Dmitry Gerasimov, van immigrant en gamenerd tot Professioneel MMA-vechter - Vechtsport Info
Home / Columns / Dmitry Gerasimov, van immigrant en gamenerd tot Professioneel MMA-vechter

Dmitry Gerasimov, van immigrant en gamenerd tot Professioneel MMA-vechter

Je ziet wel eens van die reclame plaatjes dat iemand in een week van vetklep tot gespierd persoon veranderd. Echter werkt dit in de praktijk wel even anders, zo ook voor MMA vechter Dmitry Gerasimov, zijn ouders verhuisde naar Amerika om een nieuw leven op te bouwen, de kinderen in hun kielzog mee nemende.

Dmitry Gerasimov, van immigrant en gamenerd tot Professineel MMA-vechter
Foto Instagram: Dmitry Gerasimov, links voor zijn transitie, rechts als MMA vechter.

Succes verhaal

Het stereotype succesverhaal van immigranten is wanneer ouders hun kinderen naar de Verenigde Staten brengen, ze doen het goed op school, gaan naar een goed college en krijgen een goedbetaalde baan of openen een medische of juridische praktijk. Het succesverhaal van Dmitry Gerasimov is een beetje anders.

De 34-jarige werd geboren in St. Petersburg, Rusland en verhuisde naar Minnesota toen hij jong was en vervolgens naar Los Angeles bijna 16 jaar geleden. Hij ging niet naar de universiteit maar werkte in de video-game-industrie in plaats daarvan, inclusief een lange periode bij Electronic Arts (EA) voordat hij de industrie verliet om in mixed martial arts te werken en ook te vechten.

Terug naar af

Gerasimov begon aanvankelijk als kind in Tae Kwon Do en was actief in toernooien. Maar stopte met trainen toen hij naar Los Angles verhuisde. Na enkele jaren niet getraind te hebben, en niet teveel lichaamsbeweging te hebben gedaan, zag Gerasimov er niet meer uit. Hij zei tegen zijn vrouw dat hij training miste en ze kocht hem een ​​30-daagse pas voor zijn verjaardag voor een sportschool. Hij kreeg snel de smaak te pakken en trainde als een wilde, viel veel af en droomde van een vecht carrière.

Hij besloot om een carrière te willen maken in het professionele MMA. Om dat doel te bereiken, heeft Gerasimov niet  de aller gemakkelijkste gevechten aangenomen. Hij vocht ondermeer tegen A.J. Bryant, Chinzo Machida en Mike Segura. Het heeft geleid tot veel spannende gevechten maar ook een paar verliezen met een 9-6 record.

Dmitry Gerasimov, van immigrant en gamenerd tot Professioneel MMA-vechter
Foto: Instagram: Dmitry Gerasimov midden

LFA 50

Op 22 september zet de vedergewicht vechter die momenteel in Los Angeles woont zijn carrière voort van het trotseren van taaie tegenstanders wanneer hij wordt geconfronteerd met Josh Marsh op LFA 50 in zijn thuisstaat Minnesota. Marsh is 4-1, traint op de Roufusport Academy en is negen jaar jonger dan Gerasimov. Maar Gerasimov zou het niet op een andere manier willen.

Op Instagram poste hij het volgende: “Van overgewicht desk jockey tot professionele MMA-vechter. Krediet gaat naar Systems Training Centre en alle inspirerende mensen die ik onderweg ontmoette. Fitness is een reis, maar niet een die je alleen moet maken. Neem contact met mij op als je geïnteresseerd bent in fitnesstraining of je als een krijgskunstenaar wilt ontwikkelen!”

Met een paar verliezen op zijn naam weet Gerasimov dat de UFC of Bellator hem na dit gevecht waarschijnlijk niet zullen bellen. Ik zou op een dag voor hen willen vechten, maar het is ook prima als het nooit gebeurt.

Bekijk ook

Onverslaanbaar! Regian Eersel behoudt wereldtitel

Regian Eersel behield vandaag zijn ONE Championship lichtgewicht wereldtitel

Vechtbaas: ‘Niemand wil tegen deze man vechten’

Niemand durft het aan...

Doodslag! UFC kampioene ziekenhuis in geslagen door vriend

De vechter kon geen kant op

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page