Home / Columns / In Memoriam: Kickboks en Muay Thai legende Ramon Dekkers 50 jaar

In Memoriam: Kickboks en Muay Thai legende Ramon Dekkers 50 jaar

Muurschildering Ramon Dekkers tegenhouden ivm link met motorclub Satudarah

Hij zou vandaag 50 jaar geworden zijn, kickboks en Muay Thai legende, Ramon Dekkers.

Op 27 februari 2013 overleed op veel te jonge leeftijd Dekkers een man die voor Nederland de weg baande in het Muay Thai. Dekkers was een favoriet bij vechtfans vanwege zijn snelle, agressieve vechtstijl. Dekkers stond ook bekend om zijn bereidheid om naar het buitenland te gaan om tegen de Thaise kampioenen in hun eigen land te vechten.

Dekkers werd geboren op 4 september 1969 in Breda. Hij begon op 12-jarige leeftijd met vechtsporten te leren en deed aan judo. Hij schakelde over naar boksen. Na een paar jaar begon Dekkers met het beoefenen van Muay Thai onder leiding van Cor Hemmers, die nu een van de top mensen bij GLORY Kickboxing is.

Groot gemaakt

Naast een glansrijke carrière in het Muay Thai vocht Dekkers ook in de K-1 Kickboks competitie, zo stond hij onder andere tegenover bekende vechters als Duane Ludwig en Joerie Mes. De veelzijdige vechter die Dekkers wast vocht hij zelfs eenmalig in een MMA-wedstrijd in 2005 tegen Genki Sudo.

Zonder een vechter als Dekkers had zonder twijfel het kickboksen en Muay Thai niet zo populair geweest als het nu is in Nederland. In zijn kielzog zijn er veel talenten opgestaan die de sport beoefenen. Dekkers is zeker een van de vechters die de Nederlandse stijl van kickboksen groot hebben gemaakt in de internationale scene. Hij zal altijd herinnerd worden als de legende die hij is. OSU!

Bekijk ook

HALVE ZOLEN: Blogger ‘bashed’ Talpa om UFC uitzendingen

Sinds enige tijd achtervolgt Blogger

Cordyceps sinensis voor meer Energie en Uithoudingsvermogen

Ben je op zoek naar natuurlijke voedingssupplementen? Behoefte aan een dosis extra uithoudingsvermogen, zuurstofopname en ...

Voordelen van CBD voor Vechtsporters & Atleten

Rake klappen en overbelaste spieren hebben herstel nodig.