Is men bij de UFC bang voor de Tsjetsjeen Mairbek Taisumov? - Vechtsport Info
Home / Columns / Is men bij de UFC bang voor de Tsjetsjeen Mairbek Taisumov?

Is men bij de UFC bang voor de Tsjetsjeen Mairbek Taisumov?

Mairbek Taisumov vecht sinds 2014 bij de UFC, maar waarom staat de Tsjetsjeen niet in de top 10 of 15?

Sinds zijn toetreden binnen de UFC heeft hij 6 overwinningen behaald in 7 gevechten, waarvan 5 op een rij. Het is indrukwekkend dat Taisumov, al deze 5 gevechten eindigden ten laatste in de tweede rondes door knockout. En Taisumov gaat nog een stap verdr, in de laatste 3 duels werd de Tsjetsjeen geëerd met de “Performance of the Night”. Klinkt zo veel meer dan soeverein. Maar als je naar al je tegenstanders kijkt, zul je nauwelijks een bekende naam onder hen vinden. Ten minste de gemiddelde MMA-fan zal niet blij zijn met de meeste tegenstanders. Maar waarom staat de 29-jarige Tsjetsjeen in de UFC niet in de top 10 of 15? Een meer dan gerechtvaardigde vraag.

Mairbek Taisumov vecht sinds 2014 bij de UFC, maar waarom staat de Tsjetsjeen niet in de top 10 of 15?

Taisumov heeft al enkele bekende sterren uitgedaagd

Anthony Pettis, Kevin Lee of Michael Chiesak, zijn oproepen voor een topgevecht zijn door hen niet beantwoord. Toen Taisumov na zijn overwinning op de UFC Fight Night in Rotterdam probeerde een gevecht te krijgen tegen Edson Barboza, werd dit genegeerd. De Braziliaan vocht in plaats daarvan op UFC 219 tegen Khabib Nurmagomedov. Naar verluidt bood Barbosa een duel aan tegen Taisumov, maar de man lijkt betere kansen te hebben om nr. 2 in de UFC Lightweight Ranking te verslaan, aldus Taisumov. Vanwege deze verklaring was er enige spanning tussen de fans van Nurmagomedov en Taisumov.

Maar vorige week leek er een sprankje hoop te zijn, zoals het gerucht ging dat Cowboy Cerrone de volgende tegenstander van Taisumov zou kunnen worden. Maar zodra het gerucht rondging, werd het snel ontkend door Ariel Helwani, een van ’s werelds bekendste MMA-journalisten, via Twitter.

Is de top 10 van de UFC bang voor Taisumov?

Taisumov heeft onlangs op Instagram gepost en zei dat hij meer dan teleurgesteld is. “Ik verloor mijn respect voor de UFC top 9 en het wordt erger. Het is meer dan duidelijk dat ze zich allemaal voor me verbergen. Als ze mijn respect willen, moeten ze me in het Octagon bewijzen dat ik het fout heb”, Schreef Taisumov onlangs op Instagram. Zit de angst er dan zo in voor de Tsjetsjeen? Dat zou best kunnen want de achtergrond van de Tsjetsjene ligt veelal in Akhmat de geduchte MMA organisatie van Kadyrov. Harde vechters die tot het gaatje gaan, dus de angst kan reëel zijn om net tegen hen te vechten.

Problemen met het visum

Maar er is nog een probleem. De Tsjetsjeen heeft al zijn eerdere 7 UFC-gevechten buiten de Verenigde Staten gedaan. Tweemaal moest de knockout koning zijn optreden in de VS annuleren vanwege problemen met het visum. Wat dit is, weet men op dit moment niet, maar het moet voor zich spreken dat het weinig zin heeft om het Amerikaanse publiek warm te laten lopen voor gevechten buiten de VS, met als gevolg onbekendheid.

Goede vooruitzichten

Ondanks deze problemen kan men hopen dat Taisumov in de loop der tijd nog een betere en bekende tegenstander zal worden en zijn vaardigheden opnieuw zal bewijzen. Hij verdient het hoe dan ook. Of hij ook tegen de top-10 zijn prestaties kan laten zien of de kans überhaupt krijgt? Dynamiet in vuisten heeft het hij zeker. Laten we het beste hopen.

Bekijk ook

Tayfun Ozcan vecht alsnog tegen Marat Grigorian! 'Superbon uitgeschakeld'

Tayfun Ozcan vecht alsnog tegen Marat Grigorian! ‘Superbon uitgeschakeld’

Tayfun Ozcan vecht morgen alsnog tegen Marat Grigorian

Rico vs Hesdy! Stoten en trappen als bommen

Rico vs Hesdy! Stoten en trappen als bommen (video)

Rico Verhoeven en Hesdy Gerges hielden vandaag interviews,

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Vechticoon Eddie Alvarez staat open voor UFC of Bellator

Eddie 'The Underground King' Alvarez is niet meer in actie geweest

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page