Home / Columns / Hoe dan: Bellator baas Scott Coker, wij nemen de wereld over

Hoe dan: Bellator baas Scott Coker, wij nemen de wereld over

sreenshot

Als het aan Bellator’s grote man Scott Coker ligt neemt zijn organisatie de hele vechtsportwereld over.

Iedereen roept wel eens wat in vechtsport land, maar Coker weet het zeker zijn organisatie gaat de wereld over nemen. Zijn uitspraak komt voort uit een reactie op de leegloop binnen zijn organisatie in de vlieggewicht divisie. Of is het een angst roep?

Een feit is dat Bellator naast de UFC een naam hoog te houden heeft, maar als je vechters gaan lopen dan heeft een grote mond geen effect. Sterker nog, het lijkt dan meer op ik voel het wel, maar doen net alsof van niet. Achter Bellator staat het bedrijf Viacom, maar hoe zit het met de concurrentie.

Het grote geld ontbreekt

De grootste ‘angstgegner’ voor Bellator is met recht ONE Championship, overigens is deze organisatie dat voor velen. Waar Bellator kan steunen op Viacom, heeft ONE meer backup onder andere van Sequoia Capitol (o.a. Apple). Miljarden liggen klaar, maar de Aziaten blijven behouden en pochen niet.

Maar even terug naar Coker hij zei recentelijk het volgende: “Want nu gaan we ons richten op de divisies die we hebben. Ik wil niet in en uit verschillende gewichtsklassen springen.” Op zich geen vreemd idee, maar als je zaken laat liggen hoe wil je dan de grootste worden, of zelfs wereldheerschappij claimen?

Niet te klein denken

Qua steun van fans of publiek heeft Bellator nog wel wat te winnen, neem Nederland daar worden de Bellator events uitgezonden op Spike, een goede zender maar te niche. Om een groot publiek te trekken moet je op mainstream kanalen inzetten, zoals GLORY en UFC doen met Veronica en Talpa. Ook dat is nog niet je van het, maar het begin is er.

Het lijkt erop dat Bellator inzet op in Nederland althans, een te klein output kanaal. Het samenschrapen van kleine initiatieven of nieuwe podcasts en youtube kanalen zal niet veel extra’s brengen. Als Bellator de wereld wil overheersen zal zij een fusie aan moeten gaan met een andere organisatie, of een giga-kapitaal injectie moeten krijgen.

Het duurt nog wel even

Overigens neemt dit alles niet weg dat Bellator een pracht organisatie is, die een groot aantal top vechters heeft en leuke events neerzet, ook met Nederlandse coryfeeën. Maar lijkt toch nog erg ver van een snelle volledige wereldheerschappij.

Gast Column door: R. de Winter

Bekijk ook

TRAINEN OP 1.5 METER EN GEEN CONTACT: wel 5.000 man op de dam?

Ik snap er geen flikker meer van. Op de sportschool moet je op 1.5 meter ...

ONE Championship tekent groot aantal nieuwe MMA-vechters

De snelst groeiende vechtsport organisatie van Azië tekende de afgelopen weken een aantal MMA-vechters. Zo ...

GLORY KICKBOKSKAMPIOEN RICO VERHOEVEN: ‘Dit moet stoppen’

De dood van de Amerikaanse George Floyd die omkwam door politie geweld maakt veel mensen ...