De zak handschoen wel of niet gebruiken op een bokszak? Columns
Columns

De zak handschoen wel of niet gebruiken op een bokszak?

De zak handschoen wel of niet gebruiken op een bokszak?

Zak handschoenen kopen let hier op! Enkele tips en weetjes!

Zak handschoenen worden de laatste paar jaar steeds minder gebruikt. Waarom? De simpele reden dat mensen geen zakhandschoenen meer kopen is dat ze de gewone bokshandschoenen gebruiken om op de zak te slaan. Een onverstandig en vooral kostbaar idee. Wat is het verschil tussen de bokshandschoen en de zakhandschoen. Zoals je uiterlijk kan zien is de een (bokshandschoen) veel dikker dan de ander.

De zak handschoen wel of niet gebruiken op een bokszak?

Let op de gebruikte padding

De dikte ontstaat door de gebruikte padding. Een padding is gemaakt van foam. Elk foam is opgebouwd uit luchtblaasjes met daarom heen plastic. Door de luchtblaasjes heeft het foam een specifieke weerstand, ook wel hardheid genoemd. Indien er meer en grotere luchtblaasjes in het foam zitten voelt het zachter aan en kan het ook meer ingedrukt worden. Tijdens het trainen gaan er elke keer een paar luchtblaasjes kapot. Dit is de veroudering van het foam. Dit is ook de reden dat je de knokkels er na enige tijd doorheen voelt komen.

Een zak handschoen is gemaakt om harde klappen in hoog tempo op te vangen

Een zakhandschoen heeft veel kleine luchtblaasjes. Door het gebrek aan lucht gaat de foam minder snel kapot en gaat de zak handschoen langer mee. Een zakhandschoen is gemaakt om harde klappen in hoog tempo op te vangen. De naden van de handschoen zijn stevig. Dit is anders bij de bokshandschoen. Door de dikke foamlaag komt er bij compressie (=samendrukken) een enorme kracht op de naden te staan. De handschoen gaat sneller kapot omdat en de druk op de naden groot is en de luchtbellen sneller opblazen. Je moet voor de zak daarom altijd een zakhandschoen gebruiken.

Gebruik van zak handschoenen op een bokszak?

Het is aan te raden om zak handschoenen te gebruiken als je op een bokszak gaat slaan. Je spaart daar niet alleen je eigen boks handschoenen mee maar het versterkt ook je polsen bijvoorbeeld. Er zit minder padding tussen, dus directer contact met het oppervlak van de bokszak.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws