Home / Columns / Hoe schop je iemand knockout met de “karrenwiel” techniek!

Hoe schop je iemand knockout met de “karrenwiel” techniek!

Robin van Roosmalen ging bijna KO op Glory 45, door de karrenwiel techniek van Serhiy Adamchuk!

Wie afgelopen zaterdag 30 september aanwezig was, viel bijna van zijn stoel toen tijdens de partij tussen Robin van Roosmalen en Serhiy Adamchuk bij Glory Amsterdam, de laatstgenoemde de “karrenwiel” techniek losliet op van Roosmalen. Roosmalen kon deze verrassing aanval gelukkig pareren anders had het wel eens heel anders kunnen aflopen.

De karrenwiel techniek

Hoewel de karrenwiel (cartwheel-kick) een onorthodoxe, riskante techniek kan zijn, kon de grootste Muay Thai-vechter ooit, Saenchai, tijdens zijn vele gevechten uitstekend gebruik maken van deze techniek. Saenchai vindt het leuk om het zich zo op te stellen door eerst zijn tegenstander’s schop op te vangen, en dan de karrenwiel op hem los te laten.

Voordelen van de karrenwiel kick

Een van de voornaamste voordelen van de karrenwiel kick is zijn aanvalshoek, waardoor dat de meeste tegenstanders het waarschijnlijk niet zullen zien aankomen. De karrenwiel kick, indien gebruikt en correct uitgevoerd, kan je tegenstander compleet verrassen, en hem van zijn stuk brengen.

Deze techniek, hoewel het vrij zeldzaam lijkt, is nogal een aantal keer in de UFC uitgevoerd door vechters zoals Brian Ebersole, Ricardo Lamas, Cub Swanson, Lando Vannata, Anthony Pettis, evenals Alan Jouban. Bekijk de video als je wilt weten hoe je deze goed kunt uitvoeren!

Bekijk ook

KANTOOR DICHT: GLORY Kickboxing verkeerd in zwaar weer?

Het blijkt dat GLORY Kickboxing in zwaar weer verkeerd. Via social media wordt gemeld dat ...

TRIEST: Vader UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov overleden

Khabib met zijn vader Abdulmanap Abdulmanap Nurmagomedov, vader van UFC-kampioen Khabib, is op 57-jarige leeftijd ...

Rico Verhoeven scoort rol in film als kickbokser

GLORY Kickboxing kampioen Rico Verhoeven heeft een filmrol te pakken in de Nederlandse filmserie Misfits. ...