De perfecte stoot uitdelen? Leer hier hoe het moet! Columns
Columns

De perfecte stoot uitdelen? Leer hier hoe het moet!

De perfecte stoot uitdelen? Leer hier hoe het moet!

Het perfectioneren van je stoot techniek

Iedereen die net aan en vechtsport doet, of al een ervaren vechter is herkent het wel, je stoten zijn niet zo hard als je zou willen, maar is dat op te lossen op een efficiënte manier? Jazeker, en zijn diverse technieken die je helpen met ontwikkelen van stootkracht en techniek. een voorbeeld is de legendarische Bruce Lee, die verschillende stijle combineerde om tot de perfect stoot techniek te komen.

De legendarische legende Bruce Lee staat bekend als volgt: "Vrees niet de man die duizend stoten heeft geoefend. Maar vrees de man die duizend keer dezelfde stoot heeft geoefend ". Maar Lee's verbazingwekkende prestaties van vechtkunsten waren meestal te danken aan zijn geweldige fysieke conditie, dus naast de juiste techniek moet je jezelf fysiek conditeren om deze indrukwekkende weergave van opvallende kracht uit te voeren.

Wij hebben wat tips uit de praktijk verzameld om je te helpen je stoot techniek te verbeteren.

Pas je pus ups aan

Begin eerst met speciale pushups, in plaats van je armen rechtuit te strekken en je handen vast te zetten leer om je armen 90 graden te houden, houd je bovenarmen direct aan je zijde en zet je handen direct onder het midden van je borst. In de benedenstand moeten je ellebogen aan weerszijden van het onderste gedeelte gelijk aan je ribbenkast zijn. In de bovenstand moeten je armen recht zijn. Maak je geen zorgen over reps. Doe zo veel als je perfect kunt doen, stop dan. 150 slechte pushups zijn niet zo goed als 24 goede. Doe dit drie keer per dag, tot je 100 foutloze pushups kunt doen

De Wing Chun Ketting Stoot

Ogen de wing chun ketting stoot na elke set van pushups. Neem de houding aan, met de schouderbreedte van de voeten, de dominante hand in een losse vuist, net onder uw niet-dominante elleboog. Schakel de posities van dominante en niet-dominante handen heen en weer in een cirkelbeweging zo snel als mogelijk in, laat je handen of armen elkaar niet raken, houd je vuisten direct voor de middellijn van je borst en probeer het te houden Je schouders zijn perfect en ontspannen. Doe dit 200 keer tussen sets van pushups. Als je niet weet hoe dit precies te doen zie onderstaand filmpje voor meer uitleg.

Trainen op de zware bokszak

Zodra u tenminste 1 set van 100 foutloze pushups per dag kunt doen, gevolgd door 200 reps van de wing chun ketting stoot techniek, start u met de kettingstoot techniek op de zware bokszak te oefenen. Stoot de zak op borstniveau. Stoot door dus niet licht op de zak, maar stoot alsof je door de bokszak heen wilt slaan. U kunt uw handen hierdoor wikkelen op hardheid. Onthoud dat techniek belangrijker is dan snelheid, dus als je ziet dat je vorm begint te verzwakken, vertraag dan en oefen meer voordat je de stoten versnelt.

Techniek

Ok, nu je je voor snelheid en kracht hebt geconditioneerd, is het tijd om te beginnen met de praktische techniek. De Bruce Lee One Inch Punch begint door met je voeten schouderbreedte uit elkaar te staan, de afstand tussen jezelf en het onderwerp moet de lengte van je uitgestrekte vuist minus 4 centimeter zijn. Met je elleboog een beetje gebogen, plaats je vuist 2,5 centimeter van het dode centrum van je tegenstander's middenrif. Met je arm uitgestrekt zou je vuist 4 centimeter in zijn borst terecht komen.

Haal diep adem, en strek je arm zo snel en krachtig mogelijk in de uitgestrekte positie. Beweeg je kern (midden lichaam) op hetzelfde moment als je je arm uitstrekt, zodat je schouder niet alle impact absorbeert en je niet zelf naar achteren duwt in plaats van je tegenstander. Oefen op een zware zak totdat je je arm helemaal zonder problemen kunt strekken. Let wel oefen dit alleen op een bokszak, onverlet te zeggen dat het uitvoeren van deze techniek op mensen grote schade kan toebrengen!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws