Home / Columns / Jamal wil vechten: Rico poetst tanden en meet bloeddruk (column)

Jamal wil vechten: Rico poetst tanden en meet bloeddruk (column)

Jamal wil vechten: Rico poetst tanden en meet bloeddruk (column)

De kickboks fans zitten al een tijdje te wachten op heet nieuws, want wanneer komt Rico Verhoeven weer eens in actie.

Verhoeven had zijn laatste titelverdediging in september 2018 tegen de Braziliaan Guto Inocente tijdens Glory 59 Amsterdam. Wij zijn inmiddels 9 maanden verder en heeft Verhoeven niet meer in de ring gestaan. Uitdagers genoeg, daar ligt het niet aan en zelfs een vechter die hem liever gister dan vandaag onder ogen ziet, Jamal Ben Saddik.

De Belgische kickbokser Ben Saddik is de eerste in lijn voor een kans op de titel tegen Verhoeven, dit recht verworf hij door een loodzwaar 8-man toernooi te winnen met een gebroken hand in december 2018. Maar Ben Saddik wacht nog steeds, traint zich een slag in de rondte om klaar te zijn voor zijn kans tegen Rico, tenminste als deze komt.

Geen contract

In de tussentijd is Verhoeven altijd gevechtsklaar, de top atleet slaat geen dag over in de gym en kan elk moment van de dag een tegenstander aan. Dit is geen fictie maar pure waarheid, de snelheid, uithoudingsvermogen en kracht van Verhoeven is bijna niet te evenaren. Maar de GLORY wereldkampioen is nog steeds zonder nieuw contract, terwijl er wel al gesproken wordt over een gevecht tegen Badr Hari, in december dit jaar.

Ondertussen laten de fans en tegenstanders van Ben Saddik en Verhoeven zich ook niet onbetuigd. Deze reageren massaal op posts van beide vechters op social media. Vandaag was Verhoeven dan ook al tandenpoetsend te zien terwijl hij reclame maakte voor een bloeddrukmeter van een bepaald merk. Opvallend is helaas de haat die sommige ‘keyboard warriors vinden te moeten uitten, maar he, ga met je grote mond eens zelf de ring in met Verhoeven of Ben Saddik in plaats ze af te branden vanachter je computer.

Kwaadsprekerij moet stoppen

Vanmorgen op de sportschool van hetzelfde laken het pak, een aantal recreanten waren heftig aan het discussiëren of het gevecht tussen Ben Saddik en Verhoeven nu wel of niet komt. “Jamal wil wel vechten, maar Rico poetst zijn tanden en meet zijn bloeddruk, ” was een van de opmerkingen. Als je zo’n persoon dan aanspreekt is het snel van “zo kwaad bedoel ik het niet, maar ik wil Rico in de ring zien in plaats van allerlei tv programma en reclames. “

Duidelijk is in ieder geval dat Verhoeven zijn populariteit hoog is, fans wachten op een gevecht tegen wie dan ook. Het mooiste zou zijn tegen Ben Saddik, zij stonden al twee keer eerder tegenover elkaar, in 2011 tijdens It’s Showtime Sporthallen Zuid waar Verhoeven verloor en in 2017 op Glory 49 Rotterdam waar Rico won. Wordt het nu echt eens geen tijd voor ronde 3?

Gast Coumnist Leon de Rolleman

Bekijk ook

47-Jarige Bokslegende Oscar de La Hoya start comeback training

Oscar De La Hoya sluit zich aan bij de huidige trend van bokslegendes. Hij zegt ...

RAAR: Aantal GLORY Kickboksers weet niets van uitleg brief

Afgelopen zaterdag kwam er een brief naar buiten die door GLORY Kickboxing naar vechters gestuurd ...

UFC 251: Kamaru Usman vs Jorge Masvidal mag je niet missen

Zaterdagnacht 11 juli staat er een topgevecht het programma bij de UFC. Kamaru Usman treft ...