Hashtag #Barico: Na Rocky, Badr vs Rico 2, 3 en 4… – Vechtsport Info
Home / Columns / Hashtag #Barico: Na Rocky, Badr vs Rico 2, 3 en 4…

Hashtag #Barico: Na Rocky, Badr vs Rico 2, 3 en 4…

Vrijdag werd bekend gemaakt dat GLORY Wereldkampioen Rico Verhoeven heeft bijgetekend en dat zijn rematch gevecht met Badr Hari om de titel zal gaan.

Met het verlengen van zijn contract bij GLORY Kickboxing, verzekerd zowel de organisatie als Verhoeven zich van een stevige verbintenis. Alhoewel bronnen melden dat er serieuze gesprekken waren met een gegadigde, heeft Verhoeven toch gekozen voor zijn eerdere kickboks thuis.

Qua financiën zal de kampioen zich voorlopig geen zorgen hoeven maken, er kan vanuit gegaan worden dat de waarde van de top atleet verhoogd is mede door de interesse van buitenaf. Nu Verhoeven, maar recentelijk ook zijn tegenstander Badr hebben bijgetekend kan er worden voort gebreid op de populariteit van de twee vechters.

Samen optrekken

“Hopelijk kunnen we samen de kickbokssport naar nog grotere hoogten stuwen”, zegt GLORY baas Zelaznik in een interview. De weg lijkt dan ook open zodat er meerdere gevechten tussen Verhoeven en Badr kunnen volgen, een rematch op rematch wat het kickboks publiek daarvan vindt valt nog te bezien.

Het gevaar op metaalmoeheid kan ontstaan als je vechters te vaak, tegen elkaar laat vechten, ook al zit er een jaar tussen, of zoals in het geval tussen Verhoeven en Badr zelfs 3 jaar. De twee stonden voor het laatst tegenover elkaar op 10 december 2016. Het heeft iets weg van een filmisch effect zoals de Rocky Balboa sequels met Sylvester Stallone in de hoofdrol van een succesvolle bokser.

Top combinatie

Dit neemt overigens niet weg dat het behouden van Verhoeven door GLORY, voor het kickboksen in Nederland en ver daarbuiten een positief iets is. Immers is gebleken dat de de combinatie GLORY en Verhoeven een gouden greep is geweest om de sport positief te positioneren en uit het slop te halen.

Kickboks fans kijken reikhalzend uit naar het gevecht op 21 december tussen hun Rico en Badr, een gevecht wat het Gelredome op zijn grondvesten zal doen schudden. Er zal die dag zeker kickboks geschiedenis 2.0 worden geschreven, en hopelijk meer.

Bekijk ook

Sneller dan het licht: Tyson Fury toont handsnelheid

Tyson Fury bereidt zich voor op zijn eerste wedstrijd tegen zijn landgenoot Anthony Joshua

BREAKING: Poirier vs McGregor officieel voor 10 juli

Conor McGregor en Dustin Poirier zullen dan toch echt de UFC-kooi in gaan tegen elkaar.

‘Hersenloze’: bekende MMA-scheidsrechter maakte grote fout

John McCarthy de bekende MMA-scheidsrechter heeft flink wat commentaar op een van zijn collega's.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page