Home / Columns / Het Nederlandse kickboksen verkeert in een ‘diepe crisis’

Het Nederlandse kickboksen verkeert in een ‘diepe crisis’

Vechtsporten zoals Kickboksen zijn sociaal aanvaardbaar geworden
Foto: Niet gerelateerd beeld archief

De volkskrant publiceerde in 2015 een pamflet opgesteld door vertegenwoordigers van de vechtsportwereld.

In het pamflet of open brief gericht aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en haar minister Schippers, werd gesteld dat het kickboksen in Nederland in een diepe crisis verkeerde.

Het schrijven was opgesteld door oud-wereldkampioen Fred Royers, voormalig kickboks trainer en pionier Thom Harinck en Ibrahim Wijbenga, ex-kickbokser en CDA-gemeenteraadslid. Er werd gepleit voor maatregelen ‘om de verloedering van het kickboksen tegen te gaan’

Bandeloze bende

Ook zou de overheid zeer laks zijn en hadden wij te kampen met een vechtsport die afgleed, ook zou er een vacuüm zijn ontstaan waarin iedereen doet waarin hij zin heeft. Er wordt verwezen naar de versplintering binnen de bonden waar er nu meerdere van zijn en de mensen het bos door de bomen niet meer zien.

“Minister Schippers van Sport moet zorgen dat er één sterke bond komt, met bestuurders die verstand van zaken hebben. Wie niet wil meedoen, rot maar op,” wordt er gesteld. Lees hier meer over het pamflet aan de minister.

Is er inmiddels iets veranderd?

Bekijk ook

Vechtsport sponsoren: ‘Wij zijn geen melkkoeien’

Onze redactie krijgt vaak de vraag van vechters, ouders of coaches of wij hen kunnen helpen in de zoektocht naar een sponsor.

VIDEO: Badr Hari kun je neerslaan maar hij komt altijd terug

Badr Hari is een van de meest succesvolle en gevreesde kickboksers, een vechter pur sang.

Kickboksen en MMA: De nieuwe Nederlandse generatie is hier

De vechtsport in Nederland zit flink in de lift, wat ooit werd gestart door grote namen als Ramon Dekkers, Peter Aerts, Ernsto Hoost en anderen lijkt een succesvol vervolg te hebben.