Is de UFC haar TUF 28 vrouwen divisie selectieproces een complete grap? – Vechtsport Info
Home / Columns / Is de UFC haar TUF 28 vrouwen divisie selectieproces een complete grap?

Is de UFC haar TUF 28 vrouwen divisie selectieproces een complete grap?

De UFC zou de volgende editie van hun succesvolle realityshow ‘The Ultimate Fighter’ gebruiken om hun nieuwe vedergewichtafdeling voor vrouwen op te zetten, maar ergens ging die boodschap verloren.

Wie zal er Cris Cyborg uitdagen?

Op 22 mei stond Las Vegas vol met vrouwelijke lichtgewichten, terwijl 28 van ’s werelds beste 145-ponders in de stad waren om auditie te doen voor de 28ste aflevering van de populaire hitshow (TUF 28). De vechters zouden er vermoedelijk zijn om de nieuwe divisie wat broodnodig nieuw bloed te bezorgen en helderheid te verschaffen over wie de dominante kampioen, Cris Cyborg, zou moeten uitdagen. Het opbouwen van de divisie leek zo belangrijk voor de kampioen dat ze er zelf was om elk van de vrouwelijke vechters persoonlijk te verwelkomen in de try-outs. Een erg leuke touch inderdaad.

Enkele namen in het gebouw op die dag waren zeer opmerkelijk en omvatten de wil van Marciea Allen (7-2), Carina Damm (23-14), Cindy Dandois (12-3), Ediane Gomes (11-4), Pannie Kianzad (9-3), Larissa Pacheco (11-2), Elizabeth Philips (6-6), Zarah Fairn (6-2), Faith Van Duin (6-3), Jessy Miele (6-3) en Pam Sorensen (7-2). Genoemde namen zouden bijna gegarandeerd een plaats in het huis moeten hebben, toch? Fout.

De UFC heeft schijnbaar besloten om een ​​andere route te nemen

Een die ervoor zorgde dat ze hun kandidaten selecteerden uit een lijst met vechters die niet in de top 10 stonden. De succesvolle aanvragers zouden niet noodzakelijk vedergewichten worden genoemd, omdat sommigen bantamweights zijn die waarschijnlijk naar die gewichtsklasse terugkeren. Ze zijn ook geselecteerd op basis van hun gebrek aan ervaring, wat een soort van underdogs maakt, vooral als de winnaar Cyborg na de show zou moeten uitdagen.

Bronnen in de buurt van de UFC en de aanstaande show hebben bevestigd dat Leah Letson, Macey Chiasson, Bea Malecki, Pannie Kianzad en Katherina Lehner (die zelfs niet bij de try-outs waren) allemaal zijn geselecteerd om in het huis te zijn. Er wordt ook gezegd dat Marcea Allen is gekozen, maar dat is nog niet 100% bevestigd.

Dus wat is er aan de hand?

Waarom heeft de organisatie vechters als Faith Van Duin, Cindy Dandois, Zarah Fairn, Pam Sorenson, Jessy Miele en Jozette Cotton over het hoofd gezien voor de minder bekende, minder ervaren dames? Kan de show worden gebruikt als een echte trainingsfaciliteit voor deze ‘minder bekende’ terwijl de organisatie in het geheim de meer bekende en gerangschikte vechters ondertekent om de rangen te versterken?

Zoals het er nu uitziet, is de volgende show een complete grap. Waarom brengen we ’s werelds beste vechters naar een try-out zonder de bedoeling om ze te selecteren? Het is een verspilling van ieders tijd. En ik weet zeker dat Cris Cyborg niet wil dat haar volgende uitdager een record heeft van 4-1 of minder.

Opwindende gewicht divisie

Cyborg is een echte kampioen die echte uitdagers wil en op basis van wat we hebben gezien en wie is geselecteerd om op de show te zijn, zie ik geen echte uitdager uit de lijst komen. Allen zijn geweldige vechters ja maar als zij die kooi met Cris binnenstapten zou het wel een een debacle kunnen worden. De dames die over het hoofd werden gezien en die al jaren en jaren vechten, kunnen wel of niet die echte uitdaging voor Cris bieden, maar ik weet wie ik het liefst zou zien vechten.

De UFC is niet dom, dus ik ben er zeker van dat er een plan is om alle namen op de bovenstaande lijst te tekenen die het nooit hebben gehaald. De UFC heeft hiermee aangetoond dat ze het niet zo serieus lijkt te nemen om deze zeer opwindende divisie op te bouwen, wat jammer is. Als ze deze divisie serieus willen nemen, hebben ze die mix van vers jong bloed en ervaren vechters nodig om het mooi uit te balanceren. De tijd zal uitwijzen in welke richting de UFC de aankomende tijd gaat.

Ingezonden artikel door J. Haverkotte

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page