Judo steeds vaker gezien als basis voor de Mixed Martial Arts – Vechtsport Info
Home / Columns / Judo steeds vaker gezien als basis voor de Mixed Martial Arts

Judo steeds vaker gezien als basis voor de Mixed Martial Arts

Steeds vaker lees je dat internationale bekende Judo grootheden een overstap maken naar MMA, zo werd eerder deze week bekend dat meervoudig Olympisch Judo kampioene Kayla Harrison de overstap heeft gemaakt en haar debuut zal maken bij de PFL. Maar zij is hier niet allen in, ook de bekende Ronda Rousey die binnen de UFC zich een lange tijd liet gelden heeft een grondige achtergrond in het Judo, en zelfs haar moeder bezit enkele Dan Graden (meerdere zwarte banden).

Judo steeds vaker gezien als basis voor de Mixed Martial Arts

Veelal met een Olympische achtergrond

Wat opvalt is dat als Judoka’s de overstap maken naar MMA zij over het algemeen allen een Olympische achtergrond hebben zo ook Rousey. Maar waarom van Judo naar het MMA hoor ik u denken, dat is logisch te verklaren. Judo wat in eerste plaats een zelfverdediging sport is (wordt veelal niet aan gemerkt als vechtsport), is uitermate geschikt voor het grond gevecht bij MMA. Worpen, vergrendeling technieken en verwurgingen alles zit in het Judo. Een van Nederlands meest bekende vrouwelijke MMA vechters is Denise Kielholtz die ook een achtergrond in het Judo heeft.

Meer vrouwen dan mannen stappen over van Judo naar MMA?

Als je het zo eens volgt lijkt het of er meer vrouwelijke Judoka’s naar het MMA overgaan dan mannen, echter zijn er nog niet echt onderzoeken naar gedaan, althans wij konden deze niet ontdekken. In Amerika is worstelen op veel High Schools onderdeel van het leersysteem daar doen veel jongens aan mee, en zie je ook veel mannelijke ex worstelaars in het MMA. Hoe het ook zij het MMA groeit stevig door met alle toestroom uit andere vechtsporten.

 

Bekijk ook

NXT Hoogtepunten: Bijna alle vrouwenkampioenen bij elkaar & nieuwe cruisergewicht kampioen

Enkele dagen na de twee shows, NXT Take Over Stands and Deliver barste het strijdgeweld in de NXT weer los.

🎥 Koek Koek: YouTube bokser speelt vliegtuigje, zaterdag gehaktdag

Jake Paul gaat zaterdag de ring in tegen MMA-vechter Ben Askren

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page