Die Marokkaanse vechters geven nooit op! Columns
Columns

Die Marokkaanse vechters geven nooit op!

Die Marokkaanse vechters geven nooit op!

Die Marokkaanse vechters geven nooit op!

Slechte eigenschappen?

In de ideale maatschappij? Zeker! Maar niet in de huidige maatschappij. Op de werkvloer komen al deze eigenschappen van pas. Er is geen coach, geen bemiddelaar of begeleider op de werkvloer bij de meeste bedrijven. Het word pas duidelijk als het vaak te laat is. Moeten we er iets aan doen? Ja zeker maar niet op de huidige manier.

Kijk goed om je heel (vooral de professionals in de sport) je ziet een jongere generatie die opgegroeid is in scholen waar pestgedrag word gestraft, behandeld en soms al is uitgebannen. Die jongeren splitsen we in een aantal groepen. In dit stukje richt ik me voor al op de “mensen zonder angst”. Een toenemende groep jongeren komt de maatschappij in met een “ik ben beschermt” denkbeeld. Zij wanen zich bijna onkwetsbaar en gedragen zich ernaar.

Veel van deze jongeren zijn uitdagend, hebben een camera klaar en staan bij het minste of geringste klaar met bedreigingen en een grote mond.

Vaak zijn ze goed gebekt en hebben sterk weerwoord. Er is ook geen angst omdat er geen ervaring is. Zij durven verder te gaan dan de jeugd die hen voor ging. We zien dat elke jongere generatie net iets meer gaat uitproberen. Er zijn bijna geen grenzen aan de uitdaging. Veel lopen met de neus letterlijk in de lucht en stralen een ongekende zekerheid uit. Is dit goed?

Het gevoel van onkwetsbaarheid leid tot domme uitingen en beslissingen. Een steeds groter aantal jongeren is bereid dingen te doen die vroeger wel uit het hoofd gelaten werden. Waarom liet je ze uit je hoofd? Je kende het realisme van actie = reactie. Deze kennen is vaag of zelfs niet aanwezig. Hoeveel trainers kennen het fenomeen; “trainer, kan ik sparren?

Marokkaanse jongeren zijn beter gewapend tegen het pesten

Jongeren stappen de ring in en beginnen als een dolle aan te vallen. Krijgen een gerichte serie klappen en rennen de ring uit of komen met allerlei uitvluchten om zo snel mogelijk weg te komen. Dit heeft altijd plaatsgevonden. Maar nu lijkt het wel dat 9 op de 10 zo reageert. Ja er zijn bevolkingsgroepen die dit niet kennen.

Kijk “de Marokkanen” geven niet op, hebben ballen en zelfs als ze klappen krijgen geven ze niet op. Waarom? Opgeven is schaamte in hun kringen. Een man “zonder ballen” heeft geen leven en ook de vrouwen weten behoorlijk van zich af te bijten. Pesten en gepest worden is in hun kringen normaal, het is elkaar testen en getest worden. Slecht? Het bereid hen voor op de realiteit waarmee zij dagelijks geconfronteerd worden in de maatschappij want die is niet zo vriendelijk voor hen, en vaak worden zij helaas ten onrechte gediscrimineerd.

Marokkaanse jongeren die serieus trainen evolueren vaak tot top vechters in de ring, echter zodra er een iets in de ogen van het grote publiek iets fout doet, worden deze gelijk afgebrand. Dus alles komt weer terug bij het al oude pesten, wat iemand zwart maken is ook pesten. Gelukkig zoals boven beschreven zijn de Marokkaanse jongeren hier tegen bestand, leven en laten leven mensen, en respect naar elkaar.

Bijdrage door: Arnaud van der Veere

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws