Hét goede voornemen voor 2019: 'begin met boksen' - Vechtsport Info
Home / Columns / Hét goede voornemen voor 2019: ‘begin met boksen’

Hét goede voornemen voor 2019: ‘begin met boksen’

Heb je 15 december ook de bokswedstrijd van Saul “Canelo” Alvarez versus Rocky Fielding gezien? Canelo had net een contract van 320 miljoen euro binnengesleept bij sportstreamingplatform DAZN (de Netflix van de sport), dat zichzelf als nieuwkomer wilde promoten en Rocky Fielding als offerschaap gestrikt had.

Rocky deed zijn naam niet echt eer aan – al stond hij wel drie keer op na een rake klap, wat respect verdient. Het gevecht leek voornamelijk een promotiemiddel voor de bokssport en voor Canelo in het bijzonder te zijn. Nu ik zelf met boksen ben begonnen, realiseerde ik mij tijdens deze wedstrijd wederom wat voor een mooie sport het is.

Ben je zelf al actief als kick of thaibokser?

Of heb je bijvoorbeeld het programma Boxing Stars gekeken en ben je enthousiast geworden?

Toen ik begon met boksen, was het niet mijn doel om wedstrijden te gaan boksen. Wel wilde ik mezelf uitdagen, ontwikkelen en zo fit mogelijk worden. Na een dag hard werken is het namelijk heerlijk om je energie kwijt te kunnen in de boksschool.

Er was echter nog geen website die mij als beginnend bokser bood waar ik naar zocht. Dus nam ik het heft in eigen handen en richtte ik www.beginmetboksen.nl op. Net als DAZN is deze website een nieuwkomer in zijn soort.

Nu is mijn vraag aan jou: ga jij jezelf in 2019 ook in de bokssport verdiepen?

Er zijn tal van redenen om te beginnen met boksen:

 • Boksen is één van de meest intensieve sporten op deze aardbol. Tijdens een bokstraining verbrand je in 45 minuten zo’n 600 tot 800 calorieën.
 • Boksen is een mix van cardio- en krachttraining. Je verliest vet en ontwikkelt spieren: hét recept voor een afgetraind lichaam.
 • Raak stress en agressie kwijt voordat het zich überhaupt kan opkroppen.
 • Je vergroot je uithoudings- en incasseringsvermogen, aangezien je elke training weer jouw grens opzoekt en hier overheen gaat.
 • Leer nieuwe mensen kennen waarmee je de passie voor boksen deelt.

Wij Nederlanders zijn dol op praktische stappenplannen. Vandaar hier het magische, concrete ‘begin met boksen’ actieplan:

 1. Ga op zoek naar een geschikte boksschool die een proefles aanbiedt.
  Deadline: 31 januari 2019
 2. Boek en volg je eerste proefles.
  Deadline: 15 februari 2019
 3. Smeek je boksschool om nog een proefles en volg deze les. Het is aan te raden om een beginnerstraining (techniek) en een bokszaktraining (uithoudingsvermogen) te volgen.
  Deadline: 28 februari 2019
 4. Word lid, want wat is er nu mooier dan boksen?
  Deadline: 15 maart 2019
 5. Koop je boksoutfit via www.beginmetboksen.nl en shine.
  Deadline: 31 maart 2019

Op de Begin met Boksen-website vind je informatie over bandages, zakhandschoenen, bokshandschoenen, boksschoenen, bokskleding, boksartikelen voor thuis, eiwitshakes en aanbevolen boksscholen.

Als je via onze website boksspullen bij Bol.com, Decathlon of Wehkamp aanschaft, betaal je hier niet extra voor. Daarentegen ondersteun je wel onze website, die continu geoptimaliseerd wordt.

Hopelijk ben je geïnspireerd geraakt en sleep je straks een nog dikker miljoenencontract dan Canelo binnen (vergeet dan niet om de auteur een bedankje te sturen).

*Sponsored Artikel

Bekijk ook

‘Watskebeurt?’: MMA-vechter knock-out, rivaal wil op de vuist (video)

Kai Kara-France schakelde zijn rivaal, de Braziliaan Rogério Bontorin, uit in een tijdens UFC 259 ...

Verbolgen ex-UFC kampioen Petr Yan haalt uit naar opvolger

Petr Yan verloor zaterdag door zijn eigen schuld de UFC-wereldtitel aan Aljamain Sterling. De Rus ...

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...