Home / Columns / In Memoriam: Kickboks en Muay Thai legende Ramon Dekkers 50 jaar

In Memoriam: Kickboks en Muay Thai legende Ramon Dekkers 50 jaar

Muurschildering Ramon Dekkers tegenhouden ivm link met motorclub Satudarah

Hij zou vandaag 50 jaar geworden zijn, kickboks en Muay Thai legende, Ramon Dekkers.

Op 27 februari 2013 overleed op veel te jonge leeftijd Dekkers een man die voor Nederland de weg baande in het Muay Thai. Dekkers was een favoriet bij vechtfans vanwege zijn snelle, agressieve vechtstijl. Dekkers stond ook bekend om zijn bereidheid om naar het buitenland te gaan om tegen de Thaise kampioenen in hun eigen land te vechten.

Dekkers werd geboren op 4 september 1969 in Breda. Hij begon op 12-jarige leeftijd met vechtsporten te leren en deed aan judo. Hij schakelde over naar boksen. Na een paar jaar begon Dekkers met het beoefenen van Muay Thai onder leiding van Cor Hemmers, die nu een van de top mensen bij GLORY Kickboxing is.

Groot gemaakt

Naast een glansrijke carrière in het Muay Thai vocht Dekkers ook in de K-1 Kickboks competitie, zo stond hij onder andere tegenover bekende vechters als Duane Ludwig en Joerie Mes. De veelzijdige vechter die Dekkers wast vocht hij zelfs eenmalig in een MMA-wedstrijd in 2005 tegen Genki Sudo.

Zonder een vechter als Dekkers had zonder twijfel het kickboksen en Muay Thai niet zo populair geweest als het nu is in Nederland. In zijn kielzog zijn er veel talenten opgestaan die de sport beoefenen. Dekkers is zeker een van de vechters die de Nederlandse stijl van kickboksen groot hebben gemaakt in de internationale scene. Hij zal altijd herinnerd worden als de legende die hij is. OSU!

Bekijk ook

Super fit worden: De voordelen van boksen voor je lichaam

De krachtbron voor een stoot begint met de lange en krachtige spieren van de benen, ...

Kopstoten en haren trekken: ‘Toen de UFC nog geen regels had’

Er was een tijd dat er bij The Ultimate Fight Championships (UFC) niet echt regels en gewichtklassen waren.

Waarom kickboksen de beste training voor het lichaam is

Kickboks conditionering is een hoge calorieverbrandende training met een hoge intensiteit die al je ledematen en spieren bevat.