Dino Wells het verdriet van de bokslegende die nooit was! - Vechtsport Info
Home / Columns / Dino Wells het verdriet van de bokslegende die nooit was!

Dino Wells het verdriet van de bokslegende die nooit was!

Dino Wells gaf ooit op, het kostte hem 20 jaar, een veelbelovende bokscarrière en relaties met zijn kinderen te herstellen.

Wells kan de verloren tijd niet terug krijgen, maar hij werkt aan zijn carriere heropleving en heeft zich opnieuw verbonden met zijn kinderen. Er zijn geen garanties in Wells avontuur maar een ding weet hij zeker: Hij is klaar met het opgeven.

Meer dan 20 jaar geleden was Wells een getalenteerde lichte zwaargewicht amateur bokser met vooruitzichten om prof te worden. Een verloren gevecht bij de voorrondes voor de Olympische Spelen in 1996, samen met slechte beslissingen in zijn persoonlijke leven, ontspoorde zijn carrière.

Dino Wells het verdriet van de bokslegende die nooit was!

Ik ging om met een stel losers en was in de verkeerde relatie,’ zei hij.

Wells, die in Chicago geboren was, maar veel van zijn jeugd in Eufaula bracht, kreeg interesse in het boksen nadat een vriend van zijn moeder hem voor de sport had geënthousiasmeerd. In zijn tienerjaren, nadat Wells terugkeerde naar Chicago, gebruikte hij het als een uitweg om de levensstijl te vermijden die veel van zijn vrienden doodde.

“Ik hou van boksen, de fysiekheid ervan en wat er binnen gebeurt,” zei hij. “Ik kan downloaden wat het in mijn brein”. “Jij en ik hebben beide twee vuisten, maar je gaat me niet zo vaak raken als ik je zal slaan”.

Nadat Wells het boksen opgaf, ging hij naar het westen en werkte hij in de entertainmentindustrie als productieassistent. Succes was moeilijk te bereiken, en slechts een paar jaar geleden woonde Wells nog in een hotel. Gebroken en depressief, Wells overwoog zelfs zijn leven te beëindigen, maar een paar kritische verbindingen hielpen zijn wil om te leven in stand.

Herenigd met zijn jeugd liefde

Wells werd herenigd met zijn jeugd liefde op Facebook en zij begonnen met een productieve, gezonde relatie. Hij kreeg ook een baan bij een filmfestival, en werd vrienden met een filmmaker die geïnteresseerd was in zijn levensverhaal en bracht Wells ‘wens om op te treden en terug te komen in het boksen tot leven.

Het was 2011 en Wells was 40. Het vinden van een sportschool in die tijd die in zijn opleiding zou investeren was een heel gedoe. Hij werd meerdere keren afgewezen totdat Sweet Science Boxing Gym in Californië hem de kans gaf. Wells ‘vriend Brad Bores, een filmmaker, documenteerde Wells’s werk, en zijn pogingen om opnieuw te verbinden met een van zijn zonen.

De training was taai, en het vaststellen van een relatie die door jaren van afwezigheid werd verbroken, was nog harder. Wells bleef volharden.

‘Ik wilde mijn kinderen laten zien dat ik iemand was waar ze trots op zouden zijn,’ zei hij.

Wells maakte vooruitgang in zijn relatie met zijn zoon en met zijn andere kinderen. Hij heeft nu de voogdij over een van een van hen en is getrouwd met zijn  middelbare school liefje waarmee hij weer verbonden was. Wells heeft ook vooruitgang geboekt met boksen, om professioneel in 2012 tegen Marcus Clay te vechten. Wells won die strijd niet, maar de film die Bores maakte over het leven van Wells ‘When the Bell Rings,’ won prijzen op meerdere filmfestivals in de Verenigde Staten.

Hij speelt een rol in een komende film, ‘Same Kind Different As Me’, met Renee Zellweger en Greg Kinnear. Helaas leeft een van Wells-kinderen niet meer om zijn vader te kunnen zien. Orlando Wilburn, het oudste kind van Wells, werd in 2015 in Montgomery vermoord.

Wells blijft ook zoeken naar een distributeur voor Bores ‘film en is in opleiding om verder te gaan boksen. Wells wil een rematch met Clay.

‘Ik kan mijn jeugd voorbij zijn, maar ik heb geen slijtage in mijn lichaam dan de meeste oudere boksers, die al 15 jaar actief zijn geweest en mijn leeftijd hebben,’ zei hij. U kunt hier de trailer zien voor “When the Bell Rings”.

 

Bekijk ook

'Badr heeft mij niets gezegd!' Coach over speculaties kickbokslegende

‘Badr heeft mij niets gezegd!’ Coach over speculaties kickbokslegende

Badr Hari is een aantal keren gespot op zijn oude

Wat is kickboksen?

Wat is kickboksen?

De beste kickboksers zijn een aantal mannen en vrouwen.

'Af jij!' Oude bokser slaat rivaal onderuit (video)

‘Af jij!’ Oude bokser slaat rivaal genadeloos onderuit (video)

Waarom de twee een boksgevecht hielden is niet bekend

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page