In elkaar geslagen op straat: Doe je kind op vechtport - Vechtsport Info
Home / Columns / In elkaar geslagen op straat: Doe je kind op vechtport

In elkaar geslagen op straat: Doe je kind op vechtport

In elkaar geslagen op straat: Doe je kind op vechtport

De kranten staan er vol mee, social media wordt overspoeld met filmpjes van jongeren die te maken hebben met straatgeweld.

De samenleving in Nederland is aan het verharden, daar kunnen wij niet omheen. De ontkenners die hun kop liever in het zand steken spreken vaak over ontspoorde jeugd en er zal wel een hele geschiedenis van een slechte opvoeding aan vooraf zijn gegaan. Maar is dat ook zo?

Niet alle jongeren die geweld plegen op straat komen uit achterstands families, noch zijn deze allen allochtonen zoals vaak beweerd wordt. Ook de doorsnee Jan of Henk kan ontsporen en overgaan tot extreem geweld tegen leeftijdgenoten of zelfs ouderen. De vaak misselijk makende filmpjes worden maar al te graag gedeeld. Moet dit stoppen?

Ja en Nee

Het antwoord daarop is tweeledig aan de ene kant is het verschrikkelijk om te zien, het zal je eigen kind maar wezen. Maar tegelijkertijd is het wel een waarschuwing van wat er zoals op straat gebeurt. Vaak zie je hele groepen inbeuken op één weerloos persoon, die vaak achterblijft als een hoopje ellende.

Weerbaarheid trainingen lijken een van de oplossingen te zijn om tegenwicht te stellen aan het geweld. Karate, judo, kickboksen of MMA lijken middelen om zich af te weren. Toch willen een hoop mensen daar niet aan, geweld leidt tot geweld. Je hoort wel eens, “als je aangevallen wordt, sla dan degene met de meeste praatjes gelijk plat, de rest rent dan wel weg. “

Wie o Wie

Maar is dat wel zo, als je de oproerkraaier met de grootste mond een paar meppen verkoopt, zet de rest het dan op een lopen? In de praktijk blijkt dat jongeren roedel gedrag vertonen, de een begint en de andere hakt er net zo graag op los. Toch is het zo dat als een jongere zich kan verdedigen, dit afschrikwekkend werkt.

Wat vindt u, moeten de jongeren massaal op vechtsport of krijgen we straks mini kickboks wedstrijden op straat tussen geoefenden vechters. Ligt het aan de ouders om er wat aan te doen, stop geweld voordat het te laat is een veel gehoorde slogan. Zegt u het maar.

Zelf een column aanleveren? Mail onze redactie

Bekijk ook

Doodsklap! Senegalese reus ‘KO’ door sterkste man (video)

Mariusz Pudzianowski sloeg met een ware doodsklap 'Bombardier' ​uit Senegal knock-out

Ben Saddik reageert op verlies tegen Rico: ‘Kwaad bloed begraven’

Jamal Ben Saddik verloor gisteravond van Rico Verhoeven in een van de heftigste gevechten ooit binnen de organisatie.

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page