Stel dat Badr er in slaagt Verhoeven te verslaan, dan is er vast een zwaargewicht die hem wil uitdagen, en kan er een eventuele rematch plaatsvinden tussen Rico Verhoeven en Badr Hari aan het einde van 2018. Waarom is wellicht de vraag, wel de gemiddelde tijd tussen grote partijen is ongeveer 5 tot 6 maanden. Ga de historie van de Glory Gala’s van 2017 maar eens na, dat maakt een en ander duidelijk.

Goed voor de vechtsport

Een ding is zeker, vechters als Rico Verhoeven en Badr Hari verdienen verdienen respect, en laten wij alle andere vechters niet vergeten die bijdragen aan de populariteit van de sport. Of zij nu bij Glory, Enfusion of lokale gala’s in de ring staan. Ze staan daar toch maar mooi ter vermaak van de fans hun krachten te meten. En als wij dan even teruggrijpen naar Rico Verhoeven, deze is niet alleen een ambassadeur voor Glory maar heeft er zeker aan mee geholpen het kickboksen weer mainstream te maken, wij zijn er nog niet maar wel goed op weg. Een ding is zeker 2018 wordt een mooi jaar voor de vechters, de fans en de sport!

 

 

 

 

Bekijk ook

Bekende bokstrainer (31) vermoord! Verdachte opgepakt

Bekende bokstrainer (31) vermoord! Verdachte opgepakt

Rechercheurs die zijn moord onderzoeken

Boksster Canelo Alvarez bedreigt Lionel Messi! 'Ik sloop je'

Boksster Canelo Alvarez bedreigt Lionel Messi! ‘Ik sloop je’ (video)

Boksster Canelo is op zijn zachtst gezegd niet blij met Messi

UFC-icoon Khabib! 'nooit meer vechten, dit is waarom'

UFC-icoon Khabib! ‘nooit meer vechten, dit is waarom’

Voor Khabib iis vechten al lang een

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page