In memoriam Ramon Dekkers: Zonder armen knokken – Vechtsport Info
Home / Columns / In memoriam Ramon Dekkers: Zonder armen knokken

In memoriam Ramon Dekkers: Zonder armen knokken

In memoriam Ramon Dekkers: Zonder armen knokken
Foto: Bas Boon/met dank aan Dirk Stal. Ramon Dekkers (rechts) met Cor Hemmers

Ik heb veel vechters ontmoet in de lange tijd dat ik naar het kickboksen gaat. Één van de mooiste is Ramon Dekkers. Een grootheid voor me, legende en voor mij, één van de allerbeste die ik live heb zien vechten. Precies 11 jaar geleden postte ik een mooi stukje over Ramon op Mixfight. 

In 2005 maakte Ramon Dekkers zijn comeback in de ring, hij vocht eerst op mma regels in de K-1 Heroes tegen Genki Sudo en op 20 juni 2005 vocht hij in de K-1 tegen de Amerikaan Duane Ludwig. Het toeval wilde, dat Ramon zich blesseerde 1 week voor de partij aan zijn rechterschouder en eigenlijk alleen met links kon stoten.

Al moest ik zonder armen knokken

Maar, Ramon is een man van zijn woord en een partij is een partij en hij knokte, zoals hij als zoveel keren had gedaan. Donderdag 29 april mailde ik Ramon en ik vroeg ik hem, naar de partij. Zijn antwoord was, zoals hij echt was. Daarom ben ik ook zo’n groot fan van hem. Dit mailde hij me :

Hallo Dirk, Ik had die partij aangenomen voordat ik geblesseerd raakte. Ik had een week voor die partij m’n schouder kapsel afgescheurd. Ik kon m’n arm niet meer bewegen, 5 dagen na de partij werd ik gelijk geopereerd. Ik kan m’n arm nog steeds niet goed gebruiken, kijk maar naar die partij tegen (Joeri) Mes. Alleen stoten met links, rechts gaat niet. Maar je kent me he, ik zeg nooit geen partijen af al moest ik zonder armen knokken. Gr. Ramon

Dirk Stal – We Are Kickboxers

http://www.facebook.com/WeAreKickboxers

Bekijk ook

WWE Podcast: Het Einde van de Yes movement?!

Gérard en Yannick voorspelde dat Roman Reigns die wedstrijd zou gaan winnen en dat het einde van Daniel Bryan inzicht is.

Het systeem van Bruce Lee: Jeet Kune Do

Bruce Lee is al in 1973 op 32 jarige leeftijd overleden en toch kennen velen, jong en oud, zijn naam.

Josh Barnett wint bloedige oorlog tegen Jon Moxley

Josh Barnett, bekend van de UFC maakt wel eens een extreem uitstapje

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page