HALVE ZOLEN: Blogger ‘bashed’ Talpa om UFC uitzendingen – Vechtsport Info
Home / Columns / HALVE ZOLEN: Blogger ‘bashed’ Talpa om UFC uitzendingen

HALVE ZOLEN: Blogger ‘bashed’ Talpa om UFC uitzendingen

Sinds enige tijd achtervolgt Blogger Santiago MMA, Talpa om haar uitzendbeleid rondom de UFC wedstrijden.

De Blogger die via Twitter maar ook een eigen blog zich ten doel heeft gesteld op te komen voor de rechten van de Nederlandse UFC fans, lijkt een luis in de pels die niet zomaar loslaat. In zijn zaterdag gepubliceerde blog stelt hij de overgang van UFC tv uitzendingen die naar online streamen lijken te verhuizen aan de kaak.

‘Mijn MMA-gedachten en de aanhoudende onbeleefdheid van Talpa’ luidt de blogpost waarin Santiago zich afvraagt waarom de UFC Nederland overslaat als het om een live event gaat. Wat heeft Nederland fout gedaan? Hoogstwaarschijnlijk niets maar stelt de UFC andere prio’s als het om landen en te organiseren events gaat.

Niks aan de hand

Ook Bellator komt aan de beurt want deze zouden dit jaar naar Nederland komen volgens Santiago. Contact met Bellator leert onze redactie echter dat ons land in 2020 wel eens helemaal geen event hoeft te verwachten. Er werd eerst gedacht aan het voorjaar maar dat is van de baan. Maar even terug naar de UFC en live mee kijken. Talpa melde laatst dat er geen vuiltje aan de lucht is.

Toch blijkt de blogger het daar niet mee eens te zijn. “Er komt nog veel meer narigheid aan voor ons in 2020, en uiteraard zit ik er bovenop om deze Talpa-prutsers te exposen.” Straffe taal. Volgens Santiago ligt er druk op hem vanuit Talpa en wil deze dat hij zijn mond houdt.

Externe druk

“Sinds mijn tweet van een paar weken geleden ben ik al door drie verschillende personen benaderd of ik het even wat rustiger aan wil doen. Je kan je voorstellen dat ik netjes bedankt heb voor dat verzoek.” Als blijkt dat Talpa inderdaad afstapt van het uitzenden van de UFC wedstrijden op tv naar online streamen dan is dit inderdaad voor velen een teleurstelling.

Vrijdag maakte Talpa bekend dat de revanche bokswedstrijd tussen Tyson Fury en Deontay Wilder wel live te volgen zal zijn niet op tv, maar inderdaad via Kijk.nl. Dat zal de gemiddelde boks fan een worst zijn deze kunnen live mee kijken. Wat vindt u, heeft Santiago hier een punt, en kijkt u liever tv dan online, of maakt het niets uit?

Bekijk ook

LEVENSLANG? Bekende MMA-vechter pleit schuldig aan cocaïnehandel

Door schuldig te pleiten aan die beschuldigingen, werden hem een aantal andere aanklachten vrij gescholden.

AANSTELLER: Blondje twijfelt over dichtgeslagen oog Saunders

Billy Joe Saunders leed een vernietigende nederlaag afgelopen nacht tegen de Mexicaanse bokskoning Canelo Alvarez

UFC gemist? Kijk hier de gevechten terug van afgelopen nacht

Kijk hier de UFC gevechten van afgelopen nacht terug

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page