Het Magische Shaolin Pagode Bos - Vechtsport Info
Home / Columns / Het Magische Shaolin Pagode Bos

Het Magische Shaolin Pagode Bos

Kung Fu Kingdom fans van de monniken die hun vaardigheden beoefenen in het beroemde Pagoda Forest opgelet!

Het bos staat aan de voet van de Shaoshi-berg, ongeveer een half kilometer ten westen van de Shaolin-tempel in de provincie Henan. Het bestaat uit 250 pagoden van 791 tot 1803. De pagoden zijn meestal graven voor eminente monniken, abt’s en rankende monniken bij de tempel. Ze dragen allemaal het exacte jaar van hun constructie en vele uitsnij kunstwerken, opschriften en kalligrafie uit verschillende dynastieën.

Hoewel de meeste van hen oud zijn, zijn sommige van hen relatief modern, waaronder een van hen zelfs een auto in de decoratie. Er is ook een bewijs van de activiteiten van enkele vooraanstaande buitenlandse monniken. In het oostelijke deel van het bos draagt ​​een grafpagode die in 1339 in de Yuan-dynastie is gebouwd, een tekening geschreven door een Japanse monnik in de Shaolin Tempel. In het westelijke deel van het bos is een grafpagode gebouwd in 1564 in de Ming-dynastie voor een Indiase monnik.

Zowel het Shaolin-klooster als het Pagodewoud werden in 2010 als UNESCO World Heritage Site ingedeeld en zijn een populaire toeristische attractie geworden. De pagoden zijn gebruikt als een dramatische achtergrond in klassieke Kung Fu films zoals de Li-Ray’s The Shaolin Temple en Andy Lau’s Shaolin, en natuurlijk voor de optredens van de hedendaagse Shaolin-studenten.

Bovenstaande clip bevat twee van de jongere monniken die hun Shaolin longfist technieken beoefenen. Dulian (duellerende) vormen zijn een goede manier om enkele zelfverdedigingstoepassingen van de zelfstandige vormen te oefenen. Ze kunnen ook mooi uitzien als gechoreografeerde vechtsets!

Het gebruik van Kung Fu wapens

Deze begint acrobatisch genoeg voordat de lucht doorgaat met de Shuang Jiu Jie Bian (dubbele negen sectiepijlkettingen). Het gebruik van een van deze wapens zonder jezelf ernstig te beschadigen is moeilijk genoeg, laat staan ​​twee van hen! De kettingzweep wordt gebruikt als een zweep om te slaan, haak en bind een tegenstander, beperk hun beweging en blaas uit andere wapens af te buigen. De dart wordt gebruikt om een ​​tegenstander te slashen of doordringen. Omdat de zweep flexibel is, kan het worden gebruikt om obstakels te vermijden, waaronder een blok van de tegenstander.

De laatste clip is een dueling set met behulp van de Dao, of Chinese sabel. Bekend als “The General of Marsh of All Weapons”, is de Chinese sabel of broadsword waarschijnlijk het meest geleerd van alle wushu-wapens. Scherp op één rand, met een licht gebogen blad, het broadsword heeft een paar variaties. Broadswords kunnen lang of kort zijn, individueel gebruikt (Dan Dao) of in paren (Shuang Dao), of hebben stalen ringen door het mes om speren te verduisteren. Zwaarden kunnen noordelijk (Beidao) of zuidelijk (Nandao) in stijl zijn. De meest voorkomende vorm van Chinees broadsword was de Liuye Dao, of “Willow leaf saber”.

Moderne Wushu zwaarden

Als het standaard wapen voor zowel cavalerie als infanterie werd de Liuye Dao de basis voor het wapen dat door veel scholen van Chinese vechtsporten werd gebruikt. Traditionele zwaarden hadden een massief mes gesmeed van brons, ijzer of staal. Moderne Wushu zwaarden hebben een flexibel gesprongen stalen mes, waarbij overal tussen 30% en 70% van het mes flexibel zijn. Door het zwevende zwaard kan de wushu-performer de kracht van hun zwaard technieken en stoten demonstreren.

Meestal is een zijde doek aan de hilt bevestigd, die traditioneel gebruikt werd om een ​​tegenstander’s bloed uit het handvat te reinigen, zodat de grip niet wordt belemmerd. Als een enkelvoudig wapen is het meestal gebruikt als slashing in plaats van een steekwapen. Tweestemmige vechtsets zijn een goede manier voor een leerling om de kenmerken van hun wapen te leren en hoe afstand en coördinatie met hun partner te beoordelen.

Bekijk ook

'Klaar om te slopen!' UFC-ster Paddy The Baddy in top shape voor zaterdag

‘Klaar om te slopen!’ UFC-ster Paddy The Baddy in shape voor zaterdag

De Engelse MMA-ster ziet er goed uit

Karate expert vangt klappen tijdens verkeersruzie

Karate Wappie vangt klappen tijdens verkeersruzie | video

Goed kunnen vechten zegt niet dat je ook altijd zal winnen

Glory pakt verder uit met Rivals 5 in Mexico

Glory pakt verder uit met Rivals 5 in Mexico

Glory Kickboxing zet de volgende stap op het wereldtoneel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page