Filmpje: Gevecht Muay Thai vechter tegen enorme kickbokser eindigt met perfecte techniek – Vechtsport Info
Home / Columns / Filmpje: Gevecht Muay Thai vechter tegen enorme kickbokser eindigt met perfecte techniek

Filmpje: Gevecht Muay Thai vechter tegen enorme kickbokser eindigt met perfecte techniek

Gevecht tussen Muay Thai vechter en een enorme kickbokser eindigt met perfecte techniek

Onder normale omstandigheden zou de Zweedse Muay Thai-vechter Martin Holm worden beschouwd als een grote man, een reus zelfs. In de K-1 World Grand Prix 2003 werd hij echter door zijn toenmalige tegenstander verslagen, de Zuid-Afrikaanse, Jan ‘The Giant’ Nortje ook niet echt een dwerg te noemen.

Holm was oorspronkelijk zijn carrière in Muay Thai begonnen, en won Europese en wereldtitels, voordat hij overstapte naar kickboxing, waar hij zijn plaats als een van de beste vechters van Scandinavië zou verstevigen en tegen grote sterren zoals Ernesto Hoost en Ray Sefo zou vechten.

Professioneel bokser

Wat Nortje betreft, die begon zijn vechtsport carrière in professioneel boksen, waar hij een 11-0 record had samengesteld en hij had ook in MMA al wat gevechten gedaan, maar de kickboks ring was waar hij het grootste deel van zijn carrière doorbracht, tegen een opeenvolging van groten zoals Semmy Schilt, Mirko ‘Cro Cop’ Filipovic, Jerome Le Banner en Peter Aerts.

In de vroege fase van hun gevecht begon Holm bij ‘The Giant’ met kicks naar de benen en het lichaam, terwijl Nortje druk probeerde te leggen om de Zweedse ster met zijn zware stoten te imponeren.

Niet echt onder de indruk

Nortje heeft het einde van de eerste minuut van het gevecht nadrukkelijk naar zijn hand gezet door Holm herhaaldelijk  achterwaarts te laten vechten, maar de Zweed was niet echt onder de indruk en kwam direct terug in de actie.  Slechts een paar seconden later lanceerde Holm plotseling in een perfecte vliegende knie naar de lever van zijn tegenstander. Zoals vaak het geval is wanneer de lever het doel is, was er een vertraagde reactie, aangezien Nortje nog een ogenblik recht op stond en toen plotseling naar het canvas zakte. Een vertraagde reactie maar tekenend voor dit gevecht en het gevaar zit in een klein hoekje.

 

 

Bekijk ook

Sexy Pearl stapt in bloederig bare knuckle boksen en tekent multicontract

UFC en Invicta veteraan Pearl Gonzalez heeft getekent bij Bare Knuckle Fighting Championships (BKFC)

‘Doodsangst’: UFC-kampioen Usman lag met COVID-19 in het ziekenhuis

Kamaru Usman werd kort na zijn wedstrijd tegen Jorge Masvidal in juli vorig jaar met ...

WTF? ex-rugby speler slaat bokskampioen ‘KO’: Bokswereld in shock

Voormalig wereldkampioen boksen Browne stond slechts 115 seconden in de ring

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page