Wat is er gebeurt met touwtje springen in de sportschool? – Vechtsport Info
Home / Columns / Wat is er gebeurt met touwtje springen in de sportschool?

Wat is er gebeurt met touwtje springen in de sportschool?

Veel mensen associëren een springtouw met kindertijdspellen en hebben de neiging om het te vermijden als een legitieme trainingsmogelijkheid.

Maar springtouw is een oefening voor volwassenen en kinderen die massale hoeveelheden calorieën verbrandt terwijl u de meeste spieren in uw lichaam gebruikt. Uw armen, benen en kern volgen allemaal activiteit en spiergebruik als u touwtje springt, waardoor u een efficiëntere training krijgt dan op een loopband loopt of door het park loopt. Het beste van alles, het gebrek aan kosten, een springtouw kost slechts een paar euro, maakt het betaalbaar. Echter zie je het niet veel meer in de sportschool.

Wat is er gebeurt met touwtje springen in de sportschool?

Onderlichaam trainen met een springtouw

Meestal, werkt een springtouw voor de spieren in je kuiten; Uw spieren oefenen het grootste deel van de energie om jezelf van de grond te houden. Maar andere spieren in je benen, inclusief je quadriceps en hamstrings, zullen ook de voordelen van een springtouw trainen. Daarnaast werkt het springtouw uw gluten, waardoor u een meer gedefinieerde achterkant kunt ontwikkelen.

Bovenlichaam trainen met een springtouw

Omdat de meeste mensen springtouw met springen en benen associëren, vergeten zij dat het bovenlichaam, net zo veel van een training als het onderlichaam kan profiteren. Terwijl je voortdurend springt en evenwicht houdt, biedt het u een training voor de spieren van uw borst, kern en rug. Bovendien, als u het touwtje doet bewegen, krijgen uw onderarmen, biceps, triceps en schouders een training.

Touwtje springen goed voor het hart

Naast het werken aan de spieren van je boven  en onderlichaam, versterkt het springtouw je cardiovasculaire systeem ook. Springtouw is een cardio zware activiteit, waardoor je hart net zo veel van een training krijgt alsof je aan het rennen of aan het aerobics doet. En omdat het springtouw zo veel van je lichaam tegelijkertijd vraagt, is het ook een efficiënte calorieverbrander. Volgens het magazine “Muscle and Fitness”, een 200-lb. De mens kan 16 calorieën per minuut verbranden tijdens het touwtje springen. Dus op naar de winkel en haal een springtouw in huis, das beter dan hangen voor de buis!

Bekijk ook

China’s gevaarlijkste kickbokser tekent bij ONE Championship

Hij is nu klaar om zijn geweldige carrière voort te zetten

Brute Head Kick ‘KO’: Vechter naar de vlakte (video)

Tijdens het Shlemenko FC evenement in Omsk afgelopen weekend viel er een dikke KO te bewonderen

‘KO’: Geraldo, zoon van Nieky Holzken stompt rivaal door de ring

Dat de appel niet ver van de boom valt in de familie Holkzen is al lang bekend.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page