FBI: Het vage verleden van UFC kampioen Khabib’s manager – Vechtsport Info
Home / Columns / FBI: Het vage verleden van UFC kampioen Khabib’s manager

FBI: Het vage verleden van UFC kampioen Khabib’s manager

Ali Abdelaziz (R) met Khabib Nurmagomedov (L) Foto social media

Wat is er aan de hand met manager van UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov?

Het verleden van Ali Abdelaziz, de manager van UFC-kampioen Khabib Nurmagomedov blijft een bron van discussie. Abdelaziz blijkt een nogal vage geschiedenis te hebben. Er is niet veel informatie over de achtergrond van Abdelaziz, wel dat hij uit Egypte komt en dat Abdelaziz een voormalige MMA-vechter is, zoals Tapology meldt.

Ten derde weten we dat hij de oprichter en president is van Dominance MMA Management. Dominance beheert veel UFC-vechters, waaronder huidige kampioenen zoals Nurmagomedov, Henry Cejudo en Kamaru Usman, evenals voormalige kampioenen zoals Fabricio Werdum en Frankie Edgar.

De beschuldigingen door Conor McGregor

Tijdens de aanloop naar het gevecht van Nurmagomedov met McGregor viel de Ier bijna iedereen in de buurt van Nurmagomedov verbaal aan. McGregor sprak slecht over de vechter, zijn familie, vrienden, land en, natuurlijk, zijn manager. In het bijzonder noemde McGregor Abdelaziz een ‘terrorist en verrader’.

Hij beweerde dat Abdelaziz op 11 september 2001 uit een vliegtuig was verwijderd en dat hij informant was voor de FBI. Volgens de Washington Post heeft McGregor deze informatie hoogstwaarschijnlijk gekregen uit een boek, Enemies Within: Inside the NYPD’s Secret Spying Unit en het laatste complot van Bin Laden tegen Amerika.

Niets bevestigd

Dat boek noemt Abdelaziz en beschrijft zijn geschiedenis in de VS en in het buitenland. The Washington Post rapporteert echter niet dat het boek correct is. Als gevolg hiervan kunnen McGregor en zijn beweringen over Abdelaziz al dan niet waar zijn. Dat gezegd hebbende, reageerde Abdelaziz op dezelfde manier op beweringen van McGregor als Nurmagomedov.

Abdelaziz veegde de opmerkingen van McGregor van tafel en zei dat hij niet tegen hem vocht; McGregor vecht tegen Nurmagomedov. Abdelaziz lachte in zijn vuistje, toen Nurmagomedov McGregor ook nog eens versloeg.

Waarom Ali Abdelaziz zo succesvol is

Ondanks de beweringen dat hij een terrorist en een FBI-informant is, is Abdelaziz een van de meest succesvolle managers in de UFC. Een van de belangrijkste redenen is dat de vechters die hij onder contract heeft hem leuk vinden. Het is mogelijk dat omdat Abdelaziz zelf een MMA-vechter was, hij de spel kent en via zijn wederzijdse ervaringen in de sport contact kan maken met zijn klanten.

Manager Abdelaziz traint zelfs met zijn vechters. Wanneer ze afvallen, voegt hij zich bij hen. Plus, wanneer zijn vechters op straat ruzie krijgen, doet Abdelaziz mee aan vechtpartijen, althans dat heeft hij in het verleden gedaan. Deze acties bouwen kameraadschap op en daar lijkt zijn bedrijf goed onder te gedijen.

Bekijk ook

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Viking scheids laat vechter vliegen door de UFC-kooi

Terwijl De Castro al buiten westen lag op het canvas en Danho leek de zaak verder af te willen maken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page