Je lichaam harden voor vechtsport, zo doe je dat! Columns
Columns

Je lichaam harden voor vechtsport, zo doe je dat!

Je lichaam harden voor vechtsport, zo doe je dat!

Cortical Remodeling, oftewel je lichaam harden voor vechtsport

Wist u dat meer dan 10% van de massa van uw botten elk jaar wordt hervormd? Diverse vechtsporten zoals Muay Thai, Kung Fu en bijvoorbeeld diverse karate stijlen kennen dit geheim al eeuwen!

U kunt uw botten trainen om grotere hoeveelheden stress te weerstaan ​​door middel van corticale remodeling, die algemeen bekend staat onder de naam Wolff's Law (de wet van Wolff). Er is een fenomeen dat zich voordoet wanneer de botmassa hervormt, waar botten hun dichtheid op stressplaatsen zullen verhogen. Voorbeelden van mensen die profiteren van corticale remodeling zijn tennisspelers, surfers, astronauten, bodybuilders en vechtsporters.

Wolff's wet

Meer specifiek, Muay Thais beoefenaars, of Nak Muay, ervaren de voordelen van Wolff's wet als gevolg van het doorlopende slaan en schoppen op harde voorwerpen. Na het herhaalde contact van het bot, veranderen de botten door de jaren om deze stresstoename op te vangen. Een ervaren Muay Thai kickboxer zal minder ongemak ervaren nadat hij in contact komt met tegenstanders en voorwerpen, en zijn of haar botten zullen veel minder kans hebben om te breken op gebieden met herhaald contact. Muay Thai boksers zijn bekend om het schoppen, stoten en elleboogtechnieken tegen muren en bomen, maar een stevige stootzak en een sparringpartner zijn veel beter dan deze technieken.

Muay Thai Conditionering

Maar even terug naar Muay Thai, dit is een gevechtsport die de verschillende lichaamsdelen gebruikt als wapens in vechten. Deze sport vereist maximale fysieke kracht en uithoudingsvermogen om jezelf succesvol te kunnen verdedigen tegen een aanvaller. En zoals andere competitieve contactvechtsporten, richt Muay Thai zich sterk op de conditie van het lichaam.

Muay Thai-vechters moeten speciale trainingsprogramma's ondergaan om het fitness- en taaiheidsniveau te bevorderen dat nodig is voor de wedstrijd. Sommige van de uitgevoerde conditioneringsactiviteiten omvatten lopen, touwspringen, schaduw boksen, lichaamsgewichtbestrijdingsoefeningen, buikspieroefeningen, oefeningen met de medicijnbal en, indien nodig, gewichtstraining.

Scheenbeen harden

Het feit dat Muay Thaise vechters of boksers veel afhankelijk zijn van schoppen met behulp van het scheenbeen, moet dit deel van het lichaam goed geconditioneerd zijn om herhaaldelijk hard objecten te raken zonder de bokser zelf pijn te doen. Cortical remodeling is een proces waarbij de sheen botten verhard worden om hen voor te bereiden op de harde schoppen die tijdens de strijd zullen worden uitgedeeld. Scheenbeen harden is ontworpen om de vechter zijn pijn drempel te verhogen en niet de zenuwen in het scheenbeen te vernietigen zoals vaak wordt gesteld maar dit is een misverstand.

Scheenbeen hardeb kan worden bereikt door tegen de zware bokszak of de Thai pads te schoppen. Het duurt tijd om je schenen te laten wennen aan de harde schoppen. Voor beginners is het het beste aangeraden om zachtere Muay Thai pads of een minder zware bokszak te gebruiken en ga dan geleidelijk over naar hardere pads en bokszakken als de training vordert. Trainingen met coaches op zware bokszakken, Thaise pads en sparring maken deel uit van een dagelijks trainingsprogramma in veel sportscholen, meestal van 3-5 minuten met 1 tot 2 minuten rust tussenin.

Muay Thai Pad Training

Muay Thai pad training is een hoeksteen van Muay Thai conditionering. Dit houdt het oefenen in van trappen, stoten, knieën en elleboog technieken met een trainer. Een sparringpartner moet dikke pads dragen die de onderarmen en handen bedekken. Deze Muay Thai pads zijn ontworpen om de impact van de technieken van de vechter op te vangen. In de daadwerkelijke Muay Thai gevechten, zullen de pads de vechter in staat stellen om te reageren op de aanvallen van de tegenstander's. Een buikkussen gedraaid rond het buikgebied van de trainer maakt het mogelijk dat de vechter op een moment rechtstreekse schoppen of knieën naar het lichaam kan uitvoeren.

Sparring

Dit is een conditionerende activiteit die vereist is voor elke Muay Thai-vechter of bokser. Sparring drie keer per week met volledige beschermende uitrusting zal hun vaardigheden scherp houden en helpen hun lichaam aan de aanvallen en slaan wanneer ze vechten te laten wennen. Sparringsessies in vijf rondes van vijf minuten per ronde worden drie keer per week gedaan.

Sparring is een manier om vaardigheden, bereik, techniek, timing en strategie te testen tegen een tegenstander. Als conditioneringsactiviteit is sparring vaak een licht tot middelmatig contactoefening om het risico op schade te voorkomen als het erg moeilijk is. Sparring kan specifieke tactieken en strategieën verbeteren, zoals in een dichtbij gevecht, het bewegen in de ring of het gebruik van bereik en afstand om een ​​agressieve vechter weg te houden.

De juiste sportschool

Als u op zoek bent naar een goede sportschool, moeten deze elementen aanwezig zijn om de juiste conditionering te garanderen. De sport zorgt voor veel fysieke maar correcte training om het volledige potentieel van een vechter te bereiken bij het leren van de sport. Muay Thai en overige vechtsporten hebben verschillende trainingsniveaus, afhankelijk van de vechter's bereidheid om te leren en vooruit te gaan in de sport; Basisopleiding is geschikt voor degenen die gewoon de sport willen leren en wat zelfverdediging leren en de intensieve training gaat uit naar degenen die echt een carrière in Muay Thai of vechtsport in het algemeen willen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws