Home / Columns / De invloed van de Surinaamse kickboksers in Nederland

De invloed van de Surinaamse kickboksers in Nederland

De invloed van de Surinaamse kickboksers in Nederland

Er zijn een aantal grote namen in het kickboksen die voor Nederland in de ring staan of stonden, maar hun roots in Suriname hebben.

Van oudsher is Nederland verbonden aan Suriname, ook in de sport waar in diverse disciplines grote namen en sporthelden uit voort gekomen zijn. In het kickboksen is dat niet anders, ook al maakten sommige een stap naar het MMA of boksen.

Wie kent namen als Tyrone Spong, Remy Bonjaski, Melvin Manhoef, Lucien Carbin, Gilbert Ballantine en Ernsto Hoost niet. Vechters die ontegenzeggelijk veel invloed hebben gehad op het succes van de sport in Nederland en Suriname. Ook de jonge vechters zoals Murthel Groenhart, Donovan Wisse en een Donegi Abena die allen hoge ogen scoren bij GLORY Kickboxing zijn inspirators voor de nieuwe generatie kickboksers.

Echte kampioenen

Laten wij de dames niet vergeten met kampioen Ilonka Elmont bijvoorbeeld. Als je kijkt naar de huidige vechtsportwereld, en de successen die de Surinaamse vechters boeken zoals Jairzinho Rozenstruik bij de UFC. Kan het niet ontgaan dat deze van grote invloed zijn op de nieuwe generatie. Rolmodellen en aanzetten tot het willen sporten in beide landen.

Als je kijkt naar de toekomst dan staan er nog een aantal namen die voor de eeuwigheid zijn vastgelegd als de grote der aarde in het kickboksen. Regian Eersel de grote kampioen bij ONE Championship bijvoorbeeld. Geruchten gaan dat hij snel zijn titel weer zal verdedigen. Wat ons betreft horen de Surinaamse vechters bij het kickboksen in Nederland en zal dat nog zeker zo blijven.

Bekijk ook

RAUW: Kickbokslegende Badr Hari op oorlogssterkte

Badr Hari lijkt harder dan ooit te werken aan een comeback. Recentelijk zei de Kicbokslegende ...

Piepjonge MMA-vechter (16) maakt imposant profdebuut (video)

Victoria “The Prodigy” Lee was zo goed als geadverteerd in haar langverwachte mixed martial arts-debuut ...

Boze kickboks fans steunen verslagen vechter, beslissing onterecht?

Illias Ennahachi prolongeerde vandaag in Singapore zijn ONE Championship vlieggewicht titel kickboksen. De Nederlands-Marokkaanse vechter ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page