Hoe vindt je een goede vechtsport leraar? Columns
Columns

Hoe vindt je een goede vechtsport leraar?

Hoe vindt je een goede vechtsport leraar?

Wat maakt iemand een goede vechtsport leraar?

Ligt de sportschool van uw keuze op 3 uur van uw huis, en dat u beperkt tot lessen te nemen van slechts twee of drie keer per maand? Als dat zo is, moet u accepteren dat u langzamer zult leren en dat er frustrerende bezoeken aan de dojo zullen plaatsvinden wanneer u geen nieuwe technieken leert, maar in plaats daarvan wordt gecorrigeerd over wat u al geleerd hebt. Om een goede vechtsport leraar te vinden kun je bijvoorbeeld kijken hoe hij zelf technieken uitvoert, lid van een erkende bond is, en wat de overige leerlingen over hem zeggen of denken.

Hoe vindt je een goede vechtsport leraar?

Is je vechtsport leraar op leeftijd?

Als dat zo is, zul je zien dat je bewegingen kleiner en korter worden op terwijl ze groot en lang moeten zijn. Ik heb Dojo's gezien waar 20 mannen trainden, als of ze maanden weg waren van een rolstoel. Onbewust of opzettelijk kopiëren zij de houdingen en bewegingen van de oudere leraar, ook al zegt hij of zij dit niet te doen.

Voorkomt school of werk dat u zo vaak wilt trainen als u wilt? Als dat zo is, moet u akkoord gaan met het feit dat u niet zo snel wilt vorderen als u wilt. Zelfs als uw training partners door de gelederen beklimmen en u achterlaten op een lager niveau.

Vaak zijn er obstakels om te overwinnen

Waarom ben ik begonnen met deze drie scenario's? Om een ​​punt te maken: Opleiding onder een goede vechtsport leraar is niet altijd perfect. Vaak zijn er obstakels om te overwinnen, en sommige zijn nogal uitdagend. Het maakt niet uit hoe moeilijke dingen zijn, maar je leven is veel makkelijker dan het zou zijn als je een slechte leraar had. Simpel gezegd, je hebt nagenoeg geen kans om te slagen tegen de obstakels die de training onder een slechte instructeur omringen.

Bijna alle problemen in de vechtsporten vandaag kunnen teruggevonden worden naar slecht onderwijs. Ik bedoel niet alleen die leraren die onvoldoende zijn, omdat ze doen alsof ze vaardigheden hebben die ze niet hebben of die leren omdat het een ego probleem hebben. Ik bedoel ook leraren die eerlijk zijn, welbewust en toegewijd maar nog steeds slecht.

Laat me twee concepten uitleggen die mijn punt zullen versterken. Ten eerste is het erg moeilijk om de budo te leren. Ten tweede, er zijn zeer weinig mensen die gekwalificeerd zijn om het te doen, laat staan er les in te geven.

Les geven in vechtsport is niet zo makkelijk als het lijkt

We nemen vanzelfsprekend dat de budo makkelijk te onderwijzen en te leren is zolang men het fysieke en mentale uithoudingsvermogen heeft om er aan mee te doen. Immers, er zijn duizenden dojo's over het land en duizenden leraren daar, en in gezondheidsclubs en gemeenschapscentra. De waarheid is, de vechtsporten zijn geavanceerd. Ze zijn moeilijk te leren en nog moeilijker om les in te geven. De meeste mensen krijgen dat niet direct mee.

Het is verleidelijk om te denken, "ik heb vorige maand de grondbeginselen van de zijwaartse trap geleerd, en ik heb het geoefend. Nu kan ik het leren. 'Verkeerd. In staat zijn om een ​​zijwaartse trap uit te voeren, wat inhoudt dat het begrijpen van de basis techniek, niet iedereen voert dezelfde oefening 100% hetzelfde uit, elk lichaam is anders met haar of zijn beperkingen.. Iedereen heeft een ander lichaam en heeft daarom verschillende problemen. Het begrijpen en om te kunnen gaan met die verschillen vereist jarenlange training, evenals ervaring en inzicht.

In dezelfde zin is het leren van een zijwaartse trap, terwijl je in een rij in de dojo staat, één ding. Het leren van de timing om het te gebruiken, de methodes om het effectief op te stellen en de coördinatie om het in combinatie met andere bewegingen te gebruiken is een ander. De realiteit is dat de meeste vechtsporters die deze vaardigheden leren, ook het talent hebben om zelf te leren. Ze leren niet alleen door een leraar maar ondanks hen zelf en hun eigen talent.

De onderliggende principes van de vechtkunst begrijpen

Voordat hij de zijwaartse trap kan overbrengen, moet een leraar meer doen dan gewoon leren hoe men het kan doen. Hij moet de onderliggende principes van zijn kunst begrijpen. Hij moet zien hoe die principes in de trap worden belichaamd - met andere woorden, het algemeen betrekking hebben op het bepaalde. Hij moet ook het omgekeerde begrijpen - hoe het bijzonder (de zijkant, in dit geval) de algemene beginselen van zijn kunst weerspiegelt. Hij moet weten hoe de schop consistent blijft en die beginselen versterkt.

Alleen op die manier kan hij de fundamenten van vechtsport als een geheel leren in plaats van alleen langs verschillende technieken te gaan. Het onvermogen om dit te doen is de reden waarom zoveel instructeurs een combinatie van stijlen onderwijzen. Ze begrijpen niet dat een vechtkunsten gebaseerd moeten zijn op coherente principes die het lichaam en de geest organiseren op een manier die betrouwbaar en holistisch is.

Tenslotte is ook niet elke top voetballer automatisch een goede trainer!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws