Home / Columns / Jaloezie de ‘doodsteek’ voor de vechtsport in Nederland?

Jaloezie de ‘doodsteek’ voor de vechtsport in Nederland?

Vechtsport en sport in het algemeen zou moeten verbroederen, in de praktijk lijkt dit maar niet te lukken.

Nederland barst van het vechtsport talent en de diverse sporten zoals kickboksen en MMA lijken goed in de lift te zitten. Af en toe gebeurt er wel eens iets waar je een vraagteken bij kunt zetten zoals doping, maar dat gebeurt bij meerdere sporten. Wat echter een kwalijke zaak is en lijkt te blijven is de jaloezie die er lijkt te zijn bij sommige personen.

Deze jaloezie strekt zich uit van jonge vechters die goed presteren zowel in eigen land of daarbuiten. Neem het top talent Amira Tahri die hoge ogen gooit met haar prestaties. Zodra er een positief bericht verschijnt over het meisje lijken de jaloerse en bovenal platvloerse reacties niet van de lucht. De grote vraag is waarom?

Stop eens met die onzin

Gisteren werd bekend dat nog een Nederlands kickboks talent een succesvol debuut maakte in Thailand. De 12-jarige Quinty Klein Gotink liet zien dat zij een goede vechter is. Vrijwel direct kwamen de haat spuwende reacties los. Dat niet iedereen het eens is dat een jonge vechter zonder bescherming vecht is tot daar aan toe. Je schaamt je toch over wat sommige personen er uit gooien, verschrikkelijk.

Als iedereen die claimt de vechtsport een warm hart toe te dragen eens bij zichzelf te raden zou gaan of sommige reacties wel gepast zijn, dan zou er een goede stap vooruit worden gemaakt. Ongeacht wat je denkt over een vechter, zijn of haar prestaties of wat iets meer zij. Stop met de onzinnige lafhartige reacties en besef dat het heel wat vergt om een ring in te gaan, zowel voor jong en oud.

Noot van de redactie: Zelf een column delen op Vechtsport Info? Mail ons op info@vechtsportinfo.nl

Bekijk ook

Super fit worden: De voordelen van boksen voor je lichaam

De krachtbron voor een stoot begint met de lange en krachtige spieren van de benen, ...

Kopstoten en haren trekken: ‘Toen de UFC nog geen regels had’

Er was een tijd dat er bij The Ultimate Fight Championships (UFC) niet echt regels en gewichtklassen waren.

Waarom kickboksen de beste training voor het lichaam is

Kickboks conditionering is een hoge calorieverbrandende training met een hoge intensiteit die al je ledematen en spieren bevat.