Facebook, Twitter en Instagram steeds belangrijker in de vechtsport - Vechtsport Info
Home / Columns / Facebook, Twitter en Instagram steeds belangrijker in de vechtsport

Facebook, Twitter en Instagram steeds belangrijker in de vechtsport

Steeds meer vechtsporters delen hun lief en leed via social media, voor de oplettende fan maar ook de sport journalisten zijn Facebook, Twitter en Instagram steeds belangrijker om nieuws te vergaren. Het teasen, uitdagen en name dropping van bekende vechtsporters is vaak een bron van informatie. Boodschappen als; “Big news coming up about my next fight” of “about to sign my biggest fight contract” maakt nieuwsgierig en vraagt om meer.

Facebook, Twitter en Instagram steeds belangrijker in de vechtsport

Slapeloze nachten

Vaak veroorzaken dit soort korte teaser boodschappen slapeloze nachten bij fans maar ook de sport journalisten, men wil immers het laatste nieuws als eerste brengen, waarvan acte. Toch is het niet altijd wat men denkt dat het is als een vechter iets meld. Zo zijn er diverse sporters die graag (vooral) de media op een verkeerd been willen zetten, neem een Conor McGregor.

Uitdagen

Een bekende trend is het uitdagen van elkaar tot een gevecht, wat is er immers makkelijker om iemand te bereiken door te “taggen” in een post. Vergeet vooral naast je tegenstander niet de organisatie waar deze onder vecht niet te taggen, zo zijn al diverse match-ups tot stand gekomen. Het werkt immers sneller dan de traditionele postduif berichten.

Wie te volgen

Nu kunnen wij diverse vechtsporters aanwijzen die interessant zijn om te volgen op social media, echter is het makkelijker om te onderzoeken welke vechtsporter gevolgd wordt en door wie. Een makkelijker manier om zo te gaan volgen en op de hoogte te blijven is er niet, en vergeet vooral niet om een verzoek om terug te volgen in te dienen, je weet nooit wat er van komt.

Bekijk ook

Klote! Kapot getrapte UFC’er moet onder het mes

De UFC'er heeft nog een operatie nodig om de boel te herstellen

NL-Kickboksers in actie tijdens mega events Roemenië en Tsjechië

Nederlandse kickboksers zijn steeds vaker in actie te zien in het voormalige Oostblok

Jackass Steve-O gewurgd door MMA vechter Chuck Liddell

‘Vraag het mij!’ UFC legende (51) heeft interesse in Bare Knucle gevecht

Chuck Liddell is nooit teruggekomen van een gevecht en als het juiste aanbod langskwam, dan zou hij zelfs zijn handschoenen uitdoen om met blote vuisten te vechten met een tegenstander.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page