De horrorverhalen over blessures tijdens de reeks 'Rocky' films - Vechtsport Info
Home / Columns / De horrorverhalen over blessures tijdens de reeks ‘Rocky’ films

De horrorverhalen over blessures tijdens de reeks ‘Rocky’ films

(foto: screenshot YouTube)

Yo! Rocky Balboa is deze week terug voor een nieuwe ronde waarbij Creed II in de bioscoop verschijnt. Hierbij een terugblik op de iconische boksfilm-serie die al meer dan vier decennia fans kent.

For the Win van USA Today keek naar de realiteit van de gevechten voor de film ‘Stars’, waarbij Sylvester Stallone en Michael B. Jordan aan de verkeerde kant van de stoten eindigden, die eigenlijk bedoeld waren om nep te zijn….maar dat achteraf niet bleken.

Dolph Lundgren
Volgens Dolph Lundgren (Ivan Drago -Rocky IV) – die terugkwam voor de film Creed 2 – heeft hij Stallone echt pijn gedaan tijdens het filmen van de 1985 klassieker. Sam Alipour van ESPN interviewde Ludgren:

Alipour: “je baas zei ooit dat je hem zo hard sloeg, dat hij vijf dagen op de intensive care belandde en er zelfs nonnen rondliepen.”

Lundgren: “Ik deed wat Stallone me vroeg. ‘Hit me harder. C’mon, hit me.’ Het was nog in het begin van de vechtscene; we sloegen elkaar op het lichaam, en als je dan niet met enige kracht slaat, dan lijkt het nep, dus ik was hem flink aan het meppen. De producer belde en zei: ‘Hey Dolph, je bent een paar weken vrij’. Ik dacht: ‘dat is mooi!’ Maar toen zei de producer: ‘Nee, Sly ligt in het ziekenhuis’. Ik denk dat het te maken had met vermoeidheid en stress, misschien ook met de body shots van Ivan Drago.”

Michael B. Jordan nam een knockout stoot tijdens de film Creed: dit is wat hij zei tegen Entertainment Tonight over dit pijnlijke moment:

“Er waren echte slips, een paar jabs en body punches,” geeft hij toe. “Die ga je gewoon incasseren. Er is niets dat je daaraan kunt veranderen. Je moet ze nemen. Je wordt op een gegeven moment mentaal moe en de fysieke vermoeidheid speelt ook een rol, ” legt Jordan uit. “Je moet eigenlijk naar links en rechts slippen, en hij haalt rechts uit en raakt je. Dat zijn van die dingen die gebeuren.”

Hulk Hogan
Tijdens Rocky III, raakte Stallone gewond door toedoen van ‘Thunderlips’, gespeeld door Hulk Hogan:

“Ik herinner me een gewelddadige beweging waarbij Hogan me in de hoek gooide, en als een dolle stier op me afkwam en in de lucht sprong. Zijn scheenbeen kwam terecht op mijn sleutelbeen en ik viel tegen de grond. Ik durfde 10 minuten niet naar mijn schouder te kijken… ik zei:’draai me niet om, laat me liggen’. Ik was er bijna zeker van dat er ergens botten naar buiten staken door mijn bovenlichaam. Natuurlijk waas dat niet het geval, maar ik heb nog nooit zo’n pijn gehad van een gigantische klap sinds die dag. Hulk Hogan kent gewoon zijn eigen kracht niet. Geloof het of niet, toen Hogan het publiek in sprong om met de stuntmannen te vechten, moesten drie van hen behandeld worden in het ziekenhuis. Fantastische vent, goede vriend. Zijn aanwezigheid maakte de film speciaal. Hulk, als je dit leest, het was een voorrecht om door zo’n heer aangepakt te worden.”

Mr. T
Een ander juweeltje van Stallone’s Instagram feed, maar een pijnlijk verhaal van Rocky III:

“Hij (Clubber Lang – Mr. T))sloeg zo hard, dat hij zijn vuist beschadigde toen hij me raakte op het heupbot of op de ellebogen. Gelet op het feit dat we maanden lang, iedere dag trainden, begon dat uiteindelijk zijn tol te eisen aan de handen. Ik heb nog steeds uitstekende botten op mijn beide vuisten. Echte vechters praten daar niet zoveel over, maar het raken van de gewrichtsgebieden kan ernstige zwelling van de knokkels veroorzaken, wat ongelooflijk pijnlijk kan zijn en uiteindelijk chirurgie vereist. Hoe dan ook, ik herinner me deze scene nog heel goed omdat ik het gevecht zo echt en persoonlijk mogelijk wilde laten lijken zonder daarbij zelf vermoord te worden. Dus verteld ik Mr. T dat hij moest hoeken op mijn hoofd en dat ik zou proberen ze te ontwijken. Ook al deed ik moeite, ik werd toch hard geraakt, verloor mijn balans en viel in de touwen. Hij was een beest!”

Deze vechtscenes zijn legendarisch maar blijkbaar kwamen ze wel met een prijs.

Bekijk ook

'K*t excuus!' Toptalent loopt UFC vechtcontract mis

‘K*t excuus!’ Toptalent loopt UFC vechtcontract mis (video)

Alhoewel het grote talent zijn wedstrijd won

Vechter slaat hufter neer die bouwvakkers sloeg! 'Echte Held'

Pak slaag na slaan bouwvakkers! ‘Zwarteband BJJ grijpt hufter’ (video)

Hij haalde een man neer die wordt beschuldigd van het slaan van bouwvakkers in New York, Amerika.

Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld

Krankzinnig! McGregor geeft Ierse tieners pak geld

Conor McGregor heeft opnieuw geïnvesteerd in de toekomst van het Ierse MMA.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page