Ter ere van David Carradine; Kwai Chang Caine Uit de tv-serie Kung Fu - Vechtsport Info
Home / Columns / Ter ere van David Carradine; Kwai Chang Caine Uit de tv-serie Kung Fu

Ter ere van David Carradine; Kwai Chang Caine Uit de tv-serie Kung Fu

Kwai Chang Caine Uit de tv-serie Kung Fu, eerbetoon aan David Carradine!

Kwai Chang Caine Uit de tv-serie Kung Fu, eerbetoon aan David Carradine!Vandaag markeert het achtste jaar sinds David Carradine overleed , de acteur die zijn stempel op de vechtsport geschiedenis zette toen hij in de Kung Fu-televisiereeks van ABC destijds speelde. Voor de oudere onder ons geen onbekende, en voor de jongeren onder ons, een ware ambassadeur voor de vechtsport.

Ontelbare vechtsport beoefenaars in Dojo’s over het hele land en de wereld hadden hun eerste ervaringen met de vechtsporten door Carradine, die van 1972 tot 1975 de Shaolinse priester Kwai Chang Caine uitbeeldde, en veel van ons waren geïnspireerd vanwege de wekelijkse uitbuiting van het personage in het Amerikaanse Wilde Westen.

Lone Wolf McQuade

Waarschijnlijk hebben net zo veel vechtsport beoefenaars hun eerste ontmoeting met David Carradine, toen hij verscheen in Chuck Norris’s hitfilm Lone Wolf McQuade (1983). Daarna kwam de TNT-serie Kung Fu: The Legend Continues, die Carradine terug naar de televisie bracht om de kleinzoon van Kwai Chang Caine van 1993 tot 1997 te spelen.

De jongere generatie – mijn kleinkinderen inbegrepen – kreeg hun eerste blik op David Carradine toen hij de rol van Bill in Quentin Tarantino’s Kill Bill: Vol. 1 (2003) en Kill Bill: Vol. 2 (2004) speelde.

Ware ambassadeur

Door de jaren heen werd David Carradine een goede beoefenaar van de Chinese vechtsport en deed hij alles wat hij kon om goodwill voor alle stijlen te verspreiden. In 2005 werd hij uitgenodigd voor het Black Belt Festival of Martial Arts in Los Angeles, en gedurende enkele uren liep hij op de conventievloer en ging hij met tal van fans op de foto.

Tijdens mijn eerste interview met hem zei David Carradine: “Als u een voorsteller bent van kungfu, moet je invloed verder gaan dan de vingertoppen.” Hij leefde zeker die woorden ook zelf na.

Kwai Chang Caine Uit de tv-serie Kung Fu, eerbetoon aan David Carradine!In de maanden voordat hij stierf, werkte David Carradine en ik samen aan een Black Belt artikel dat bedoeld was om de lessen die hij leerde te delen terwijl hij de vechtkunsten beheerste. Toen zijn dood werd aangekondigd, was ik, zoals iedereen, verbijsterd. Ik legde het project uit respect stil.

Eerbied en erkenning

Het is mijn hoop dat de eerbied van David Carradine op deze sombere dag erkend wordt en iedereen een moment wil nemen om alles te waarderen dat hij ons gaf in de 35 jaar invloed die hij heeft uitgeoefend op Kung Fu en de 50 jaar die hij gewijd heeft aan het optreden. Rust in vrede, David.

Kenny McEvan (buitenland correspondent Vechtsport-Online.nl)

Bekijk ook

Zoon bokslegende Manny Pacquiao blijft verliezen

Zwarte schaap? Zoon bokslegende blijft verliezen (video)

Ik ben constant aan het trainen

‘Badr als gezamenlijke vijand!’ Overeem over trainen voor gevecht met aartsrivaal

Alistair Overeem maakt zich op voor zijn debuut bij Glory Kickboxing op 8 oktober tegen legende Badr Hari.

'Schijtbak! Mike Tyson uitgemaakt voor lafaard door beruchte vechter

‘Schijtbak! Mike Tyson uitgemaakt voor lafaard door beruchte vechter

Mike Tyson alhoewel allang gepensioneerd en alleen nog actief in oefenwedstrijden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page