De oneerlijkheid van de verlenging lockdown naar de ondernemers Columns
Columns

De oneerlijkheid van de verlenging lockdown naar de ondernemers

De oneerlijkheid van de verlenging lockdown naar de ondernemers

Vandaag maakte de overheid bekend dat de lockdown met nog eens 3 weken wordt verlengd. Voorlopig tot 9 februari en dan maar hopen dat er versoepelingen komen.

De overheid zegt begrip te hebben voor het lijden van de ondernemers. Er wordt extra steun beloofd. Extra steunpakketten maar niet voor iedereen. Ondernemers die net gestart waren toen de coronpandemie uitbrak kunnen het schudden. Geen steun geen hulp niks.

Hoe moet ik het betalen?

Ook een aantal ondernemers die in de eerste lockdown wel steun kregen, kunnen nu fluiten naar ondersteuning. De overheid heeft een ondergrens ingesteld bijvoorbeeld als een partner werkt. Dit bedrag dat ergens tussen de €1000 en €1500 ligt, zou voldoende moeten zijn een gezin te bedruipen. Huur voor het bedrijf van de partner die ondernemers is te betalen en de vaste lasten te dekken.

In de praktijk blijkt dat dit niet vol te houden is. Veel beginnende bedrijven starten immers uit de veilige situatie thuis. Ook in de vechtsport sector is dit niet anders. Personal trainers, vechtsport zaken en gyms die werden opgericht. Velen hebben het bijltje er al bij neer gegooid. Weg plannen en toekomst.

De cijfers

Op de persconferentie werd aangegeven dat de Engelse Covid variant zorgen baart. Deze lijkt nu ineens alles bepalend te zijn. Want als men goed heeft geluisterd naar de minister president, zou 9 februari wel niet eens de ultieme eind datum zijn. Het is wachten op het onderzoek naar de Engelse variant, voordat de Smurfen of Disney versie van Covid opduikt. En daar alle alarmbellen voor afgaan.

Een feit is dat Covid slachtoffers eist. Mensen er aan overlijden, er veel besmettingen zijn. Bagataliseren wil ik het zeker niet. Een ding is zeker, we moeten er met z'n allen doorheen. Gedwongen want er is geen weg terug. De dreigende avondklok werd al genoemd als alternatief. Hopen op beter dan maar, echter zal het voor veel ondernemers en de vechtsport de nekslag zijn.

Column door Ate Dijkstra

? ZIE OOK ?

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/boks-nieuws/conor-mcgregor-is-slechts-een-overwinning-verwijderd-van-wereldtitel-boksen/

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws