Home / Columns / HALVE ZOLEN: Blogger ‘bashed’ Talpa om UFC uitzendingen

HALVE ZOLEN: Blogger ‘bashed’ Talpa om UFC uitzendingen

Sinds enige tijd achtervolgt Blogger Santiago MMA, Talpa om haar uitzendbeleid rondom de UFC wedstrijden.

De Blogger die via Twitter maar ook een eigen blog zich ten doel heeft gesteld op te komen voor de rechten van de Nederlandse UFC fans, lijkt een luis in de pels die niet zomaar loslaat. In zijn zaterdag gepubliceerde blog stelt hij de overgang van UFC tv uitzendingen die naar online streamen lijken te verhuizen aan de kaak.

‘Mijn MMA-gedachten en de aanhoudende onbeleefdheid van Talpa’ luidt de blogpost waarin Santiago zich afvraagt waarom de UFC Nederland overslaat als het om een live event gaat. Wat heeft Nederland fout gedaan? Hoogstwaarschijnlijk niets maar stelt de UFC andere prio’s als het om landen en te organiseren events gaat.

Niks aan de hand

Ook Bellator komt aan de beurt want deze zouden dit jaar naar Nederland komen volgens Santiago. Contact met Bellator leert onze redactie echter dat ons land in 2020 wel eens helemaal geen event hoeft te verwachten. Er werd eerst gedacht aan het voorjaar maar dat is van de baan. Maar even terug naar de UFC en live mee kijken. Talpa melde laatst dat er geen vuiltje aan de lucht is.

Toch blijkt de blogger het daar niet mee eens te zijn. “Er komt nog veel meer narigheid aan voor ons in 2020, en uiteraard zit ik er bovenop om deze Talpa-prutsers te exposen.” Straffe taal. Volgens Santiago ligt er druk op hem vanuit Talpa en wil deze dat hij zijn mond houdt.

Externe druk

“Sinds mijn tweet van een paar weken geleden ben ik al door drie verschillende personen benaderd of ik het even wat rustiger aan wil doen. Je kan je voorstellen dat ik netjes bedankt heb voor dat verzoek.” Als blijkt dat Talpa inderdaad afstapt van het uitzenden van de UFC wedstrijden op tv naar online streamen dan is dit inderdaad voor velen een teleurstelling.

Vrijdag maakte Talpa bekend dat de revanche bokswedstrijd tussen Tyson Fury en Deontay Wilder wel live te volgen zal zijn niet op tv, maar inderdaad via Kijk.nl. Dat zal de gemiddelde boks fan een worst zijn deze kunnen live mee kijken. Wat vindt u, heeft Santiago hier een punt, en kijkt u liever tv dan online, of maakt het niets uit?

Bekijk ook

VAN ‘ZENDOKAN’ TOT ‘FIGHTING NETWORK MAGAZINE (FNM)’

Weet u het nog? Eind jaren ’70, begin jaren ’80 waren er twee vechtsportbladen in ...

Wat gebeurde er met top K-1 kickbokser Ruslan Karaev?

De diefstal van een Van Gogh-schilderij afgelopen week doet een herinnering oproepen over topkickbokser Ruslan ...

Onbekende vechters in 1 klap wereldberoemd door coronavirus

Het coronavirus eist veel slachtoffers, dwingt mensen afstand te houden en toch nader tot elkaar ...