Hoe kickboksen je lichaam en leven zal veranderen – Vechtsport Info
Home / Columns / Hoe kickboksen je lichaam en leven zal veranderen

Hoe kickboksen je lichaam en leven zal veranderen

Hoe kickboksen je lichaam en leven zal veranderen

Om een ​​betere balans, kracht en behendigheid te krijgen, is kickboksen de koning onder de trainingen.

Experts die de sport hebben bestudeerd, zeggen dat bijna iedereen, zelfs oudere mensen die dergelijke trainingen misschien schuwen er baat bij kunnen hebben.

In tegenstelling tot de meeste andere soorten oefeningen, benadrukt kickboksen krachtige bewegingen. Kracht verschilt van kracht, en voor oudere volwassenen is het een nog betere voorspeller van mobiliteit en hun risico op vallen. Pure kracht is wat een gewichtheffer gebruikt, maar kracht produceren gaat over zowel kracht als snelheid.

Goed voor hart en longen

Kickbokstraining omvat vaak korte sessies, twee tot drie minuten lang, van intense, repetitieve bewegingen, zoals steeds een bokszak raken, tegen een pad schoppen en knieën die iemand anders vasthoudt. “Als je kijkt naar het onderzoek naar intensieve intervaltraining [HIIT], zie je dat deze korte, intense perioden van activiteit grote voordelen kunnen hebben.

Sommige onderzoeken tonen aan dat zelfs zeer korte sessies slechts 60 seconden, van HIIT dezelfde voordelen voor de gezondheid van hart en longen kunnen bieden als 45 minuten minder intensieve training.

Meer kracht

Van kickboksen is aangetoond dat het de conditie, kracht, flexibiliteit en behendigheid verbetert, volgens een studie van gezonde twintigers die vijf weken lang drie dagen per week trainden. De mannen in de studie verbeterden hun boven en onderlichaamsvermogen met ongeveer 7%.

Het verbrand ook veel calorieën. Uit een studie van de American Council on Exercise (ACE) bleek dat het soort combinatie van stoten en trappen gebruikt in Tae Bo of “cardio kickboksen” klassen meer dan acht calorieën per minuut verbrandt, ongeveer dezelfde hoeveelheid die je zou verbranden tijdens het zwemmen .

Semi genezende werking

De sport kan ook de coördinatie verbeteren, zelfs in de meest extreme gevallen. De neuromusculaire voordelen van kickbokstraining voor mensen met multiple sclerose (MS), een aandoening waarbij slechte communicatie tussen de hersenen en spieren kan leiden tot vallen of problemen met activiteiten die afhankelijk zijn van multitasking, zoals wandelen en praten. Kickboksen helpt neuromusculaire controle bij mensen met de ziekte te versterken op manieren die het evenwicht, de mobiliteit en dual-tasking-activiteiten verbeteren.

De voordelen gelden waarschijnlijk ook voor oudere volwassenen. Kickboksen verbetert beide soorten balans die het lichaam nodig heeft, anticiperend en reactief en een betere balans vermindert het risico op vallen of spierzwakte. “Anticiperend evenwicht is iets dat je gebruikt wanneer je een behoefte ziet aankomen, zoals wanneer je jezelf stabiliseert om in een kast te reiken. Reactieve balans is het type geest-spiercoördinatie dat je nodig hebt om je evenwicht te vinden wanneer je struikelt of wanneer een onverwacht voorwerp op je pad komt.

Voorkom blessures

Die vaardigheden zijn handig voordat je ouder wordt. Als uw trainingsroutine afhankelijk is van het tillen van gewichten, hardlopen of yoga, is uw neuromusculaire systeem mogelijk niet afgestemd op het soort dynamische beweging dat nodig is voor sport, zelfs niet die u een paar keer per jaar doet, zoals skiën of basketbal. “Je ziet deze mensen verkeerd stappen of draaien en blessures ontwikkelen “Kickboks training is een geweldige manier om dit soort blessures te voorkomen.

De snelle bewegingen van het hele lichaam die nodig zijn bij het kickboksen kunnen echter ook letsel veroorzaken. Rug-, knie-, heup- en schouderstammen komen allemaal veel voor bij kickboksers, vond een studie in het Journal of Strength and Conditioning Research.

Let goed op

Net als bij de meeste andere vormen van krachtige oefening, is het belangrijk om geleidelijk aan te starten met kickboksen als je een beginner bent. “Als je een slechte knie of een andere beperking hebt, is het belangrijk om een ​​coach of fysiotherapeut te hebben die weet hoe een kickboks-programma aan je behoeften moet worden aangepast en die het op een gecontroleerde, systematische manier zal introduceren. Begin langzaam en u heeft er uiteindelijk de meeste voordelen van.

Bekijk ook

🎥 Geweld moment Lopez en Kambosos Jr: ‘moet je klappen’

Teofimo Lopez en George Kambosos Jr zullen 5 juni de strijd met elkaar aangaan

‘WTF man’: UFC staredown loopt uit de hand (video)

Jeremy Stephens werd licht gewelddadig tegen zijn rivaal Drakkar Klose

🎥 Levi Rigters: ‘ik wacht op Glory’ en meer in de WCS podcast

Tijdens de nieuwste aflevering van de Enfusion WCS Podcast die vandaag live ging waren topknokkers Levi Rigters en Endy Semeleer gasten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page