KICKBOKSEN AFLOPENDE ZAAK: Zal MMA-vechten ons redden? – Vechtsport Info
Home / Columns / KICKBOKSEN AFLOPENDE ZAAK: Zal MMA-vechten ons redden?

KICKBOKSEN AFLOPENDE ZAAK: Zal MMA-vechten ons redden?

KICKBOKSEN AFLOPENDE ZAAK? Zal MMA-vechten het redden?

Met de perikelen in kickboksland door onder andere de neergang en herstart van GLORY Kickboxing ligt de sport onder een vergrootglas.

Er is veel geschreven over GLORY Kickboxing, haar faillissement en wederopstanding onder leiding van de oorspronkelijke eigenaren. 7 november moet het allemaal weer gebeuren op een event met Badr Hari versus Benjamin Adegbuyi in de headliner. De licentie is verstrekt en de WAKO zal het event sanctioneren.

Goede hoop

De kickboks fans kijken reikhalzend uit naar Benny vs Badr, toch gaan er stemmen op dat het met het kickboksen wel eens afgelopen kan zijn. Komt GLORY weer op zijn oude niveau na geslagen te zijn door de coronapandemie. Dat is nu nog koffiedik kijken, maar laten we hopen van wel. Een instituut als GLORY mag niet zomaar verdwijnen.

In de tussentijd is er veel gebeurt in het vechtsport landschap. Gaan bekende kickboksers al over naar MMA vechten, en lijkt de UFC steeds meer toe te nemen in populariteit, ook in ons land. Talpa en GLORY gingen uit elkaar, wat betekent geen kickboksen en gratis ook nog op tv meer. Maar via Talpa zender SBS9 is nog steeds de UFC te zien, ook via KIJK.nl.

Wie zal het redden?

Toch blijft de UFC actueel, echter voor hoelang nog. Er is nog een contract wat uitgediend moet worden met Talpa. Zal deze verlengd worden als deze is verlopen. Dit zal afhangen van de inkomsten die Talpa binnen kan halen met reclame omtrent de uitzendingen van de UFC. Kickboks fans lijken ook steeds meer te kiezen voor het kijken naar MMA.

Via social media is te merken dat deze noodgedwongen zijn gaan kijken maar toch wel meer interesse krijgen in de MMA als sport. Maar hoe zit het dan met ONE Championship? Deze brengt een mix van kickboks wedstrijden en MMA. ONE is goed bezig vinden de gemiddelde fans bij navraag. Echter is er één nadeel, de uitzendingen vanuit Azië vinden allemaal plaats tussen 14:00 en 17:00 uur Nederlandse tijd.

GLORY of ONE Championship

De meeste fans zijn dan aan het werk. Dit is ook de reden waarom een partij als RTL geen verbintenis is aangegaan met ONE om uit te zenden, men wil live kijken, het liefst op zaterdagavond tussen 20:00 en 24:00 uur, prime time noemt men dat. Goed voor de kijkers en goed voor de inkomsten. Maar zal MMA het kickboksen overnemen? Organisaties als Enfusion maken ook al de stap om MMA toe toe te voegen.

Afgelopen vrijdag organiseerden deze zelf het Enfusion ECE MMA Rookies toernooi wat te bekijken was voor slechts €0,99 cent van live stream. Is kickboksen stervend en zal MMA het overnemen? Alles lijkt voor nu af te hangen van hoe GLORY zal terugkomen en of ONE zijn op korte termijn Nederlandse kickboksers inzet.

Column bijdrage: H. Mansveld

Bekijk ook

Vechtbaas: Alvarez (37) vs. De la Hoya (48) ‘reële mogelijkheid’

Eddie Alvarez vs. Oscar de la Hoya is “een reële mogelijkheid”, bevestigt ONE Championship baas ...

Jonge Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen in Polen

Het is eerder voorgekomen dat Marokkaanse atleten een reis naar Polen gebruikte om in Europa een verblijf te zoeken.

Sportscholen nog steeds niet open na versoepelen maatregelen

De sport blijft voorlopig het haasje, wanneer hier verlichting komt is niet duidelijk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page