Kijk overal boks- en UFC wedstrijden; ook in het buitenland toegang tot de beste streams Columns
Columns

Kijk overal boks- en UFC wedstrijden; ook in het buitenland toegang tot de beste streams

Kijk overal boks- en UFC wedstrijden; ook in het buitenland toegang tot de beste streams

Bokswedstrijden kijken wordt erg populair, maar lang niet alle wedstrijden zijn in ons land te zien. Daardoor kan het zijn dat je bij buitenlandse wedstrijden uit moet wijken naar buitenlandse websites om de wedstrijd te kunnen zien. Niet alle aanbieders zijn even betrouwbaar, zeker als het gaat om websites waar je de wedstrijd gratis kan bekijken. De betrouwbare aanbieders hebben bovendien meestal de rechten niet om je de wedstrijd te tonen. Dat heeft met internationale uitzendrechten te maken. Toch betekent dit niet dat je de wedstrijd dan niet kunt kijken, want aan de hand van een verbinding met een Virtual Private Network (VPN) kun je je IP-adres veranderen naar een adres in het buitenland. Zo kun je toch ongestoord kijken.

Wanneer een VPN gebruiken?

Sommige bokswedstrijden kun je via de Nederlandse tv-zenders bekijken, maar niet allemaal. In zo’n geval heb je een VPN nodig om naar een buitenlandse zender te kunnen kijken. Bijvoorbeeld als je een gratis wedstrijd wilt kijken, maar niet in het land woont waar die wedstrijd wordt uitgezonden. Ondertussen op vakantie wil je uiteraard ook graag de bokswedstrijden volgen, maar die worden uitgezonden op een Nederlandse zender. In zo’n geval kun je niet vanuit het buitenland kijken, omdat je geen Nederlands IP-adres hebt. Zo kun je een VPN inzetten om toch een Nederlands IP-adres te verkrijgen. Dan kun je toch ongestoord verder kijken.

Als je in Nederland bent en een wedstrijd wilt bekijken die wordt geblokkeerd voor Nederlandse kijkers, kun je middels een VPN je locatie wijzigen naar bijvoorbeeld een IP-adres in de Verenigde Staten, zodat je toch verbinding kunt maken. Er zijn veel legale internationale boks-websites. Denk bijvoorbeeld aan een aanbieder als Showtime. Maar die kun je alleen bekijken als je in Amerika bent. Door een VPN te gebruiken kun je de wedstrijd toch gewoon bekijken. Deze methode van een VPN gebruiken noemen we ‘unblocken’. Je kunt verschillende wedstrijden unblocken door een VPN-verbinding te gebruiken.

Bokswedstrijden kijken in Nederland

Stel, je bent in Nederland en wilt graag bokswedstrijden in Nederland bekijken. Over het algemeen kun je deze dan bekijken via televisiezenders die daarvoor de rechten hebben. In Nederland worden deze wedstrijden meestal uitgezonden via RTL7 of Veronica. Toch komen niet alle wedstrijden op televisie en kun je de overige wedstrijden bekijken via een zogenaamde PPV (Pay Per View). Je koopt dan online een kaartje bij de betaalzender om de wedstrijd te kunnen bekijken.

Kijken naar Nederlandse zenders

De Nederlandse zenders zoals RTL7 en Veronica hebben geen online streams. Je kunt dus niet via de website naar de zender kijken. Maar gelukkig bieden de aanbieders van TV-pakketten tegenwoordig wel manieren om op je smartphone, tablet of laptop te kijken. Zo heeft KPN bijvoorbeeld iTV en heeft Ziggo hun Ziggo Go-applicatie om deze diensten aan te bieden.

Zolang je in Nederland bent kun je zonder enige handeling gebruikmaken van de apps. Je hoeft alleen even in te loggen met je abonnementsnummer en wachtwoord. Een VPN-gebruiken is dus nog niet nodig.

Kijken naar buitenlandse zenders via VPN

Als je naar buitenlandse wedstrijden wilt kijken die in Nederland niet aangeboden worden, dien je uit te wijken naar andere aanbieders. Voorbeelden van zenders die regelmatig bokswedstrijden uitzenden zijn onder meer Sky Sports en DAZN. DAZN zendt vrijwel alle wedstrijden uit en biedt deze diensten aan in: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Canada en Japan. Zoals je ziet staat Nederland daar niet tussen. Maar als je gebruikmaakt van een VPN en je locatie wijzigt naar Duitsland of Oostenrijk, kun je toch zonder al te veel problemen naar de wedstrijd kijken.

Gebruik geen locaties die verder liggen dan Zwitserland. Canada en Japan hebben dus niet de voorkeur, omdat er dan veel vertraging in de verbinding optreedt. Het gevolg is dat je regelmatig met haperingen naar de wedstrijd zit te kijken. Je kunt eventueel kijken via Showtime, die een redelijke verbinding heeft naar andere landen. Daardoor kun je middels een Amerikaanse VPN-dienst toch kijken naar de bokswedstrijden.

Andere buitenlandse zenders die bokswedstrijden aanbieden zijn onder meer: ESPN, belN SPORTS, HBP, Estrella TV (Spaanstalig) en boks Nation in het Verenigd Koninkrijk. Met name de aanbieders in de VK zoals Sky Sports en boks Nation werken er hard aan om VPN-verbindingen te blokkeren. Daardoor raden we je aan vooral gebruik te maken van zenders als DAZN, Showtime en ESPN.

boks wedstrijden streamen vanuit het buitenland

Andersom is uiteraard ook mogelijk. Je bent in het buitenland en wilt graag de bokswedstrijden uit Nederland en buitenland volgen. In allebei de gevallen heb je een Virtual Private Network nodig. Als je bijvoorbeeld in Frankrijk wilt kijken naar een Nederlandse zender zoals RTL7, heb je een VPN nodig om je IP-adres weer Nederlands te maken. Anders kun je meestal niet kijken via KPN iTV of Ziggo Go. En ook als je naar buitenlandse zenders in bijvoorbeeld Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland wilt kijken, heb je weer een VPN nodig. Vanaf vakantie naar je favoriete bokswedstrijden kijken heeft dus wat voeten in de aarde.

Kijken naar Nederlandse zenders via VPN

Ben je in het buitenland en wil je kijken naar Nederlandse zenders zoals Veronica, RTL7 of Spike? Deze zenders bieden sommige bokswedstrijden aan. Daarvoor heb je wel een televisie-abonnement nodig. Het voordeel van dit abonnement is dat je daardoor ook televisie kunt kijken middels het platform van de aanbieder. Je kunt bijvoorbeeld op je laptop of smartphone kijken aan de hand van Ziggo Go of KPN iTV. De eis is daarvoor wel dat je in Nederland bent, omdat de aanbieders alleen de rechten voor Nederlandse kijkers hebben.

Dat is niet altijd handig, bijvoorbeeld als je in het buitenland bent. Daarom kun je gebruikmaken van een VPN. Zodra je een VPN-aanbieder hebt gekozen, kun je je locatie weer veranderen naar Nederland. Daardoor lijkt het net alsof je toch in Nederland bent en kun je meestal de apps die je gewend bent weer gebruiken.

Kijken naar buitenlandse zenders via VPN

Ben je in het buitenland en wil je bijvoorbeeld kijken naar Sky Sports in het Verenigd Koninkrijk of naar Showtime in Amerika? Dan heb je nog steeds een VPN nodig, tenzij je je toevallig in dat land bevindt. Als je dus op vakantie bent in Londen kun je zonder problemen naar Sky Sports kijken, maar bijvoorbeeld niet naar DAZN. Daarom raden we je altijd aan een VPN te gebruiken. Als je de juiste VPN-aanbieder hebt gevonden, kun je je locatie wijzigen naar het dekkingsgebied van de zender.

Stel: je wilt graag naar DAZN kijken en je bent in België. In zo’n geval kun je je locatie het best wijzigen naar Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland. Bij het uitzoeken van een VPN-aanbieder is het daarom belangrijk dat je op zoek gaat naar een aanbieder die servers heeft in één van deze landen.

UFC wedstrijden kijken met een stream

Als je wilt kijken naar UFC wedstrijden in Nederland, ben je aangewezen op de zenders van Talpa. De wedstrijden zijn meestal op televisie en de livestream van Talpa te bekijken. De wedstrijden worden meestal uitgezonden op Veronica, SBS6 of SBS9. Talpa is enige tijd gestopt met het uitzenden van de wedstrijden op televisie, waardoor je de wedstrijden alleen maar online kon bekijken. Sinds het voorjaar van 2020 zijn de wedstrijden meestal weer te zien op SBS9 of Veronica.

In Nederland kun je de UFC-wedstrijden ook bekijken via het televisieplatform Kijk.nl. Hiervoor dien je je wel in Nederland te bevinden en een abonnement bij Kijk te hebben. Bevind je je in het buitenland, dan kun je dit platform streamen als je een VPN hebt die je op een Nederlandse locatie hebt ingesteld.

Aanbieders

Ook in andere landen zoals België kun je kijken naar UFC-wedstrijden. Denk bijvoorbeeld aan Eleven Sports, die de meeste vechtsportgala’s wel uitzendt. Je kunt ook kijken naar deze wedstrijden via Telenet Play Sports en Proximus Sports. Daarvoor heb je uiteraard wel een abonnement nodig. Bovendien wordt meestal alleen de hoofdwedstrijd uitgezonden. Andere wedstrijden zijn niet te zien.

Kijk uit met gratis livestreams

UFC is in Nederland gratis te bekijken aan de hand van Kijk.nl. Zo kun je naar de wedstrijden kijken via een computer of smartphone. Dit evenement wordt live uitgezonden door Talpa. Deze zendt het volledige hoofdprogramma uit. De Amerikaanse evenementen zijn ‘s nachts te bekijken. Je moet er wel je bed voor uit, want de evenementen beginnen meestal om 04.00 ‘s nachts. Andere evenementen beginnen soms vroeger.

Je kunt eventueel er ook voor kiezen om op zoek te gaan naar andere gratis livestreams. Maar we raden je wel aan daar heel voorzichtig mee te zijn. De meeste andere gratis livestreams zijn namelijk illegaal. De aanbieders hebben de rechten niet om de wedstrijden en gala’s uit te zenden. Bovendien heb je daar meestal naast een VPN nog andere peer-to-peer programma's nodig. Deze programma’s bevatten meestal virussen of installeren adware op je computer. Daardoor wordt je zoekmachine gewijzigd of krijg je de hele dag door tijdens het surfen advertenties te zien. Mijd deze websites daarom. Bovendien is het illegaal kijken van wedstrijden verboden in het kader van het downloadverbod.

Geoblock unblocken met VPN

Het is dus mogelijk om gratis bokswedstrijden te kijken via VPN. Boksen is een zeer populaire sport en daardoor worden je soms wedstrijden gratis aangeboden of kun je via een probeerperiode de wedstrijd bekijken. De websites zijn niet altijd vanuit Nederland te gebruiken, waardoor je bent aangewezen op een VPN. Heb je eenmaal je locatie veranderd, dan kun je de wedstrijden toch bekijken. Een wedstrijd wordt bijvoorbeeld aangeboden in Duitsland. In zo’n geval kun je je IP-adres op Duitsland zetten en kun je naar de stream kijken. Er zijn zelfs streams te zien vanuit het Midden-Oosten. Pas dan wel op dat je niet op een gevaarlijke illegale website belandt.

De meeste VPN-diensten zijn uiteindelijk betaald, maar bieden een proefperiode aan. Zo kun je eerst dertig dagen op proef de verbinding uitproberen. Zo kun je gratis wedstrijden kijken zonder voor de VPN te betalen. Dat is handig als je maar één wedstrijd wilt bekijken. Maar als je tijdens de proefperiode overtuigd raakt van de kracht van een VPN, kun je deze voor een paar euro per maand al afnemen. Zo heb je altijd een toegangspas tot de bokswedstrijden.

Beste VPN voor boks- en UFC wedstrijden

Je kunt verschillende VPN-aanbieders kiezen voor het bekijken van boks- en UFC-wedstrijden. Belangrijk is wel dat je een aanbieder kiest die genoeg locaties in de wereld beschikbaar heeft. De rechten van de bokswedstrijden zijn namelijk niet altijd in handen van dezelfde partij. Daardoor ben je soms aangewezen op een VPN in een ander land. Kies altijd voor een locatie dichtbij huis. Als de locatie erg ver weg is, gaat de snelheid achteruit en kan de stream gaan haperen. Kies daarom altijd voor de beste VPN voor bokswedstrijden.

Gratis VPN’s zijn kwalitatief vaak niet in orde. Ze hebben bijvoorbeeld een snelheidslimiet, waardoor het beeld regelmatig stilstaat. Of je loopt op tegen een datalimiet of de server is erg overbezet. Daardoor zie je maar een gedeelte van de wedstrijd of kun je helemaal niet kijken. Kies daarom voor een betaalde stream. Denk bijvoorbeeld aan ExpressVPN. Deze aanbieder heeft veel locaties beschikbaar en heeft software voor allerlei platformen. Ook een aanbieder als CyberGhost is geliefd vanwege de hoge snelheden en het feit dat veel bokswedstrijden in verschillende landen bekeken kunnen worden. Een andere aanbieder is IPVanish. Die is goedkoper, maar houdt wel logs bij. Dat komt je privacy niet ten goede. Kijk dus niet alleen naar waar je de bokswedstrijden via een VPN kunt bekijken, maar houd ook rekening met je privacy, de prijs van de VPN en de geld-terug-garantie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws