Comeback Deontay Wilder: Kan hij beter terug komen dan ooit? Columns
Columns

Comeback Deontay Wilder: Kan hij beter terug komen dan ooit?

Comeback Deontay Wilder: Kan hij beter terug komen dan ooit?

Deontay Wilder heeft geen gebrek aan opties als hij terugkeert naar de ring. Toen de wereld voor het laatst iets hoorde van de voormalige sloper in de ring Wilder, was hij niet bepaald toegewijd aan de sport.

De voormalige bokskampioen leed een aantal brute en gênante verliezen tegen Tyson Fury en wist niet of hij zou doorgaan met zijn bokscarrière. Dit was lichtjaren verwijderd van de tijd dat Wilder regelmatig zei dat hij zou vechten tot hij ongeveer 40 jaar oud was.

Drugs helpen niet

Wilder verklaarde dat hij zichzelf wilde herontdekken door het hallucinatie drug dimethyltryptamine te nemen en zijn antwoord te ontdekken op de daaropvolgende spirituele zoektocht. Sindsdien heeft Wilder niet de conclusie bekend gemaakt waartoe hij op die reis was gekomen (gaat verder onder video).

Dit betekent niet dat Wilder afgeschreven is bij de zwaargewichten. Een gemakkelijk gemaakt gevecht is tegen PBC-stalgenoot Andy Ruiz. Beiden hebben in het verleden interesse getoond in een confrontatie en hebben allebei een danspartner nodig. Een overwinning voor een van beiden zou belangrijk zijn om hun neergaande carrière op te krikken.

Nog een keer tegen Tyson Fury

Een overweging voor Wilder zou ook kunnen zijn om tegen de Brit Joe Joyce de ring in te gaan. Een overwinning op Joyce zou Wilder waarschijnlijk katapulteren in de ranglijsten. Het zou hem ook in een uitstekende positie brengen om het op te nemen tegen de winnaar van Anthony Joshua tegen WBA Super, IBF en WBO zwaargewicht kampioen Oleksandr Usyk. Dus of Wilder Fury nu kan verslaan of niet, hij zou nog steeds de kampioen in de zwaargewicht divisie kunnen worden.

Als dat het geval is, zou hij zeker een overtuigend argument kunnen aanvoeren om een ​​vierde gevecht met de Fury te organiseren als zijn wil om te winnen hem tot een dergelijke actie dreef. Ondanks zijn bloedige en eenzijdige verliezen aan Fury, heeft Wilder nog steeds een pad tot zijn beschikking dat leidt naar een zeer weelderige toekomst in de sport. Het enige dat nu nog moet worden bepaald, is of Wilder blijft of gaat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws