Home / Columns / Doping verwarring: ‘Eerherstel voor Ismael Lazaar op z’n plaats’

Doping verwarring: ‘Eerherstel voor Ismael Lazaar op z’n plaats’

Volgens Ismael Lazaar is er iets geks aan de hand met de dopingtest

De doping affaire rondom Hesdy Gerges en Badr Hari blijft de gemoederen bezig houden.

Afgelopen week werd bekend dat Gerges er met een waarschuwing vanaf kan komen, over Badr verder nog geen nieuws alhoewel wordt verwacht dat ook zijn straf milder zal zijn, dan de eerder door de Dopingautoriteit en het ISR geopperde 4 jaar schorsing. De geschiedenis weten wij inmiddels, Gerges en Badr werden gesnapt op doping na hun partij in maart 2018 bij GLORY.

LEES OOK > Mildere straffen voor gesnapte kickboksers

Het nieuws werd bijna een jaar later gebracht door Nieuwsuur die groot uitpakte, er bleef dan ook niets heel van Gerges en Badr. Alle registers gingen open en de media pakte breed uit. Toen werd het een tijd stil, totdat Gerges het zwijgen verbrak en bleek dat op de achtergrond flink was onderhandeld tussen GLORY en de betrokken anti-doping partijen, met als resultaat een mildere strafmaat.

Eerherstel op z’n plaats

Reacties kwamen los en de vraag werd gesteld en wat met Ismaal Lazaar? Een terechte vraag want de sympathieke immers goedlachse Marokkaans-Nederlandse vechter werd wel 4 jaar geschorst, door dezelfde organisaties die nu een oogje dicht lijken te doen. Lazaar kreeg de schorsing omdat hij tijdens zijn partij tegen wereldkampioen bij GLORY Rico Verhoeven verboden middelen had gebruikt.

“Er moet eerherstel komen en een lagere straf voor Lazaar. Hij is het kind van de rekening, gelijke monniken gelijke kappen, “was een van de reacties op social media. Ook kickboks legende en grondlegger van de sport in Nederland Thom Harinck, melde op twitter: “Het ergste is dat een andere kickbockser Lazaar 4 jaar heeft gekregen 2 jaar geleden, maar dat was niet interessant voor GLORY. Dus die dopingautoriteit is ook niet integer! “

Niet goed te praten

Of Lazaar eerherstel krijgt en zijn straf wordt kwijtgescholden valt te bezien, dat het fair zou zijn staat buiten kijf. Nu moet de vechter naar het buitenland uitwijken om te vechten. Doping is nooit goed te praten, maar als het voor de een geldt dat er milder wordt gestraft dan ook voor iedereen.

Bekijk ook

Fikse schorsing voor topkickbokser, 4 jaar niet vechten

Artur Kyshenko voormalig Glory kickbokser en AFC Kickboxing Champion in de categorie 81 kg, heeft ...

Knock-out feest vandaag in Singapore, kijk hier terug

ONE Championship hield vandaag haar FISTS OF FURY II evenement in Singapore. Voor de liefhebbers ...

Doodsbange MMA-vechter (24) vreest armen te verliezen (video)

Kirill Tereshin, dreigt zijn armen te verliezen. De 24-jarige body builder annex MMA-vechter is doodsbang. ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page