Dit is waarom Tyson Fury zo goed is – Vechtsport Info
Home / Columns / Dit is waarom Tyson Fury zo goed is

Dit is waarom Tyson Fury zo goed is

Dit is waarom bokskoning Tyson Fury zo goed is

Tyson Fury en Anthony Joshua hebben een overeenkomst bereikt voor twee gevechten dit jaar. De vraag is wie van de twee zal er als winnaar uit de bus komen. Zijn beide Britse boksers gelijkwaardig of niet? Fury lijkt volgens boks experts het voordeel te hebben.

De reden waarom Fury het voordeel krijgt over Joshua is onder andere zijn lichaamslengte ten opzichte van de meeste van zijn tegenstanders, namelijk 2.05m met een enorm bereik. Hij heeft geweldige reacties, waardoor hij erg moeilijk te raken is. Zijn hoofdbeweging evenaart de meeste zwaargewichten.

Het voetenwerk van de WBC kampioen Fury is briljant. Dit is wat hem binnen bereik brengt om stoten te landen maar hem ook buiten gevaar houdt. Dan de kin van Fury, deze heeft heel wat te verduren gehad toch is de Brit nog nooit knock-out gegaan. 31 gevechten zonder ‘KO’ te zijn geslagen is het bewijs.

Complete vechtmachine

Fury lijkt vechters te lezen en weet precies hoe het gevecht zal verlopen als hij daar bij is. Hij is een echte kenner van de sport en heeft een hoog boks-IQ. Schijnbewegingen, dit is een gave om zijn tegenstanders te misleiden. Daar maakt Fury goed gebruik van dit maakt het een enorme aanwinst in zijn arsenaal.

Zijn zelfvertrouwen en mentaliteit is net zo goed als die van wie dan ook in de boksgeschiedenis. Fury’s lichaam doet wat zijn mond zegt, het is geen grootspraak wat Fury uitspreekt. Boter bij de vis, en afrekenen met zijn tegenstanders veelal zoals voorspelt in zijn trashtalk. Dit alles maakt hem een gevaarlijke bokser en favoriet zelfs tegenover een boksicoon als Joshua.

Bekijk ook

Sportscholen nog steeds niet open na versoepelen maatregelen

De sport blijft voorlopig het haasje, wanneer hier verlichting komt is niet duidelijk.

‘De gevaarlijkste bitch is terug’: Ex UFC-kampioen claimt titelgevecht

Joanna Jedrzejczyk wil de winnaar van Zhang Weili vs. Rose Namajunas

UFC-baas: Whiplash vechter de schuld van Matchmaker

Normaal gesproken zou UFC-president Dana White de man in het midden zijn tijdens de staredowns om ervoor te zorgen dat het niet uit de hand loopt.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page