Home / Columns / Gerechtigheid voor Ismael Lazaar (column)

Gerechtigheid voor Ismael Lazaar (column)

Video: Rematch tussen Isamel Lazaar en Luis Tavares beloofd vuurwerk

Het laat mij niet los, de recent opgedoken doping overtredingen bij GLORY. Wat begon met heel veel lawaai lijkt ineens te zijn verstomd tot een totale black-out. Stilte voor de storm?

Maar komt deze storm er wel, wordt het straks niet een doofpot spelletje, zal GLORY zich niet houden aan de straffen opgelegd vanuit de ISR? Allemaal vragen waar niet alleen de kickboks fans mee zitten, maar ook de pers.

Waarom is het nu angstvallig stil? Hier en daar een plaagstoot van de betrokken vechters zoals Hesdy Gerges die er duidelijk over is, “ik heb niet gebruikt en daarmee basta, de pers zijn klootzakken. “ Badr Hari daarentegen hult zich in zwijgen.

Belachelijke schorsing

Maar er is een kind van de rekening die in dit hele verhaal vergeten lijkt te worden, Ismael Lazaar. Hij werd veroordeeld tot 4 jaar schorsing en mag in Nederland voor die periode de ring niet in.

Wat gebeurt er met Lazaar als blijkt dat GLORY een uitspraak waarvan wordt gezegd dat deze net zo zwaar zal zijn als tegen hem naast zich neerlegt? Wordt hij dan ook verschoond van zijn straf, mindering of zelfs een alternatieve straf waarover wordt gerept opgelegd?

Alternatieve straf

Allemaal vragen waar nog geen antwoord op is. Een alternatieve straf zou niet eens ondenkbaar zijn. Neem Max Verstappen de Formule 1 coureur, die bestraft werd en daarvoor twee dagen met de baan stewards mee moest lopen in plaats van geschorst te worden, is daar een voorbeeld van.

LEES OOK: Ismael Lazaar voor 4 jaar geschorst

Verstappen kreeg de straf omdat hij mede coureur Estban Ocon geduwd had, na een roekeloze actie die Verstappen van de baan dwong.

Gerechtigheid

Welke alternatieve straf zou er op zijn plaats zijn, urine monsters voor de doping controles ophalen bij kickboks wedstrijden wellicht? Een feit blijft dat een straf van vier jaar exorbitant hoog is. Natuurlijk is doping niet goed te praten, en onsportief op vele vlakken dat staat buiten kijf.

De komende periode wordt een interessante niet alleen voor de GLORY vechters maar ook eerder bestrafte sporters. Rest mij nog een ding te zeggen als er milde straffen komen dan zou ook gerechtigheid voor Ismael Lazaar op zijn plaats zijn.

Note van de redactie: zelf een column insturen? Mail ons voor de regels en voorwaarden.

Bekijk ook

Corruptie en hebzucht brengen het boksen naar de afgrond

Corruptie en hebzucht brengen het boksen naar de afgrond

Wij spraken met de Vechtsportautoriteit over het streven naar een gereguleerde, veilige, gezonde en goed georganiseerde vechtsportsector!

Column: regels van de Vechtsportautoriteit, begrijpt u het nog?

Met enige verbazing hoorde ik vandaag een aantal verhalen aan van mensen met een enorme ...

Nieky Holzken’s titelgevecht bij ONE Championship

Hij maakt er zelf geen geen geheim van, Nieky Holzken. Vanaf de start van zijn ...

REGIO NIEUWS UITGELICHT