Home / Columns / GLORY: Badr Hari dit voorjaar in Nederland de ring in?

GLORY: Badr Hari dit voorjaar in Nederland de ring in?

Badr Hari doping misbruik

Het is angstvallig stil rondom Badr Hari en de vermeende doping overtreding, na de storm die Nieuwsuur veroorzaakte eerder dit jaar lijkt deze te zijn gaan liggen. Maar wat gebeurt er op de achtergrond?

Badr zou betrapt zijn op doping samen met een aantal andere GLORY Kickboksers. Dit zet de zaken goed op spanning want voor GLORY is de ‘Leeuw van de Atlas’ een van de grootste publiekstrekkers.

You love him or hate him zoals de Engelsen zeggen, maar een feit blijft dat Badr altijd voor spektakel zorgt zowel binnen als buiten de ring. Terwijl het stil blijft rondom de doping affaire nemen de geruchten toe dat hij toch in Nederland zal vechten, april of mei worden genoemd door bronnen.

Niet erkend

Maar hoe zal GLORY dit voor elkaar boksen om maar even in vaktermen te blijven, het antwoord is even simpel als complex. GLORY kan de eventuele sancties opgelegd door het ISR naast zich neerleggen.

LEES OOK: Badr Hari en Hesdy Gerges betrapt op doping

Als GLORY dit doet wordt deze dan nog wel serieus genomen als vechtsport organisatie, en wat zullen de verdere gevolgen zijn? Wat de fans betreft zullen deze er geen moeite mee hebben, de overige betrokkenen zoals concurrenten, pers en critici zullen er hun vragen bij stellen.

Wel of niet

En wat Badr betreft, deze zien wij zichzelf voorbereiden in diverse video’s op social media, een ding is zeker hijzelf geeft de strijd niet op en lijkt meer in shape dan ooit. Tegenstanders zijn er ook al onder andere Jamal Ben Saddik.

Hoe het ook zij het wordt een spannend voorjaar, zowel voor Badr, de fans en GLORY. Wat denkt u zal Badr dit voorjaar te zien zijn in de ring?

Bekijk ook

Corruptie en hebzucht brengen het boksen naar de afgrond

Corruptie en hebzucht brengen het boksen naar de afgrond

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

Column: regels van de Vechtsportautoriteit, begrijpt u het nog?

Met enige verbazing hoorde ik vandaag een aantal verhalen aan van mensen met een enorme ...

Nieky Holzken’s titelgevecht bij ONE Championship

Hij maakt er zelf geen geen geheim van, Nieky Holzken. Vanaf de start van zijn ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT