Gerechtigheid voor Ismael Lazaar (column) - Vechtsport Info
Home / Columns / Gerechtigheid voor Ismael Lazaar (column)

Gerechtigheid voor Ismael Lazaar (column)

Video: Rematch tussen Isamel Lazaar en Luis Tavares beloofd vuurwerk

Het laat mij niet los, de recent opgedoken doping overtredingen bij GLORY. Wat begon met heel veel lawaai lijkt ineens te zijn verstomd tot een totale black-out. Stilte voor de storm?

Maar komt deze storm er wel, wordt het straks niet een doofpot spelletje, zal GLORY zich niet houden aan de straffen opgelegd vanuit de ISR? Allemaal vragen waar niet alleen de kickboks fans mee zitten, maar ook de pers.

Waarom is het nu angstvallig stil? Hier en daar een plaagstoot van de betrokken vechters zoals Hesdy Gerges die er duidelijk over is, “ik heb niet gebruikt en daarmee basta, de pers zijn klootzakken. “ Badr Hari daarentegen hult zich in zwijgen.

Belachelijke schorsing

Maar er is een kind van de rekening die in dit hele verhaal vergeten lijkt te worden, Ismael Lazaar. Hij werd veroordeeld tot 4 jaar schorsing en mag in Nederland voor die periode de ring niet in.

Wat gebeurt er met Lazaar als blijkt dat GLORY een uitspraak waarvan wordt gezegd dat deze net zo zwaar zal zijn als tegen hem naast zich neerlegt? Wordt hij dan ook verschoond van zijn straf, mindering of zelfs een alternatieve straf waarover wordt gerept opgelegd?

Alternatieve straf

Allemaal vragen waar nog geen antwoord op is. Een alternatieve straf zou niet eens ondenkbaar zijn. Neem Max Verstappen de Formule 1 coureur, die bestraft werd en daarvoor twee dagen met de baan stewards mee moest lopen in plaats van geschorst te worden, is daar een voorbeeld van.

LEES OOK: Ismael Lazaar voor 4 jaar geschorst

Verstappen kreeg de straf omdat hij mede coureur Estban Ocon geduwd had, na een roekeloze actie die Verstappen van de baan dwong.

Gerechtigheid

Welke alternatieve straf zou er op zijn plaats zijn, urine monsters voor de doping controles ophalen bij kickboks wedstrijden wellicht? Een feit blijft dat een straf van vier jaar exorbitant hoog is. Natuurlijk is doping niet goed te praten, en onsportief op vele vlakken dat staat buiten kijf.

De komende periode wordt een interessante niet alleen voor de GLORY vechters maar ook eerder bestrafte sporters. Rest mij nog een ding te zeggen als er milde straffen komen dan zou ook gerechtigheid voor Ismael Lazaar op zijn plaats zijn.

Note van de redactie: zelf een column insturen? Mail ons voor de regels en voorwaarden.

Bekijk ook

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.