De Gracie invloed op het Braziliaanse Jiu Jitsu Columns
Columns

De Gracie invloed op het Braziliaanse Jiu Jitsu

De Gracie invloed op het Braziliaanse Jiu Jitsu

De Gracie-dynastie heeft grote invloed gehad op het Braziliaanse Jiu Jitsu.

De Gracie invloed op het Braziliaanse Jiu Jitsu

Hoewel sommige betwist de vorderingen van de familie, kan niemand ontkennen dat hun bijdrage aan de vechtsporten zowel groot als verreikend is geweest. We hebben korte biografieën samengesteld van 13 van de familieleden die wij beschouwen als de meest interessante en invloedrijke. In volgorde van geboortedatum zijn ze:

CARLOS GRACIE (1902-1994)

Carlos Gracie wordt in grote mate gecrediteerd door de vechtsportpatriarch van de beroemde Gracie familie te zijn. Geboren op 14 september 1902, in Belem do Para, Brazilië, verhuisde Carlos en zijn familie naar Rio de Janeiro terwijl hij nog jong was. Daar begon hij te trainen in Judo onder Mitsuyo Maeda. Na meerdere jaren werd hij bevorderd tot instructeur.

Volgens het familieverhaal is zijn jongste broer Helio eenmaal ingezet om een ​​klas te onderwijzen en begonnen met het aanpassen van technieken om zijn fraaie lichaam aan te passen. Zich zien hoe de technieken gecompenseerd hebben voor het gebrek aan kracht door gebruik te maken van hefboomwerking, Carlos en Helio begonnen deze wijzigingen te gebruiken om Gracie Jiu-Jitsu te creëren.

Carlos stichtte de eerste Gracie Jiu-Jitsu Academie op en verfijnde zijn techniek door een open uitdaging uit te geven aan iedereen die bereid was om hun vaardigheden te testen tegen hem in de strijd. Deze open uitdaging stoten ging voor vele jaren aan, en Carlos ging goed. Hij staat bekend om ongeslagen te zijn en werd bekend in heel Brazilië.

Zodra zijn vechtsport carrière eindigde, draaide Carlos zijn aandacht op om de Gracie naam internationaal te bouwen. Hij trainde zijn zonen en neefjes in Gracie Jiu-Jitsu en breidde zijn academie uit om diverse scholen te omvatten. Zijn nakomelingen zijn uitgegroeid tot ambassadeurs van zijn oorspronkelijke visie en hebben de Gracie naam over de hele wereld gedragen.

Interessant Feit: Carlos Gracie had 21 kinderen. 13 hebben de rang van zwarte riem in Braziliaanse Jiu-Jitsu behaald.

Hoogste Grappling Prestatie: 10de Graad Rode Riem

MMA Record: Nvt

HELIO GRACIE (1913-2009)

Geboren 1 oktober 1913, in Belem do Para, was Brasil Helio de jongste van zeven kinderen. Vanaf zijn vroege dagen was hij zwak, vaak niet in staat om fysieke taken te voltooien zonder flauw te zijn. Zijn broer Carlos begon met Jiu-Jitsu te trainen, terwijl Helio van de kant ging kijken.

Carlos werd een Jiu-Jitsu-instructeur in Rio de Janeiro. Eenmaal was hij te laat in een klas. Helio stapte in en begon met de eerste hand te leren hoe zijn gebrek aan lichamelijke bekwaamheid zijn vermogen beperkt om de oefeningen uit te voeren die hij had gememoriseerd. Hij werd gedwongen om de technieken te wijzigen om zijn gebrek aan kracht te redden. Gracie Jiu-Jitsu is geboren.

Helio had zijn eerste gevecht op 18-jarige leeftijd. Hij was op een missie om te bewijzen dat zijn merk Jiu-Jitsu superieur was aan alle andere vormen van vechtsporten. Hij concurreerde tegen een aantal decennia tegen worstelaars, boksers en andere inzendingsartiesten, die de Gracie-naam in de wereld van gevechtssport stevig vestigen.

Helio bracht zijn latere jaren op met zijn talrijke nakomelingen in Gracie Jiu-Jitsu. Hij was in 1993 in zijn zoon Royce's hoek toen hij de wereld schokte door UFC 1 te winnen. Helio is overleden in 2009, maar niet voordat de naam van Gracie wereldberoemd was voor zijn bijzondere merk Jiu-Jitsu.

Interessant Feit: Helio sprong ooit in haaien besmette wateren om een ​​man te verdrinken van verdrinking. Voor zijn heldhaftigheid werd hij een medaille van eer toegekend.

Hoogste Grappling Prestatie: 10de Graad Rode Riem

MMA Record: 10-3-8 (Vale Tudo)

CARLSON GRACIE (1932-2006)

Zoon van Braziliaanse Jiu-Jitsu mede-oprichter Carlos Gracie, Carlson Gracie is geboren op 13 augustus 1932, in Rio de Janeiro, Brazilië. In zijn familiebedrijf kwam hij op 6-jarige leeftijd in zijn eerste BJJ-wedstrijd. Toen Carlos en Helio naar de volgende grote familiekampioen werden begonnen om de reputatie van Gracie Jiu-Jitsu te verdedigen en hun onderwijs te verspreiden naar de rest van de Wereld was Carlson de logische keuze. Carlson regisseerde al meerdere decennia de hoogste in de wereld van Braziliaanse Jiu-Jitsu. Hij beweerde talloze wereldtitels en vestigde zichzelf als een van de grootste grapplers van alle tijden.

Carlson's grootste erfenis was zijn toewijding aan het onderwijzen van zijn familie's kunst. Nadat hij zijn eigen school had opgericht, ging hij enkele van de grootste MMA-strijders van de tijd ontwikkelen en coachen. Vitor Belfort, Ricardo Liborio en Murilo Bustamante waren maar een paar van de legendes die Carlson leerde. Later zouden zijn studenten nog enkele van de beroemdste MMA-teams in de wereld uitvoeren, waaronder American Top Team, Braziliaanse Top Team en Nova Uniao. Carlson is overleden op 74-jarige leeftijd in Chicago, Illinois. Hij streeft nog steeds naar zijn zoon's school en reist de wereld op seminars.

Interessant feit: toen Carlson de familieacademie verliet, was het te wijten aan een conflict met zijn oom Helio over coachingmethoden. Carlson geloofde dat BJJ voor iedereen open moet zijn en studenten zouden alle kennis van een coach moeten ontvangen. Hij heeft groepsessies, een open deurbeleid ingesteld en zelfs gratis opgeleide studenten, zolang ze zich inzetten voor verbetering.

Hoogste Grappling Achievement: 9de Graad Rode Riem, Veelvoudige BJJ Wereldkampioen

MMA Record: 18-1

ROLLS GRACIE (1951-1982)

Wijd beschouwd als de vader van de moderne BJJ, Rolls Gracie is geboren op 28 maart 1951. Hij was de zoon van Carlos Gracie maar werd opgewekt door zijn oom, Helio. Rolls nam Jiu-Jitsu op terwijl hij nog een peuter was en werd snel expert. Zijn natuurlijke atletiek en dogged doorzettingsvermogen maakte hem een ​​ster, zelfs onder zijn hoog aangeschreven broers en neven.

Een natuurlijk begaafde atleet, Rolls liet een onverzadigbare eetlust zien om nieuwe vaardigheden te leren. Op jonge leeftijd begon hij met judokas en worstelaars te trainen om zijn kennis uit te breiden. In afwachting van het onderwijs van Helio begon Rolls nieuwe technieken die uit deze uitstapjes werden geleerd in andere vechtsporten in zijn stijl van Jiu-Jitsu te introduceren. Hiervoor werd hij vaak 'The Guru' genoemd. Hij had grote invloed op de ontwikkeling van familie supersterren Rickson, Royler en Carlos Jr.

In 1982 stierf Rolls in een tragisch hanggliding ongeluk. Alle Gracies rouwden zijn overlijden, net als de talloze studenten wier leven hij aanraakte. In de korte tijd die hij zijn school had, veranderde Rolls het gezicht van Braziliaanse Jiu-Jitsu en deed de weg voor het succes van MMA decennia later.

Interessant feit: Slechts zes mannen hadden de eer om zwarte riemen te krijgen van Rolls Gracie door zijn vroege dood.

Hoogste Grappling Achievement: 9e Graad Red Belt, Campeonato de Jiu Jitsu da Guanabara Champion (1973, 1974), Braziliaanse Nationale Wrestling Champion (1975), Pan American Wrestling Champion (1979), Pan American SamboChampion (1979), Pan American Sambo Bronze Medaillewinnaar (1980)

MMA Record: Nvt

RORION GRACIE (B. 1952)

Hoewel Carlos, Helio, Rickson en Royce beter bekend zijn, kan Rorion Gracie het meest hebben meegewerkt aan de hemelvaart van zijn familie als een dynastie in de moderne vechtsporten. Rorion, de oudste zoon van Helio Gracie, is geboren op 10 januari 1952, in Rio de Janeiro, Brazilië. Hij leerde Gracie Jiu-Jitsu op jonge leeftijd en begon deel te nemen aan demonstraties om het familiebedrijf door zijn kindertijd te bevorderen.

Nadat hij in 1978 aan de universiteit was gegaan en in 1978 een jurist diploma behaalde, verhuisde Rorion naar Californië om het woord over Braziliaanse Jiu-Jitsu te verspreiden. Hij heeft werk in de filmindustrie gevonden en gewerkt als extra voor meerdere jaren. Om door te gaan trainen, legde hij matten in zijn garage en nodigde iedereen die geïnteresseerd was in de krijgskunst van zijn familie te leren. Door zijn contacten in Hollywood ontmoette Rorion een promotor genaamd Bob Davie die verliefd werd op het idee van een televisie-uitzending Gracie Challenge. In 1993 creëerde Rorion en Davie de Ultimate Fighting Challenge, de huidige UFC, die overtuigend door Rorion's jongere broer Royce werd gewonnen.

Na de overwinning van Royce ontplofte Gracie Jiu-Jitsu, en Rorion was klaar om te profiteren van de nieuwsgierde populariteit. Hij opende de eerste Gracie Academy in Torrance, Californië en keek nooit terug. Vandaag is Rorion verantwoordelijk voor een multimillion dollar bedrijf door middel van zijn academies, trainingen en merchandising.

Interessant Feit: Rorion gechoreografeerde de strijdscènes in Lethal Weapon 1 en 3 voor Mel Gibson.

Hoogste grappling prestatie: 9de graad Rode Riem

MMA Record: Nvt

CARLOS GRACIE JR. (B. 1956)

Carlos Gracie Jr. had de unieke kans om zwaar te zijn in zijn jiu-jitsu-ontwikkeling door drie van de meest eerbiedige mannen in BJJ, Carlos, Helio en Rolles Gracie. Geboren 17 januari 1956, in Rio de Janeiro Brazilië, begon Carlos Jr. direct met BJJ, maar onder de leiding van zijn oom, Helio, door wie hij voor veel van zijn jeugd opgewekt werd.

Carlos Jr. en zijn broer Rolls waren extreem dichtbij. Toen zijn broer in een hangglijbaanongeluk stierf, nam Carlos Jr. de verantwoordelijkheid voor het openen van een nieuwe school die zijn broer had gepland. Dit werd de eerste Gracie Barra Academie. Onder leiding van Carlos Jr. is Gracie Barra uitgegroeid tot een van de meest succesvolle BJJ scholen over de hele wereld, met meer dan 300 academies in 10 landen.

In 2002 richtte Carlos Gracie Jr. de Internationale Braziliaanse Jiu-Jitsu Federatie, of IBJJF, op om de concurrentie te standaardiseren en regels te verenigen. De IBJJF wordt erkend als een toonaangevende autoriteit op Braziliaanse Jiu-Jitsu en gastheer enkele van 's werelds grootste BJJ wedstrijden. Carlos Jr blijft vandaag actief in de organisatie.

Interessant Feit: In 1994 lanceerde Carlos Gracie Jr. een tijdschrift, genaamd The Gracie Journal, om BJJ te promoten in een breder publiek. Het tijdschrift werd succesvol, en een paar jaar later veranderde hij de naam in Graciemag, nu herkend als een van BJJ's voornaamste publicaties.

Hoogste grappling prestatie: 8e graad rode en witte riem

MMA Record: Nvt

RICKSON GRACIE (B. 1958)

Helio Gracie's derde zoon, Rickson, is geboren op 21 november 1958, in Rio de Janeiro, Brazilië. Op vijfjarige leeftijd was hij al begonnen met het zien van de grappige vaardigheid dat hij later in het leven bekend zou worden. Door vijftien leerde hij studenten in de vechtsport, die zijn vader en oom hadden gemaakt om techniek te tonen en de hefboom over brawn te laten zien. Niemand was verbaasd toen Helio kort na de 18ste verjaardag van Rickson zijn meestbelovende leerling een zwarte riem kreeg.

Rickson besteedde bijna een decennium vecht in Brazilië met zijn grootste overwinning over een 230 pond ongeslagen No Holds Barred vechter, Rei Zulu, voor 20.000 fans. Hij ging kort na Amerika naar Amerika om zijn broers te helpen de Gracie Academy in Torrance, Californië te openen.

Na het vertrekken van zijn thuisland vonden alle ritten van Rickson plaats in Japan. Elke wedstrijd eindigde met hetzelfde resultaat, een overwinning door indiening voor de Gracie-vechter. Hij vestigde zich snel als een van de grootste vechters van alle tijden. Na zijn terugtrekking van vechten blijft hij actief onderwijzen en bevordert Braziliaanse Jiu-Jitsu over de hele wereld.

Interessant feit: Rickson was één kant van de grootste MMA-strijd die nooit gebeurde. Hij was van plan om Kazushi Sakuraba te bestrijden, bekend als de "Gracie Killer" voor zijn overwinningen tegen Royler, Renzo, Ryan en Royce. Tragisch stierf Rickson's zoon Rockson onverwacht maanden voordat de wedstrijd gepland was. Verwoest, Rickson trok zich terug en ging daarna uit de competitie.

Hoogste Grappling Achievement: 8e Graad Coral Belt, Veelvoudige BJJ Wereldkampioen, Samba World Gold Medalist, Braziliaanse Freestyle Wrestling Champion.

MMA Record: 11-0 (11 inzendingsoverwinningen)

ROYLER GRACIE (B. 1965)

Geboren op 6 december 1965, begon Royler Gracie Braziliaanse Jiu-Jitsu met zijn broers en neven te trainen zodra hij kon lopen. Zijn vader Helio keek hun praktijken over en was trots toen Royler vaak te laat bleef om de volwassenentrein te kijken, zodat hij meer geavanceerde technieken kon opnemen. Royler werd sterk aangemoedigd door zijn nichtrolletjes en baseert vandaag de dag zijn stijl op deze vroege invloed. Na de vroege dood van Rolls begon Royler met zijn oudere broer Rickson te trainen.

Royler is algemeen bekend als de grootste veergewicht grappler van alle tijden. Gedurende bijna tien jaar was hij op de top van de divisie gebleven en was hij voor meerdere jaren ongeslagen. Later ging hij naar MMA, waar hij veel minder succesvol was en met een .500 record ging pensioen. Net als bij veel Gracies draaide Royler zich op coaching en stichtte een succesvolle BJJ Academy en MMA gym in San Diego, Californië waar hij nog woonachtig is.

Interessant Feit: In 1997 competeerde Royler als veergewicht in de World Judo Championship Open Weight Division. Hij plaatste derde.

Hoogste Grappling Achievement: 7e Graad Coral Belt, Wereldkampioen (1996, 1997, 1998, 1999), Pan American Champion (1997, 1999), ADCC Kampioen (1999, 2000, 2001)

MMA Record: 5-5-1

ROYCE GRACIE (B. 1966)

Royce is misschien niet de meest getalenteerde vechter in de Gracie-familie geweest, maar hij is waarschijnlijk de bekendste. Geboren 12 december 1966, in Rio de Janeiro, begon hij op vijf-jarige leeftijd BJJ te trainen en kreeg zijn zwarte riem om 18 uur. Kort daarna ging hij naar Californië om zijn broers te helpen de beroemde Gracie Academy in Torrance te openen.

Royce barstte op het wereldtoneel in 1993, toen hij werd gekozen om Gracie Jiu-Jitsu te vertegenwoordigen in een niet-afgesloten gebeurtenis om de grootste krijgskunst in de wereld te bepalen, UFC 1. De fysiek unimposing Royce was de perfecte kandidaat om zijn vader's aanspraak te bewijzen Dat BJJ de grote equalizer in gevecht was, gebaseerd op techniek en hefboomvermogen om kracht te overwinnen. Royce ging drie tegenstanders verslaan en claimde de eerste van de drie titels in de promotie. Royce's indrukwekkende vertoning introduceerde de wereld naar Gracie Jiu-Jitsu en begon vandaag een martial arts empire.

Royce verliet de UFC en vervolgde zijn vechtersloopbaan in Japan, waar hij een favoriete fan werd en zijn plaats als een legende van MMA cementeerde. Nu met pensioen gaat, bevordert hij Gracie Jiu-Jitsu door middel van les en seminars.

Interessant Feit: Helio Gracie beweerde dat hij Royce koos om op UFC 1 over Rickson te concurreren omdat Royce niet zo fysiek intimiderend was en uiteindelijk blijkt dat Gracie Jiu-Jitsu tegen grotere tegenstanders heeft gewerkt. Anderen, waaronder promotor Bob Davies, hebben beweerd dat Rickson de eerste keuze was, maar hij eiste te veel geld om te verschijnen, zodat Royce de kans standaard kreeg.

Hoogste grappling prestatie: 7e Graad Black Belt

MMA Record: 15-5

RENZO GRACIE (B. 1967)

De kleinzoon van Carlos Gracie, Renzo is geboren op 11 maart 1967, in Rio de Janeiro, Brazilië. Zoals gebruikelijk in de Gracie-familie, begon Renzo met BJJ te trainen zodra hij kon lopen. Hij vertoonde snel bekwaamheid op de mat en kreeg zijn opleiding hoofdzakelijk van Rolles Gracie en Carlos Gracie Jr. Op 20-jarige leeftijd werd Renzo een meerdere kampioen van BJJ in Brazil geworden.

Toen zijn neef Royce de wereld in Gracie Jiu-Jits op UFC 1 introduceerde, nam Renzo de kans en verhuisde naar New York om zijn eigen Academie te openen. Hij wordt gecrediteerd met het trainen van veel van de beste vechters in Noord-Amerika, waaronder de UFC-kampioenen George St. Pierre, Chris Weidman en Matt Serra.

Ondanks zijn hardheid en grappige stamboom is Renzo's MMA-record slecht 13-8-1. Hij sloeg echter enkele van de beste vechters van zijn tijdperk, waaronder Carlos Newton, Pat Miletich en Oleg Taktarov tijdens zijn carriere met Pride FC en de UFC. Vandaag is Renzo afgetreden van vechten en blijft zijn school in Manhattan, die bekend geworden is voor zijn kwalitatief hoogwaardige instructie en succesvolle studenten.

Interessant Feit: Naast een lange lijst van bekende studenten, is Renzo sinds 1993 de persoonlijke BJJ-instructeur van Sheikh Mohammed bin Zayed Al Nahyan, Kroonprins van Abu Dhabi. Veel krediet voor deze relatie voor de explosie van populariteit BJJ en MMA hebben Genoten in de regio, wat uiteindelijk leidt tot een zware investering in de UFC.

Hoogste Grappling Achievement: 6e Graad Black Belt, ADCC kampioen (1998 en 2000), Copa Atlantico Sul Champion (1988, 1989, 1990, 1991, 1994)

MMA Record: 13-8-1

ROGER GRACIE (B.1981)

Carlos Gracie's kleinzoon, Roger Gracie, is geboren op 26 september 1981, in Rio de Janeiro, Brazilië. Zijn vader, Mauricio Motta Gomes, was een versierde grappler en hij, samen met de Gracie-kant van de familie, vroeg Roger vroeger op BJJ. Maar het was pas tot zijn tienerjaren dat de toekomstige legende de sport serieus nam. In feite heeft hij zijn zwarte riem niet verdiend tot de leeftijd van 23, die laat is door de Gracie-normen.

Roger bracht veel van zijn jeugd in Londen met zijn vader, reist terug naar Brazilië om met Carlos Gracie Jr. te trainen. Dit lijkt hem niet te vertragen, aangezien hij alvast succesvol was in BJJ-wedstrijden in zijn tienerjaren. Dan, in 2000 op 19-jarige leeftijd, ging hij op een rij van medailles in tegenstelling tot eerder gezien of sindsdien. In 2010 was Roger een 10-jarige wereldkampioen en legende van de sport geworden.

Roger heeft sindsdien zijn aandacht voor MMA geworden, en tot nu toe zijn de resultaten goed geweest. Hij heeft een record van 8-2 samengesteld met Strikeforce, de UFC en One FC en is de Light Heavyweight Champion in zijn huidige promotie. Hij heeft ook met de hulp van zijn vader een van de grootste BJJ-scholen in Engeland opgericht.

Interessant Feit: Op het ADCC Inbreuk Wrestling World Championship in 2005 kwam Roger op het veld en won alle acht van zijn wedstrijden op zowel super zwaargewicht als absoluut door te ondernemen om goud te nemen.

Hoogste Grappling Prestatie: Wereldkampioen (2000, 2001, 2002, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, ADCC (2005), Europese Open Kampioen (2005), Pan American Champion, Braziliaanse nationale kampioen

MMA Record: 8-2

KYRA GRACIE (B. 1985)

Het is perfecte zin dat de grootste vrouwelijke BJJ-atleet van alle tijden een Gracie is. Kyra Gracie, de grote kleindochter van Carlos Gracie, is geboren op 29 mei 1985, in Rio de Janeiro. Ze groeide op in een huis met haar ooms, Ralph, Ryan, en Renzo Gracie, die op dat moment allemaal zwarte riemen hebben bereikt. Natuurlijk was jonge Kyra omringd door BJJ en begon formeel opleiding op 11-jarige leeftijd. Ze kreeg op 21-jarige leeftijd haar zwarte riem van Carlos Gracie Jr na een aantal jaar internationaal concurrerend.

Kyra is een van de meest versierde grapplers in de Gracie familie met drie ADCC kampioenschappen, vier wereldkampioenschappen en een aantal andere gouden medailles voor haar naam. Ze volgt ook in het familiebedrijf het bewustzijn van BJJ aan nieuwe studenten over de hele wereld. Door haar aantrekkelijke looks, charmante persoonlijkheid en voor de hand liggende expertise in de sport, wordt Kyra snel een televisiepersoonlijkheid met het vermogen om nieuwe publieksgroepen te bereiken, terwijl ze als commentator of door haar show op het UFC-netwerk optreedt.

Interessant Feit: Kyra Gracie is een van slechts twee Gracie-vrouwen om een ​​zwarte riem in BJJ te verdienen en de enige die internationaal kan concurreren.

Hoogste Grappling Achievement: 3D Grad Black Belt, ADCC Kampioen (2005, 2007, 2011), Wereldkampioen (2004 2006, 2008, 2010), Pan American Champion (2001, 2002,2003, 2005, 2007), Braziliaanse Nationale Kampioen , 1999, 2000, 2001, 2005, 2008)

MMA Record: Nvt

KRON GRACIE (B. 1988)

Kron Gracie is geboren op 11 juli 1988 in Rio de Janeiro, hoewel hij het grootste deel van zijn jeugd in Los Angeles, Californië heeft doorgebracht. Als de zoon van Rickson Gracie en kleinzoon van Helio Gracie was veel van Kron verwacht toen hij begon te concurreren in BJJ toernooien en hij teleurde niet. Hoewel hij de wereldklasse competitie in de grootste toernooien van de sport heeft geconfronteerd, reed hij eenmaal een enveertig rechtstreekse inzetoverwinningen op weg naar meerdere wereldtitels.

Kron heeft zich nu als een all-time BJJ groot gevestigd, en heeft nu doorgegaan naar MMA waar hij vroeg succes heeft ervaren. Tot nu toe in zijn carrière is hij ongeslagen, met alle vier de overwinningen die door de inzending komen. Kron is momenteel ondertekend bij de promotie van Rizin.

Interessant Feit: Kron's MMA-debuut was zo hoog verwacht dat hij in de 2010 EA Sports MMA-videospelletje als vechter werd opgenomen, voordat hij ooit in een ring of achthoek ging.

Hoogste Grappling Prestatie: ADCC Kampioen (2013), IBJJF Europese Kampioen (2009), IBJJF Wereld Kampioen (2006 Paars, 2007 Bruin), CBJJO Wereldkampioen Kampioen (2006 Paars), Pro Sub League: X-Mission Champion (2006), IBJJF Pan American Champion (2005 paars, 2007/2008 bruin gewicht en absolute), World Jiu Jitsu Expo Superfight Kampioen (2012), IBJJF World Championship Runner-up (2011)

MMA Record: 4-0

Artikel met dank aan: jiujitsubrotherhood

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws