‘Je wilt niet dat het kickboksen verdwijnt, maar betalen wil je ook niet’ – Vechtsport Info
Home / Columns / ‘Je wilt niet dat het kickboksen verdwijnt, maar betalen wil je ook niet’

‘Je wilt niet dat het kickboksen verdwijnt, maar betalen wil je ook niet’

'Je wilt niet dat het kickboksen verdwijnt, maar betalen wil je ook niet'

Afgelopen jaar was er veel paniek over een gevreesde neergang van het kickboksen. Het faillissement van GLORY tezamen met de Covid-19 pandemie, veroorzaakte nogal wat stress onder de kickboks fans, de echte dan.

Gelukkig krabbelde eind vorig jaar het kickboksen weer omhoog uit het dal. GLORY kwam terug en Enfusion, want laten we die niet vergeten kwamen weer met evenementen. Dit kreeg de handjes in de lucht van de kickboks fans. Eindelijk weer kijken naar de zo geliefde sport.

Dit was niet de eerste keer dat het kickboksen uit een dal klom. Na in het verdomhoekje terecht te zijn gekomen door wat incidenten. Kreeg de sport het stempel crimineel te zijn. Kickboksen werd een grijs gebied totdat organisaties als GLORY het professioneel gingen aanpakken. De sport werd zelfs ‘mainstream.’

Kickboksen voor iedereen

Naast de diehard fans was er ineens een brede doelgroep die het kickboksen leuk begon te vinden. Het was niet meer ordinair en zelfs de mensen met een hete aardappel in de keel, kregen sympathie voor het voorheen als brute sport geziene kickboksen.

Maar even terug naar het nu. Gisteravond organiseerde GLORY haar eerste evenement in 2021. Het ging niet zonder horten en stoten, maar dat lijkt bij het kickboksen te horen. Meekijken kon maar betaald en online. En daar komt ie, daar heeft nu net niet iedereen zin in. Het kijken wel, maar betalen ho maar.

Nep kickboks fans

Op social media kwam het ene na het andere verzoek om een ‘illegale’ stream. Zodat de zogenaamde fans mee konden kijken. En dat is iets wat er bij veel mensen niet in gaat. Als je zo de reacties eens bekijkt op dergelijke verzoeken, is niet iedereen blij met de illegale streamers die zich een echte fan noemen.

Het is niet voor niets dat de sporters zelf ook meerdere malen verzochten om te helpen het kickboksen te redden. ,,Koop een PPV, steun om ons en de sport te steunen”, was veel te horen. Er wordt veel geklaagd dat het kickboksen zal vallen.

Te beroerd

Maar dat is grotendeels te verhelpen door te blijven steunen. Koop die PPV zo duur was het nu ook weer niet. Een kaartje aan de deur kost al snel €65,-. en dan nog niet te spreken over he heenreizen etc. Je bent al snel over de €100 kwijt.

Maar betalen voor een stream? Het illegaal streamen en kijken helpt niet echt mee de sport te redden. Of zoals een van de vele reacties op de illegale stream aanvragen: ‘Je wilt niet dat het kickboksen verdwijnt, maar bent te beroerd om te betalen’. Tja…….

Column bijdrage: Ed van der Peijl

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

📺 KIJKEN VANDAAG EN MORGEN: Gevechten die je niet wilt missen

Het weekend staat voor de deur en voor de vecht fans betekent dit veelal interessante gevechten en events.

Spoorloos: Verbrande vechter ontvoerd uit ziekenhuis

De vechter die deze week gewond werd geraakt bij een bomaanslag is nu ook ontvoerd

Opgefokte Fury gaat los: ‘Fuck off, volgende vraag”

Tyson Fury kan niet zekerder van zichzelf zijn als dat hij nu is

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page