Hoe gevaarlijk is Hesdy Gerges voor Rico Verhoeven? – Vechtsport Info
Home / Columns / Hoe gevaarlijk is Hesdy Gerges voor Rico Verhoeven?

Hoe gevaarlijk is Hesdy Gerges voor Rico Verhoeven?

Hoe gevaarlijk is Hesdy Gerges voor Rico Verhoeven?

Hesdy Gerges zou zomaar voor een verrassing kunnen zorgen morgen in zijn gevecht met Rico Verhoeven. Ook al vechten beide topkickboksers niet om de titel, toch staat er iets op het spel, namelijk de reputatie van de GLORY Kampioen.

Zal het Verhoeven lukken om zijn kalmte te bewaren tegenover Gerges tijdens de staredown en weging vandaag. Of zal de kampioen ontploffen zodra hij de man tegenover zich ziet die sinds december 2019 op hem jaagt. Vragen die de fans zichzelf stellen als je social media volgt.

Killer

Verhoeven staat bekend als iemand die zich altijd correct opstelt. Sommigen vinden hem zelfs te lief, de perfecte schoonzoon. Gerges daartegenover is het complete tegenovergestelde van Verhoeven. Heeft een killer uitstraling en neemt geen blad voor de mond.

Gerges zal er alles aan doen om Verhoeven uit zijn tent te lokken. En daar kan het wel eens fout gaan (volgens insiders). Jamal Ben Saddik lukte het om Verhoeven tot het randje te brengen. Dat was in hun laatste gevecht in de ring ook zichtbaar. Verhoeven leek daar toch geagiteerd door de voorgeschiedenis in aanloop naar het gevecht. Verhoeven won maar Ben Saddik bracht hem wel aan het wankelen.

Underdog

De underdog positie wordt aan Gerges toegeschreven, maar is het niet juist de underdog die gevaarlijk is en voor de verrassing zorgt. Gerges sloopte zijn laatste tegenstander vakkundig vorig jaar bij Enfusion. En liet zien dat men hem beter niet onderschat.

Verhoeven vocht zijn laatste wedstrijd in december 2019. Destijds versloeg hij Badr Hari. Echter zegt het niets dat de kampioen een lange tijd geen wedstrijd heeft gevechten. De trainingspartners van Verhoeven zijn gedegen vechters die op een hoog niveau moeten kunnen presteren.

Morgen is het dan zover dan staan Verhoeven en Gerges tegenover elkaar in een 4 man toernooi. Wie zal de finale bereiken? Verhoeven of Gerges? En wat volgt er dan, in ieder geval nog een gevecht tegen Levi Rigters of Tarik Khbabez.

Column door: W. Oltmans

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

MOORD: Olympiër gezocht voor doden medeworstelaar (23)

Het slachtoffer werd vorige week doodgeslagen met hockeysticks en honkbalknuppels

VIDEO: Knock-out in laatste seconde van bokswedstrijd

Shane Mosley versloeg Ricardo Mayorga in de laatste seconde van de laatste ronde van hun bokswedstrijd.

In elkaar gemepte Cerrone: ‘Pensioen dacht het niet’

Donald Cerrone hoopte zijn eerste overwinning te behalen sinds mei 2019 afgelopen nacht in Las Vegas.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page