Home / Columns / Doping in de vechtsport staat gelijk aan moord (Column)

Doping in de vechtsport staat gelijk aan moord (Column)

Dillian Whyte slaat Dereck Chisora knock-out in zwaargewicht boks thriller

Het gebruik van prestatieverhogende middelen in de vechtsport zou kunnen leiden tot dodelijk ongevallen.

Ex-wereldkampioen boksen Tony Bellew is er duidelijk over, een bokser of vechter die prestatieverhogende middelen gebruikt is in feite te vergelijken met een moordenaar. Bellew doet niet zomaar deze uitspraak maar onderbouwt dit door te stellen dat als iemand bewust kiest om te ‘cheaten’, deze ook strafbaar moet zijn in het geval er een dode valt in een wedstrijd.

Bellew zegt hierover: “Als een vechter sterft in de ring. En zijn tegenstander blijkt bij een dopingtest achteraf verboden middelen te hebben gebruikt. Gaat deze dan naar de gevangenis? Dat zou wel moeten want in mijn opinie is het moord met voorbedachte rade. ”

Dood door schuld

Er valt iets te zeggen voor de beweringen van Bellew. Neem als voorbeeld een bokser als deze prestatieverhogende middelen zou gaan gebruiken. De bokser slaat normaal met een impact van 300 kilo, dat wordt nog eens verhoogt door de doping tot laten wij zeggen 450 kilo, dan ben je in feite in het bezit van dodelijk een wapen. “

LEES OOK > Jonge vechter sterft in de ring

Een tegenstander die niets gebruikt zal altijd in het nadeel zijn, niet alleen op kracht maar ook op uithoudingsvermogen. Dat laatste kan er voor zorgen dat de concentratie sterk verminderd naar gelang het gevecht. Degene die gebruikt daarentegen zal scherp zijn, kansen benutten en een (dodelijke) knock-out kunnen plaatsen. Wat vindt u? Heeft Bellew gelijk?

Bekijk ook

MMA-kampioen gooit 1 miljoen op tafel voor gevecht met UFC’s McGregor

Patricio Friere, Bellator MMA-kampioen deed een uitdaging van $ 1.000.000 tegen UFC-baas Dana White en ...

Anthony Joshua en Tyson Fury bereiken akkoord: ‘Gevecht is aan’

De zwaargewicht boksrivalen Anthony Joshua en Tyson Fury zullen binnenkort hun £ 200 miljoen megagevecht aankondigen nadat vandaag de voorwaarden zijn overeengekomen.

‘Ik ga killen, niks meer en niet minder’: Pieter Buist heeft wat te bewijzen

Pieter Buist maakt 28 april zijn rentree bij ONE Championship in Singapore. De Nederlandse topvechter treft de Amerikaan Lowen Tynanes.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page