Glory 49 Redemption Tournament Samenvatting Columns
Columns

Glory 49 Redemption Tournament Samenvatting

Glory 49 Redemption Tournament Samenvatting

Glory 49 het was weer een top opgezet evenement met veel actie!

In een bomvol Ahoy vond afgelopen zaterdag Glory 49 plaats. De verwachtingen die door alle voorgaande spanningen tussen Ben Saddik en Verhoeven erg hoog lagen moesten worden voldaan. Vanaf het begin zat de sfeer er prima in, lichtgewicht Tyjani Beztati opende het toernooi met een sterke overwinning tegen de Deen Niclas Larsen. De daarop volgende partij tussen Maykol Yurk en Stoyan Koprivlenski eindigde als eerste partij van de avond in een knock-out doormiddel van een hoge trap, in het voordeel van Koprivlenski. De toon werd gezet en in een latere finale mocht winnaar Beztati het opnemen tegen Koprivlenski. Deze finale werd na 3 rondes beslist in het voordeel van laastgenoemde die hiermee een titelgevecht verkreeg voor een ander Glory evenement. Christian Baya wist zijn partij tegen Samo Petjé winnend afsluiten door een stoot op het lichaam waar Petjé niet meer van herstelde.Glory 49 Redemption Tournament Samenvatting

Foto: Glory
Foto: Glory

Superfight Series

Na de finale van het toernooi nam Engelsman Jamie Bates het op tegen Eyevan Danenberg uitkomend voor Aruba, met Nederlandse roots. Danenberg deklasseerde de Engelsman maar toch wist deze zich na vier keer acht tellen toch tot het einde staande te houden. Na de partij kreeg hij dan ook, ondanks zijn verlies, een staande ovatie. Vervolgens was het Brian Douwes die het mocht opnemen tegen Anderson Silva. Douwes, die zijn partij drie dagen van te voren pas aannam, door het onverwachte pensioen van Xavier Vignet beet sterk van zich af maar dit was niet genoeg om Anderson Silva te verslaan. Silva nam dan ook de winst mee terug naar Brazilie, helaas naar het schijnt wel met een gebroken voet. Rotterdammer Ismael Londt, tegenwoordig uitkomend voor Mike’s Gym uit Amsterdam mocht het vervolgens opnemen tegen D’Angelo Marshall, een passieve Londt moest dan ook het onderspit delven tegen Marshall en verloor op punten na drie rondes.

Daarna was het Nieky Holzken die de ring mocht betreden

Veel Helmondse fans waren meegereisd om hun idool Holzken te zien vechten tegen de Azerbeijdjan Alim Nabiyev. Holzken, die zijn afgelopen twee partijen verloor tegen Cedric Doumbé gaf van te voren te kennen iets recht te willen zetten. Nabiyev gaf vanaf het startschot te kennen zeker niet te willen meewerken aan Holzken ambities en vocht een prima partij. Met zijn goede bokswerk toonde hij zich erg sterk en gecombineerd met een aantal kolderieke dansjes wist hij deze partij naar zich toe te trekken. Als laatste mocht titelhouder Alex Pereira het opnemen tegen zijn tegenstander Yoursi Belgaroui. Belgaroui die in zijn vorige partij in de Sporthallen Zuid erg veel indruk maakte door zijn tegenstander Willnis te deklasseren was gebrand op het meenemen van de titel naar Amsterdam. Vanaf het begin zette hij erg veel druk op zijn Braziliaanse tegenstander maar deze was hier duidelijk niet van onder de indruk. Door een flinke snee in het oog van de Tunesier eindigde deze partij dan ook vroegtijdig in het voordeel van Alex Pereira, die hiermee zijn titel behield.

Foto: Glory
Foto: Glory

Glory Redemption

Het startschot van Glory Redemption werd gegeven door de Thai Petchpanomrung Kiatmookao en Zakaria Zouggary. Zouggary die een ongeslagen status genoot bij Glory had erg zwaar met de technisch zeer verfijnde Kiatmookao en kwam lastig binnen het bereik van de Thai. Een high-kick bracht Zougarry vroegtijdig tegen het canvas waardoor hij doormiddel van een knock-out tegen zijn eerste verlies partij aanloopt. Na de spectaculaire knock out was het de beurt aan Chinees Chenglong Zhang tegen de Brit Bailey Sugden. Bailey Sugden, debuterend bij Glory wist deze partij in zijn voordeel te beslissen na beslissing van de jury. In het kader van Redemption mochten Michael Duut en Danyo Ilunga tegen elkaar aftrappen. Ilunga die eerder op knock-out verloor van Michael Duut had iets recht te zetten en liet bij opkomst al zien hier veel vertrouwen in te hebben. Na een dansende opkomst toonde Ilunga zich erg comfortabel in de ring en zette Duut vanaf het begin onder druk.

Dit resulteerde dan ook in een rechterhoek die een einde maakte aan deze partij door een knock-out. Het grote wachten op het main event van de avond werd beloond. Rico Verhoeven die in een vorige partij verloor van Jamal Ben Saddik wilde van deze avond zijn avond maken. Een spectaculaire eerste ronde in het voordeel van Ben Saddik was het startschot van een ongelooflijke beukpartij. Ben Saddik, erg dreigend met zijn harde stoten kon tot de derde ronde prima met Verhoeven mee. In ronde vier trok Rico de partij echter naar zich toe en wist de partij in de vijfde ronde te beslissen door Ben Saddik tegen het canvas te slaan. Een sterke afsluiter van een goed Glory evenement met een hoop spectakel.

Badr Hari is Back

Een opvallend moment tijdens het evenement was de aankondiging met de terugkeer van Badr Hari. Badr Hari, die na een celstraf van acht maanden al te kennen gaf weer te willen terugkeren in de ring kondigde dit spectaculair aan door middel van een video met een duidelijke boodschap:”Ik kom voor jullie allemaal”. De verwachting is dat Hari zijn opwachting maakt tijdens een Glory evenement in maart opnieuw in Ahoy Rotterdam.

Glory 49 Redemption Tournament Samenvatting

Resumé

Glory kan terugkijken op een fantastisch evenement. De sterk bezette card leverde een aantal spectaculaire partijen. Het publiek werd verwend met veel knock-outs en fantastisch gevecht tussen Verhoeven en Ben Saddik. Zowel Christian Baya als Eyevan Danenberg gaven te kennen een title shot te verwachten na hun winstpartijen. Nieky Holzken, die zijn partij verloor kondigde aan in het nieuwe jaar terug te komen en de ‘echte’ Holzken weer te willen laten zien. Ben Saddik gaf te kennen zich de mentale winnaar van het gevecht tegen Verhoeven te vinden. Hij verwacht sterker terug te komen en is er van overtuigd dat wanneer zijn conditie ook rijp is voor vijf rondes vechten hij Rico Verhoeven zal verslaan. Drie maart komt Glory terug in Rotterdam met een evenement opnieuw in Ahoy waar Badr Hari zijn rentree dus zal maken.

Bijdrage: N.H.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws